Aniu ja też lubię robić portrety roślin, ale jednak szersza perspektywa przyciąga wzrok
Zawsze mogę podejrzeć, jakieś rozwiązania czy kompozycje roślinne
Powiedz mi, co tak ładnie kwitnie w skrzynce ? Czy koleusa będziesz przechowywać ?
Witaj Aniu
Obejrzałam sobie Twój ogródeczek, bardzo piękny, przemyślany i kolorowy.
Cudnie Ci rośnie Westerland, inne różyczki i roślinki.
Zwierzątka też się dobrze tu czują
Moja córka prosi się o zwierzątko: kotka, pieska. Niestety jednak nie bedzie miała - ma chomiczka, który od roku nie dostał od niej i jej brata ani jeść, ani pić. Na początku wyciągali go z klatki, przynosili trawę, mlecz - a teraz nie wiedzą, że go mają, albo nie chcą wiedzieć. A chomik ma ich gdzieś. Kupiony 4 lata temu, pan w sklepie dawał mu półtora roku zycia, a temu dobrze i ma juz ponad dwa razy tyle
Ania, pochwal się jakie różyczki domówiłaś , jestem bardzo ciekawa
Ładne zakątki tworzysz w ogrodzie. muszę pomyśleć o ławczce w ogrodzie.
Ja też zauważyłam, że roślinki świetnie się czują bez ostrego słonka, a deszczyk tylko je rozpieszcza.
Aniu jeszcze bardzo kolorowo w Twoim ogrodzie.
Uważam, że rośliny przy kamieniach wyglądają uroczo.
Ja także całą sobotę prawie sadziłam cebulowe i jestem na półmetku, gdyż pod każde trzeba prawie taczkę piasku wybrać, żeby coś chciało rosnąć przez lata.
Wysłałam Ci dzisiaj roślinki.
Dostałam zlecenie, by sprawdzić czy są grzyby, więc wybrałam się dziś do lasu. W lesie sucho i grzybów w ogóle nie ma. Żadnych. Nawet tych niejadalnych. Trudno się dziwić, skoro i w naszych ogródkach wody brakuje. Zamiast grzybów przyniosłam zdjęcia i fajnego kamorka na obrzeże Przecież nie mogłam wrócić z pustymi rękoma
Gdyby ktoś z Was zastanawiał się, jak daleko mam do lasu, to odpowiadam: blisko. Z lasu bowiem widać mój dom
Dla spragnionych gór mam jeszcze widok na Skrzyczne
\
i widok z mojej strony na przeciwną stronę doliny
A w moim ogrodzie berberysy pięknie się przebarwiają
Aniu, nie wiem które zdjęcie najpiękniejsze. Niesamowite widoki za płotem, piękny ogród i dekoracja taka nastrojowa! Ogromna przyjemność oglądać takie zdjęcia .
No to wyprawy do lasu na grzyby mam z głowy.
Ładne fotki zrobiłaś.
Lasek też niczego sobie, ja to bym tam często łaziła bo uwielbiam brzozy.
A ogród jak zawsze bardzo kolorowy.
Widzę, że uniolka bardzo przypadła Ci do gustu.
Las może bez grzybów, ale za to jaki piękny!
Wyczytałam dziś u Majki, jakie róże zamówiłaś - super; ja nad niektórymi z nich też się zastanawiam, bo wygląda na to, że oglądałam ostatnio róże z tych samych miejsc Niestety mam za dużo "chciejstw" i nie mogę się ciągle zdecydować...