Dzień bez działki, to dzień stracony cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dzień bez działki, to dzień stracony
Witaj Krysiu! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Dobrze,że mamy trochę zimy przed sobą na nabranie dystansu do własnych pomysłów, wytchnienie i spokojne zastanowienie nad wyborem roślin do ogrodu. Popieram pomysł sadzenia przebarwiających się krzewów i kwitnących w pierwszej kolejności. Byliny mogą poczekać na kolejne sezony, a dziury można zapełnić jednorocznymi z nasion, jak planujesz. Ciekawa jestem, jakie wybierzesz.
Dobrze,że mamy trochę zimy przed sobą na nabranie dystansu do własnych pomysłów, wytchnienie i spokojne zastanowienie nad wyborem roślin do ogrodu. Popieram pomysł sadzenia przebarwiających się krzewów i kwitnących w pierwszej kolejności. Byliny mogą poczekać na kolejne sezony, a dziury można zapełnić jednorocznymi z nasion, jak planujesz. Ciekawa jestem, jakie wybierzesz.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu ciekawie zakończyłaś stary rok
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MISIU....z działeczką na razie nie będę rozwodu brała, będzie zapewne trudno ale jakoś poradzimy, mam tam wiele roślin które chciałabym przenieść bliżej siebie......a może dzieciaki się nią zaopiekują
MARYSIU.....masz rację salon salonem....jednak okazuje się, że kiedy piwnica nabiera świeżości i gabinet gospodyni
w piwnicy już ma gładkie ściany ja zaczynam czuć potrzebę działania....idzie na lepsze
TAMARYSZKU....ja to będę podglądała Twoje plany i poczynania....na razie mam nie ruszony ogród poza fachowym obcięciem drzew ....trawa z mleczem....przydał by się Randap....obornik...rozluźnienie gliniastej gleby.....sporo działań przed nami.... ale pierwsze nasadzenia poczyniłam....brzozy....bez Meyera.....jeszcze jakieś tam pod płotem
jednak myślę, że wiosną ruszymy ostro aby już w jesieni grabić choć po kilka lisków w różnych kolorach...
BOŻENKO....dzięki za odwiedziny i zapraszam.........latem jak będę w Toruniu powiadomię
JAGUSIU.......już pomaleńku widzę się nie w bloku........

MARYSIU.....masz rację salon salonem....jednak okazuje się, że kiedy piwnica nabiera świeżości i gabinet gospodyni

TAMARYSZKU....ja to będę podglądała Twoje plany i poczynania....na razie mam nie ruszony ogród poza fachowym obcięciem drzew ....trawa z mleczem....przydał by się Randap....obornik...rozluźnienie gliniastej gleby.....sporo działań przed nami.... ale pierwsze nasadzenia poczyniłam....brzozy....bez Meyera.....jeszcze jakieś tam pod płotem
jednak myślę, że wiosną ruszymy ostro aby już w jesieni grabić choć po kilka lisków w różnych kolorach...
BOŻENKO....dzięki za odwiedziny i zapraszam.........latem jak będę w Toruniu powiadomię

JAGUSIU.......już pomaleńku widzę się nie w bloku........
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, niedługo będzie okazja zmienić tytuł wątku, bo widzę, że ten się kończyleszczyna pisze: tytuł wątku już nie bardzo aktualny...nie mogę już szpagatu wykonać i nie daję rady![]()

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
EWCIA.......a może......ale już nie daję rady.....co nieco mi zesztywniało 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
To niechże Krysia zrobi salto zamiast szpagatu i wyląduje całą sobą w nowym miejscu, a nie tak w rozkroku stać nieprzyzwoicieleszczyna pisze:EWCIA.......a może......ale już nie daję rady.....co nieco mi zesztywniało

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ja też myślę, że idzie w dobrą stronę. nawet te różnice w nastroju o tym świadczą. Na wyspie napisałam Ci jeszcze jedną zaletę mieszkania w domu (sprzątaniesurvivor26 pisze:To niechże Krysia zrobi salto zamiast szpagatu i wyląduje całą sobą w nowym miejscu, a nie tak w rozkroku stać nieprzyzwoicieleszczyna pisze:EWCIA.......a może......ale już nie daję rady.....co nieco mi zesztywniałoale widzę dobre oznaki: to zainteresowanie remontem, planowanie ogrodu...ani się obejrzysz, a będziesz cała nasza - domowo-ogrodowa:)

Dobrego....
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Krysiu mam taką nadzieję
koniecznie jak będziesz u rodziny to się musimy spotkać 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Krysiu he, he my to wiemy Ty już jesteś domowo-ogrodowa tak jak napisała Pati..
ale Ty nie chcesz sie do tego przyznać...
ale Ty nie chcesz sie do tego przyznać...

- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
Tak.... bo Krysia jest jeszcze w rozkroku ..... nie umie jeszcze zrobić salta .....jak zrobi, będziemy mieli radochę....
Pozdrawiam... Alina .
-
.......wszystkim razem jednym hurtem odpowiem......przed godziną wróciłam z pracy od .....rana....byłam
...już dzisiaj ktoś mi zasugerował bym włożyła krokomierz do kieszeni.......mimo zmęczenia nie śmiałabym legnąć do wyrka bez forum
ALINKA......Ty to już wiele wiesz to nie musisz czytać......
PATI....MARYNIU...LORA.........psychologia w Was drzemie....skąd Wy wiecie, że ja już działam.....
oto efekt użycia karszera do moich okien w werandzie,

to miejsce to moja czytelnia i palmiarnia.........szafy biblioteczne już stoją w pokoju obok.....nigdy w życiu niczego nie dostałam, zawsze musiałam wszystko wyskrobać swoimi pazurkami.........tym razem mi się skapnęło....
-- Śr 09 sty 2013 00:13 --
BOŻENKO....u teściowej jak będę dam znak

ALINKA......Ty to już wiele wiesz to nie musisz czytać......
PATI....MARYNIU...LORA.........psychologia w Was drzemie....skąd Wy wiecie, że ja już działam.....
oto efekt użycia karszera do moich okien w werandzie,

to miejsce to moja czytelnia i palmiarnia.........szafy biblioteczne już stoją w pokoju obok.....nigdy w życiu niczego nie dostałam, zawsze musiałam wszystko wyskrobać swoimi pazurkami.........tym razem mi się skapnęło....
-- Śr 09 sty 2013 00:13 --
BOŻENKO....u teściowej jak będę dam znak

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

super, super...

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
I Ty masz jakieś wątpliwości mając taka werandę - ale Ci tu kawa będzie smakowała 

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Ło Maaaaamo! Ale weranda! Jestem pod wrażeniem i to wielkim! Jeszcze pusto, ale się "urządzi" (wiem samo się nie urządzi) to będzie mistrzostwo świata! Mając taką werandę nie zostałabym ani chwili dłużej w tej klatce dla króólików (tak mój M. określa blokowe mieszkania). REWELACJA!!!

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Noooo...z taką werandą, to ja bym już tam się z jednym śpiworem przeprowadzała
Ależ będzie pięknie, jak się urządzisz! Tylko w ferworze wykonywania salt nie zapominaj o relacji dla nas