Róże Maddy77

Zablokowany
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Róże Maddy77

Post »

Serdecznie witam w ten niedzielny poranek :wit
Wczoraj byliśmy w Poznaniu w kinie, tam piękne słonko i gorąco jak w piekle ;:224 a jak wracamy to jedziemy prosto w burzę. Jechaliśmy na południe wielkopolski :wink: Jak tylko przestało lać i dało się robić zdjęcia to chwyciłam za aparacik i pognałam do ogródka, bo z okna widziałam, że Edenka na mnie nie chciała poczekać :evil: Aktualnie mam 3 kwitnące na niej pąki i każdy w innej fazie rozwoju
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Queen of Sweden jest bardzo delikatna i bardzo szybko gubi płatki. Mam nadzieje, że to dlatego iż jest jeszcze młodą różyczką ;:224
Obrazek

Czekam z niecierpliwością aż rozkwitnie Waltztime Climbing, ale deszcze jej nie służą co mnie bardzo Martwi :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miałaś szczęście bo podobno wieczorem zalało Poznań - akurat przyszła chmura w trakcie gdy nasza drużyna grała.
Edenka piękna - co ta odmiana ma w sobie że ciągle zachwyca?
Awatar użytkownika
Agnieszka73
100p
100p
Od: 8 cze 2012, o 09:43

Post »

Sliczna Edenka ;:1 , musze taka miec !
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Brawa dla Edenki ;:138
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Queen of Sweden będzie mocniejsza, daj jej czas :wink:
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Agnieszko Edenka to takie podstawowe chciejstwo :;230 Warta grzechu ;:108

Aniu na pewno będę dbać o Queen of Sweden :) Szkoda tylko, że kwiat tak krótko trzyma i nie nadążam się nim nacieszyć, a najgorzej jest jak w dzień rozkwita a w nocy przychodzi burza z ulewami i na drugi dzień jest po kwiatku ;:145

W nocy rozkwitł Falstaff :tan jest boski ;:131 a Edenka kwitnie na całego :heja
Obrazek Obrazek

Kwitnie również Waltztime Climbing :D Różyczka kupiona za 10,99zł w Praktikerze i jest po prostu boska ;:224 Uwielbiam takie kolorki ;:167
Obrazek

Do kwitnienia szykują się
Obrazek Obrazek

Pokusiłam się o zakup róż w internecie i co z tego wynikło? Zupełnie inne róże niż na etykiecie ;:188 Jednak chyba każdy musi przez to przejść :( I tak zamiast Jude the Obscure jest jakaś różowa różyczka, a zamiast Heritage mam jakąś pomarańczową
Obrazek Obrazek

Zobaczymy co nich wyrośnie, bo żal mi ich wyrzucać.

Na poprawę humoru mąż mnie zaskoczył i kupiliśmy kompostownik :tan Miał być dopiero w przyszłym roku ze względów finansowych, więc nie nalegałam na zakup, ale nie miał już gdzie upychać "swojej" trawy :;230 I tak ja na tym skorzystałam ;:180 Tylko czy na jesień będę mogła już użyć z niego kompostu do róż? Dodam, że mamy Komposer z firmy Zielony Dom.
Obrazek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Kompostownik profesjonalny :lol:
Ja też kiedyś zgłaszałam chęć posiadania takiego, ale M uświadomił mi, że przy naszym "przerobie" zapełnimy go chyba w ciągu kilku dni... :D

Oglądam Twoją Edenkę i oglądam i...wstyd mi, że wciąż jej nie mam ;:108
Pora coś z tym zrobić. :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Agnieszka73
100p
100p
Od: 8 cze 2012, o 09:43

Post »

Kompostownik sliczniutki . My mamy zbudowany rekoma mojego M , i zawsze latem kwiaty na nim kwitly ,, a w tym roku pomidorki , i cukinia ;:224
Wlasnie zamawiam Edenke :tan
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ewciu koniecznie coś trzeba zrobić ;:224 Najlepiej zadzwonić do Rosarium :;230
Ja mam mały osiedlowy ogródek, więc powinien starczyć na ten kawałek trawniczka :wink:

Agnieszko też myślałam o takim otwartym, ale u nas niemożliwy. To gratuluję takiego M, chyba mu odpowiednio podziękowałaś ;:224?
Ja swoją Edenkę mam dopiero od wiosny, ale nie wyobrażam sobie swojej kolekcji bez niej. Jedyna wada jaką ma to brak zapachu ;:174, ale swoją urodą nadrabia wszystko ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Maddy, Schackenborg C. to inaczej Coral C. - łatwiej zapamiętać :uszy Zwłaszcza, ze kolorek cudnie koralowy a ten zapach... ;:170 u mnie kwitnie neprzerwanie od maja, jestem nią zachwycona ;:138 Moja jest od Ewy/Gloriadei, a Twoja?
Jude the Obscure zamówiłam na jesień, jestem ciekawa tej rozyczki...Twoj Eden cudowny ;:180 mój ma jeden kwiatuszek ;:173 Waltzime przypomina mi Indigolette, ładnie się wspina jak na takiego mlodziaka :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kasiu Coralc C. też mam od Ewy ;:108 Nie był on u mnie na liście, ale przypadkiem trafiłam na stronkę, gdzie Ewa sprzedawała róże no i tak zakupiłam u niej aż 7 różyczek ;:224 Rabatka, na której obecnie rośnie miała powstać w przyszłym roku, ale że nie dostałam róż które planowałam zakupić więc kupiłam inne :;230 Teraz jest to jedna z moich ulubionych i nie wyobrażam sobie, że mogłabym jej nie mieć :wink: Piękny kolor i zapach, a przy tym długo się utrzymuje :heja
Moja rzekoma Jude the Obscure okazała się nią nie być ;:188 Tak się kończą zakupy na allegro ;:223
Na początku chciałam kupić Indigolette, ale jak byłam w Praktikerze to zobaczyłam Wlatztime i kupiłam bez namysłu :;230 Nie żałuję ani trochę, bo jest boska. Trochę deszcze jej nie służą, ale to pewnie jak większości, za to pięknie pachnie i całkiem nieźle rośnie :tan
Co do Edenki to jestem w szoku, w ogóle jestem, gdyż nie myślałam że różyczki mi tak szybko zakwitną. Z każdym kolejnym pączkiem nie mogę się doczekać kwitnienia i marzę by wszystkim udało się zakwitnąć choć raz ;:224
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Chyba na allegro kupowaliśmy u tego samego "pana".Namnożyło się ich sporo z nazwami zachęcającymi ale.. zostały tylko nazwy.
Do tej pory nie miałam pomyłek ale kupowałam u jednego
.Coral Palace ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Magda, śliczne są Twoje różyczki, a Edenka wiadomo ....... boska :heja
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Madziu, ja tez sie cieszę z każdego kwitnienia i tak samo sie zloszcze jak wiatr albo deszcz zdemoluje kwiat :twisted: Moja Queen of Sweden ma piękny paczek, mam nadzieje, ze nic nie zakłóci pierwszego pokazu ;:167 Masz już niezła kolekcje ;:224
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Podziwiam nowe odsłony Twoich różyczek. Edenka śliczna. Ciągle czekam na swoją ;:65 .
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”