Balkonowe Rosarium

Zablokowany
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe Rosarium

Post »

Wiyam :wit
a ja słyszałam że te muszki to od nadmiernego podlewania (było chyba w programie Maja w ogrodzie)
zalecane jest wsadzenie do doniczek kilka zapałek łebkami do ziemi.
nie próbowałam tego więc pewności nie mam.
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Majko,Dzięki za foto ;:180 (co to za cudo),jestem wzruszona jak.........wiesz ja co ;:306 .
Keetee,to,ze na kanapie to moja wina,pozwalam,ale z kocykiem to po tatusiu.Jak byl szczeniakiem to przezylam szok,nigdy wczesniej sie z tym nie spotkalam.Mam nadzieje,ze nie zafundujesz mi wirtualnego kaftanu bezpieczenstwa.
Widzialam Twojego Futrzaka,uroczy ;:167 ,wiesz moj tez czasami kladzie sie na podlodze,ale tylko przy kominku ;:306 .
U mnie
tylko teoretycznie wiosna powinna byc wczesniej,tez nie moge sie doczekac ;:65 .
ella52,Dzięki za typ ;:180 ,na pewno przetestuje.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit cześć śpiochy :;230
Alexia ta różyczka to St. Swithun.
Na miły początek dnia zostawiam Ci kolejną jej fotkę. :D może polubisz angieleczki ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka,ja nie spioch,juz bylam 2 godz.na spacerze.
Angielek, rzeczywiscie nie lubie,ale nie za kwiaty tylko pokroj.Mam 2 ksiazki Austina i ogladam kwiaty do woli.Kupilam S.Elisabeth,bo mala,pekata no i spokrewniona z galicyjkami,to ostatnia szansa ;:108
Co zrobilas z miniaturkami :?: smietnik :( ,czy nie mialas sumienia ;:185 ,jakie masz kolorki :?: ;:196
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit spacerek z piskiem dla zdrowia, to Ci się chwali ;:138
Trzy różyczki miniaturki stoją na balkonie, jeszcze nie śmietnik. U mnie w nocy było -1 C.
Mam kremową z lekkim zabarwieniem różowego, czerwoną, ale jakoś tak się
przebarwiającą jak Heidi Klum i bardzo podobną do tej co swojemu M kupiłaś.

Te różyczki pojadą na działeczkę,i wkopie je do gruntu, tylko nie rabatki różane.
;:196
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Majko ,zawsze w weekendy duzo chodze z moim Beniem,to jest moj obowiazek,bo w tygodniu to roznie bywa.
Uwazaj z miniatorkami w glebie,bo one moga pszestac byc miniatorkami :;230 ,moja zeszloroczna dorosla do 90-ciu cm.Z tego co wiem to "Kordany"trzymaja "wielkosc",ale najczesciej kupujemy je jako NN.Jestem dumna z siebie,pare dni temu widzialam mini w kolorze lawendy i nie kupilam ;:138 .Czytalam,ze zafundowalas sobie pienna roze do donicy,super ;:138
Dzisiaj wyruszylam na poszukiwanie wiosny........ ;:224 w sklepach (nieogrodniczych ;:108 )i co znalazlam :?: jeansy w roze ;:oj .Jak bym miala 10 kg i 30 lat mniej to kto wie......
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p
Od: 17 lip 2012, o 21:54

Post »

Alexia:) witaj miło
Jak ja się cieszę że otworzyłaś wątek swój:)
Nareszcie Ciebie znalazłam:):) ;:138
Wykorzystałam część twoich porad których mi udzieliłaś jesienią.
Piennego Chopina odziałam w rajstopki . Od tej pory zbieram cieliste rajstopki wykorzystane i niepotrzebne już.

Gdy w styczniu zapowiedzieli cięższe mrozy, dostał kartonową osłonkę jako płaszczyk, teraz już zdjęłam bo wydaje się że za ciepło już na nią, i boję się wilgoci i gnicia pod kartonem.

A pies cudowny ;:167 ..zdjęcie pod doniczkami ..miód....

Moje kupione jesienią większość zadołowane w gruncie,czeka na wiosenne przesadzenie do donic....to co w doniczkach w piwnicy i na stryszku ma już zielone listki i pąki kwiatowe-ale nie sądzę by się rozwinęły...

