Postanowiłam zlikwidować ten zakątek i zrobić sobie rabatkę kolorową ;) mam nadzieję że mi sie uda:)
o tutaj foto
http://imageshack.us/photo/my-images/580/p9021421.jpg/
chciałam wkleić obraz ale chyba nie pamiętam jak to robić

Posadź floksy wiechowate,może irysy,masz wybór w kolorach i kwitną długo,liliowce też wskazane tym bardziej że różne odmiany kwitną o różnych porach,to na tył bo wysokie piwonia może być a róży też w tym towarzystwie nic nie będzie,możesz dosadzić tawułki też kolorów masa i ładnie zdobią,kilka kolorowych żurawek,jeszcze jakaś hosta,u "stóp" kępki floksów skrzydlastych ,pierwiosnki...możliwosci wiele , pomiędzy na jesień powkładaj cebulki tulipanów,hiacyntów,szafirki,krokusiki tym sposobem rabatka będzie ukwiecona od wczesnej wiosny do późnej jesienicolli28 pisze:Dorcia tak chce tam zrobić rewolucje kwiaty kwiaty i kwiaty niskie i wysokie marzy mi się tam kolejna piwonia:) jak widać w kąciku jest róża i krzew na samym początku niestety nie pamiętam jak się nazywa ale wstyddo popołudnia jest tam cień później słoneczko:)
A nie lepiej coś innego -bukszpan jest mało dekoracyjnycolli28 pisze:O kochana ale dałaś mi pomysłów masę bukszpan poszukuje na ścieżkę 60 sadzonek chce kupić!
To daj na zmaianę choćby trzmielinę , rozjaśni trochęcolli28 pisze:Fakt mało dekoracyjny ale raczej nic innego tam nie będzie ! ścieżka ma 15m dł.