Ogrodowe zacisze Mandragory

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory

Post »

Milenko, Ty płaczesz, że u Ciebie poprószyło. U mnie śniegu około 50 cm i -14*C było rano..... teraz już -9*C.

Kosmosy z liliami do skopiowania. :D
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To teraz już rozumię dlaczego się przeprowadziłaś :wink: bo u mnie obecni -14 ;:219
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Kosmosy,onętki,warszawianki,pod takimi nazwami można spotkać te delikatne kwiatuszki.Mam same pojedyncze,na Forum pierwszy raz zobaczyłam dubeltowe.Powojnik obejrzałam,kwiaty niewielkie,więc pewnie ich dużo będzie miał,jasne towarzystwo podkreśliłoby jego urodę.To zdjęcie z torami to jak o życiu...wiemy,co jest tu a dalej?Trzeba dojść,żeby zobaczyć :roll:
Bardzo chciałam wysiać trawę pampasową,ale nie było nasionek ;:185 Długo czekałaś na wschody?Bardzo jestem ciekawa,ile urośnie w ciągu sezonu.Cudowny klimat robi w ogrodzie ;:173 Miałam kupną sadzonkę, ale zmarnowałam przez niewłaściwe przechowywanie ;:131 Jak tam zdrówko,lepiej?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne kosmosy! ;:167 zakochałam się! W krakowie też śnieg i -1... W sobotę ma być -15 ;:219
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Agnieszko - jeszcze chwilę wszyscy musimy zacisnąć co się da (pośladki, zęby itp.) :wink: Póki co u mnie -3... ;:219 Zapowiadają wiatry na południu, czyli u mnie na bank będzie wygwizdowo jutro ;:224

Miisiu - miło, że wpadłaś i cieszę się, że Ci się podoba ;:3 Fruwalki - sympatyczna nazwa :) W sumie ciekawe, skąd wzięła się nazwa kosmos - czy aż tak te kwiaty przypominają np. gwiazdy? ;:173

Madziu - a wiesz, że nawet nie wiem? Pewnie standardowa, jasna. Ja pewnie też dokupię trochę sadzonek traw ozdobnych, jakoś specjalnie nie liczę, żeby z tego wysiewu coś wyszło :)

Joasiu - bardzo lubię klima domu naszej (bo to bardziej Ciocia mojego M.) Cioci - to stary, drewniany dom, dookoła kwitną sielsko-wiejskie kwiaty, na granicy działki rosną wiekowe modrzewie, zza którymi wznosi się Skrzyczne :) No i zawsze można załapać się na domowy kompot :heja

Jadziu - to mi miło, że do mnie wpadłaś ;:196 Z marcinkami zrobię tak, jak radzicie z Agnieszką - może małą kępkę wprowadzę do ogrodu :D

Iwonko - sprawdziłam i kosmos można wysiewać do gruntu III - V. Kwitnie VII - X. Mój z wysiewu jak dobrze pójdzie, będzie wyglądał tak:

Obrazek

Ewka - specjalnie wyniosłam się z kujaw w góry, bo tu mniej śniegu (paradoks jakis?) :;230 A tak na poważnie, to Ci współczuję :(

Ilonka - hehe napisałam to powyżej do Ewy, nie przeczytawszy Twojego wpisu :D Coś w tym jest ;:224

Mirko - na wschód pampasowej czekałam dość długo, ale zabij mnie, nie pamiętam teraz dokładnie, około tygodnia chyba. No i przez kolejne jakieś 3 tyg. urosła jak widać.. 0,5 cm. A zdrówko lepiej - wchodzę teraz w etap "zasmarkania", patrząc na eMa, potem powinien być etap suchego kaszlu, ale mam nadzieję aż tak daleko nie wyewoluować jak On :D

Josephine - nie strasz! -15 owszem, ale w Suwałkach (tak widziałam w tv, ale jak wiadomo - tam kłamią :wink: )
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dla wszystkich przemiłych Gości ;:4 , wytęsknionych słońca i ciepła, kilka letnich fotek z ogródeczka (w sumie to ogródeczunia, bo ma 56 m2) :wink: mojej Mamy, w którym czasem też coś dłubię latem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapomniałabym dodać, że Teściowej kupiłam ślicznego biało-fioletowego fiołka, oczywiście ukradziony listek już nogę moczy ;:224

Obrazek

A oficjalnie dostałam wilczomlecza - ephorbia milii (wersja mini):

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Witan, twój kosmos pełny to taki pod astry nawet mi wygląda. Zdjęcia z ogródka Twojej Mamy super - właśnie mam dawa takie brzozowe pnie, na których w tym roku też planuje posadzić petunie. Na jedną nawet taki metalowy sagan od sasiada wycyganiłam :wink: A to białe kwitnące to hibiskus? Śliczne!
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Witaj, już miałam się pozachwycać pięknem jakie masz w ogrodzie.. że takie ładne itd.. Ale jak ja zobaczyłam to co masz poza ogrodem... Las już widziałam ..ale ten krajobraz z tyłu!!!!!!! AHHH cudny! Mieszkasz w bardzo pięknym miejscu.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu - po tych pniach widać moją miłość do brzózek :) Zresztą moja Mama też je b. lubi. Tak, to białe to hibiskus. Drzewko wdzięcznie co roku oblegane przez mszyce :evil: A Mama zakochała się w różach, ma w ogródku 4 albo 5 plus ta wielka za płotem - na takie areały to naprawdę pokaźna ilość :lol:

Madziu - fakt, Mama za ogródkiem ma bajkowo - wielka łąka, a potem widok na góry. Straszą, że długo ta łąka się nie uchowa, jakiś deweloper na pewno niebawem wybuduje tam kolejne osiedle. Nieuniknione, ale póki co cieszymy się spokojem (na łące, bo sam ogródek wielkiej intymności nie ma - po obu stronach sąsiedzi, nad - też). Całe szczęście warunki zabudowy pozwalają tylko na niskie bloki.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Piękny ogród ma twoja mamcia....sterylnie i czysto ;:138
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Milenko,ładna działeczka twojej mamy,wypielęgnowana,zadbana.Hibiskus super.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Mandragora wpadłam do ciebie z rewizyta piękne masz widoku z ogrodu zazdroszczę i to bardzo pozdrawiam cieplutko ;:196
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42

Post »

Milenko Ogród Twojej mamy ....cudaśny ;:oj wypielęgnowany i do tego bardzo przytulny
..marzenie.. ;:224
Joanna
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

O to ja sobie wysieję go do gruntu, jak już pójdzie sobie precz to co mamy za oknem. Miejsca na parapetach mam mało i trzymam je na pomidory i dynie i do tego trójka skaczących łobuzów dewastuje co popadnie. Aby do wiosny.... :D
Cudne fotki - i takiż ogród ;:138
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Piękny ogród brawa dla mamy ;:63
wilczomlecz takie maleństwo a tak cudownie kwitnie :wit
Zablokowany