Twojej MMerill nie zapomnr i L W Pet też nie...A pamiętam że lubisz niebieskie róże.to co powiedziałabyś na Mainzner Fastnacht( tak się chyba pisze....} ;:167
I cos spróbuję wkleić, ale nie wiem czy się uda:
Spotykane u nas fioletowe róże wielkokwiatowe:
-Blue River
-Blue Velvet
-Charles de Gaulle
-Mainzer Fastnacht
-Mamy Blue
-Nil Bleu
-Sterling Silver
-Waltz Time
i chyba Indigoletta
Sylwia
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit ,Allhambra,fajnie,ze mnie znalazlas ;:108 .
Ciesze sie ,ze moje rady cos Ci pomogly,rajstopy sa super,jedna moja ma czarne,bo innych nie mialam ;:306
Tak lubie "niebieskie"i inne blade.Mainzer Fastnacht ma super kolorek,ale niestety to wielkokwiatowa,drapakowata,chorowita,ale ten zapach......... ;:333 .Z wymienionych przez Ciebie mam tylko Waltz Time,kupilam ja jako Patio,jeszcze jest,ale rozstane sie z nia.Na wiosne zawita u mnie Lavender Ice.Ogolnie "niebieskie" sa dosc chorowite,chociaz Novalis jest zdrowy,tylko nie lubi za duzo ;:3 .Dla mnie niesamowita jest tez Indigo,duzo ciemniejsza i tez raczej do polcienia.
Ciesze sie,ze podoba Ci sie moj pies ;:180 .Jak nie masz gdzie cwiczyc wklejania zdjec to mozesz u mnie.Mysle,ze nie powinnas tak bardzo martwic sie o roze,mamy prawie taki sam klimat (u mnie granica 7a/b),a u mnie daja rade bez wiekszych ceregieli.Pozdrawiam i zycze duzo ;:3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny ja też jedną różę na pniu obwiązałam rajstopami ,ciekawe,czy przeżyje hehe
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny,
Ja się nie łudzę. W tamtym roku u mnie nie przetrwała w gruncie pienna 'Astrid Graffin von Hardenberg'. Była przegięta, zakopcowana korona, okryta całkowicie ziemią i listowiem. I pień i korona zabezpieczone. Wyglądało to jak grobek. Tyle wysiłków i na nic. Podejrzewam, że tylko wynoszenie donicy do pomieszczenia, albo jej całkowite zakopywanie miało by sens. Strefa 6a/6b.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justi,poprzednia zima byla ekstremalna(u nas w ciagu 24 h.z +13 na -17*C.)70% zyta padlo.Jak masz mozliwosc cala zakopac to super ;:108 .Dla mnie najwazniesze osloniecie miejsca szczepienia i ochrona przed wiatrem.Jak bedziemy miec powtorke z lutego 2012 to nie duzo pomoze.W tym roku chyba takiego teatru nie bedzie,cieszmy sie na nadchodzacy sezon,a co przyniesie nastepna zima.............Obydo wiosny ;:65 ;:65 ;:65
Annes,na pewno :!:
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p

Post »

Justi przykro mi... współczuję.....ja chyba utratę róży odbierałabym bardzo emocjonalnie... przywiązuję się i do zwierząt i do roślin..
Pienna w miejscu szczepienia dostała całą rajstopke dla siebie(owinieta jak szalikiem) pień i korona podwójna włóknina.Zobaczę co będzie...
taj samo otuliłam hakuro nishiki.

Alexia, jaka pogoda u Ciebie?
U mnie albo lekka odwilż albo lekki mróz...na zakopcowanych w ziemi leży śnieg.
Sylwia
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Tego sposobu z rajstopami jeszcze nigdy nie słyszałam ;:oj . Czy możecie dziewczyny zdradzić szczegóły ;:65 ?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

alexia pisze: :wit Majko ,zawsze w weekendy duzo chodze z moim Beniem,to jest moj obowiazek,bo w tygodniu to roznie bywa.
Uwazaj z miniatorkami w glebie,bo one moga pszestac być miniatorkami :;230 ,moja zeszloroczna dorosla do 90-ciu cm.Z tego co wiem to "Kordany"trzymaja "wielkosc",ale najczesciej kupujemy je jako NN.Jestem dumna z siebie,pare dni temu widzialam mini w kolorze lawendy i nie kupilam ;:138 .Czytalam,ze zafundowalas sobie pienna roze do donicy,super ;:138
Dzisiaj wyruszylam na poszukiwanie wiosny........ ;:224 w sklepach (nieogrodniczych ;:108 )i co znalazlam :?: jeansy w roze ;:oj .Jak bym miala 10 kg i 30 lat mniej to kto wie......

Cześć Alexia, ale fanów dobija się do Ciebie :;230 :;230
Wiesz co, ja bym te porteczki w różyczki kupiła bez zastanowienia, bo przecież one są w .... różyczki ;:306 Szkoda, że mnie się takie nie trafiły :;230 :;230 ptaszki z namalowanymi różyczkami już mam, :heja dziś przykapowałam w sklepie internetowym chodaczki ogrodowe też w kwiatuszki... :heja kupię sobie :;230
Mam mieć pienną Swany do du...żej donicy, od dziś zaczynam zbierać rajstopki. ;:306
Co do miniaturek.... no gdzieś je muszę upchnąć.... ;:170 może do innych donic i będziemy obserwować jak sobie będą poczynać.
Masz już wiosnę czy jeszcze zimę ;:173
Awatar użytkownika
Allhambra
100p
100p

Post »

Rozeta,:) najlepiej pytać Alexi:)... ;:167
Do czego kobietom rajstopy....do owijania róż:)
Sylwia
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”