Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
AleksandraBdg

Re: Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2

Post »

Kasik, strasznie się cieszę,że Gruboszowy listek pięknie Ci się puścił. To Crassula Ovata f.monstruosa Gollum ;:138
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Kasia, Kasia, ty to masz rękę do kwiatów, wszystko Ci pięknie rośnie ;:180 Tylko uważaj z kijem od szczotki. nie stawiaj go na ziemi, bo jeszcze puści korzonki i zakwitnie ;:224 ;:306
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Tesiu dobre ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Dobreee Teresko ;:306 ;:306 ale zaskoczyły mnie te listki grubosza.. ;:oj no proszę..całe zycie człowiek sie uczy ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

No Kasiu, melduję sie u Ciebie, po długiej nieobecności, takie piękności pokazałaś, storczykowiec ;:oj ;:oj ;:oj , no same śliczności, nie wiem na czym oczy zawiesić, a kiełeczki mniam mniam, moja uprawa już za kilka dni będzie do jedzenia, mamy taką samą kiełkownice hihihi jutro jeszcze pobuszuję u Ciebie ;:196 tymczasem ;:19
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak miło że Was rozbawiłam.. :heja
Tak większości Gruboszki można spokojnie z listka ukorzenić..u mnie stał wyjątkowo długo, bo na prawdę to dość szybko...no ale to widocznie skutki mojego wymądrzania że i jesienią i zimą będzie rosło.. :;230

mamafrania Ty wiesz jaka jestem postrzelona i zawzięta..nawet roślinkom nie dam wytchnienie..tylko każę im rosnąć i rosnąć.. :lol:

Elcia Ja sama zapomniałam że Irezyna to Irezyna, Iwonka tyle mi nadawała cudnych różności, że wyleciało mi z głowy..ale fajna jest co? taki plamiasty kwiatek.. :tan a Hermes to jest mój przytulak słodki, przez tę jego budowę głowy..wychodzą nieraz takie miny, że można wszystkie emocje wyczytać..głównie zdegustowanie lub znudzenie... ;:306 Poza tym to bardzo gadający Kot, koniecznie należy z nim gadać..i jak to każdy rozpieszczony osobnik wie jak osiągnąć swój cel.. ;:224

Niunia Miło Cię widzieć, a Kiteczek będzie wymiziany, możesz być pewna, chciał nie chciał "pańszczyznę" trzeba odrobić on juz wyegzekwuje swoją porcję przyjemności.. ;:306

mniodkowa kochanie..pseplosiny psyjete ;:108
Ale czy widziałaś co zrobiłam Twoje smużynie??? Mówiłam Ci ,że ją zabiłam... ;:145

Tesiu Niunia ikaD
ja taka zdolna nie jestem,żeby kij od szczotki ukorzenić..takie zdolności to Szarotka prezentuje, dobrze że biega i ma dużo pracy, bo gdyby postała w miejscu to by się Jej sznurówki ukorzeniły jak nic!!! :tan Ja co najwyżej nasionka...

Morango jak miło, że się znalazłaś ;:168 , buszuj sobie ile chcesz..możesz przeżuwać kiełki w między czasie.. :heja

Dla umilenia wpisu pokażę jak grudnik-zygokaktus kwitnie sobie dalej nieprzerwanie...od połowy grudnia ;:215
Nawet jego tegoroczne ukorzenione szczepki zakwitły..nigdy nie zawiódł..a jednego roku kwitł drugi raz w kwietniu to był widok, chyba Święta pomylił... ;:306

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Kasiula - kolor grudnika mój najulubieńszy ;:167 fajnie, że Ci kwitnie, mój puścił kilka kwiatków w listopadzie i uważa, że swoje już odbębnił chyba ;:124

No właśnie widziałam co zrobiłaś smużynie ;:111 aż nie wiedziałam co napisać z wrażenia, nigdy nie widziałam takiego wraka ;:14 ale spoko - na wiosnę przypomnij się to dostaniesz szczepki - wtedy nie umordujesz bo roślinki aż się proszą żyć ;:215
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Mój grudnik tak samo jak Agi, kwitł w listopadzie i na tym zakończył swoje popisy. Chyba go wyniosę w chłodek, może znów nabierze ochoty na kwitnienie :)
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jak wiecie moje grudniki też się w tym roku nie popisały ;:222 ale to głównie z mojej winy ;:223 bo je nieomal uśmierciłam. ;:131
Teraz znowu je nieco podsuszam i stoją w chłodniejszym miejscu. Może wyprodukują choc jednego pączusia np.
te co nie zakwitły wcale. ;:173
Fajnie, że na pocieszenie można je sobie pooglądac np. u Ciebie Kasiu :tan
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Grudniki pięknie Ci kwitną ;:oj u mnie te staruszki w tym roku może ze 3 kwiatki miały ;:223 nie wiem już co mam robić by zakwitły ;:145
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Kasieńko u Ciebie, już wiosna :tan rośliny rosną i kwitną ;:224 brawo kobieto ;:215
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, super Grudnik, piękny ma kolor ;:333
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój kwitnie bo to taki po babci, nie jest z marketu , tamte podobno to jakoś modyfikowane, hybrydy czy coś...mój nie ma tak ładnych listków, ale jak mnie ktoś uświadomił , jest to typowy Zygokaktus, kwitnie kiedy trzeba.. :lol: tylko te są właśnie głównie czerwone i różowe ...a te co teraz można kupić to są pięknie kolorowe.. :tan Czekam aż z zebranych szczepek , któraś zakwitnie inaczej...jak dotąd trzy z otrzymanych też wyszły różowe... :;230

Jednak..nie tracę nadziei..że kiedyś któreś pokażą inne kwiatuszki.. :tan

Będę mieć teraz kolekcję Koleusków te są od Iwonki (IkaD) i miło z ich strony, że przyjęły się i zadomowiły u mnie.. ;:138
Prawda, że urocze?. Mój eM się w nich zakochał... ;:224
Obrazek Obrazek

;:167
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Niech i nasi mężczyźni coś maja z tego naszego bzika ;:306
Mój też taki pokrzywkowy ;:306
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

A wiecie że mojemu też sie podobały koleuski ;:108 a teraz jak zobaczył jak wyglądają kwiatki na hoi multiflora to mi spokoju nie daje kiedy kupię ;:306 Bo takie kosmiczne ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”