Jeszcze dokładnie nie wiem, gdzie znajdą docelowe lokum.
Wysiałem testowo aby sprawdzić kiełkowalność - była 100 %
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Już po przeprowadzce do nowych miejscówek -
Tradycyjnie, pikowałem głęboko tzn aby liścienie znajdowały się około 0,5 cm nad powierzchnią podłoża.
Faworyt pisze: Ostatni raz siałem Ramiro dwa lata temu i byłem z niej zadowolony.Od tego czasu sieję w tym typie jeszcze bardziej plenną odmianę.
Masz na myśli Palermo ?
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Podobny system na głębokość pikowania stosuję. Tak mam na myśli Palermo,wolę ją dlatego że nie dosyć że plenniejsza to u mnie w tych samych warunkach uprawiana jak wcześniej Ramiro owoce miała dłuższe a ściankę odrobinę,ale grubszą.
Serdecznie pozdrawiam. MK Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę.Bruno/Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Pozdrawiam, Mirek
Ostatnie pikowanie.
Kwatery muszą wystarczyć do maja/czerwca
Pozdrawiam, Mirek
Nasiona wrzucone do podkiełkowania 1 lutego po czym o niej zapomniałem i dwa tygodnie sobie gdzieś leżało plastikowe pudełko z wykiełkowaną już papryką z liścieniami. Przesadziłem do p7 i już tak zostało. Niedawno zacząłem intensywnie podlewać jakimiś specyfikami po czym zaczęła rosnąć i to chyba za szybko bo w boxie zaczyna zasłaniać inne papryki.
W poniedziałek zamierzam przesadzić do jakichś większych doniczek bo z tych już korzenie uciekają.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Witam.
W jakiej rozstawia sadzicie Ramiro do gruntu? Ja w tamtym roku miałem 60x60 ale nie ogławiałem - bo jeszcze nie wiedziałem, że coś takiego się robi. Na koniec sezonu papryka miała wysokość 90cm i było za gęsto. W tym roku chciałbym posadzić 55x55 z ogławianiem w sierpniu ale nie wiem czy taka odległość między nimi będzie dobra. Wczesną wiosną nawożę dość mocno końskim obornikiem.