RODoS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: RODOS-Rodzinne Ogródki Działkowe Okolice Sosnowca

Post »

Witaj !
Obejrzałam zdjęcia dokumentujące zmiany, jakich dokonaliście na swojej działce w krótkim czasie - gratuluję , bo całość wyglądała latem bardzo ładnie. Już czekam na kolejny sezon i wiosenną odsłonę Twoich włości :)
Napisz, jakie masz plany na nowy sezon ? Mnie już "nosi" , a tu , choć obecnie mamy odwilż , końca zimy niestety jeszcze nie widać ...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Re: RODOS-Rodzinne Ogródki Działkowe Okolice Sosnowca

Post »

Macie jakieś plany na wiosnę?
Awatar użytkownika
wosiek67
500p
500p
Od: 26 lut 2012, o 14:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: RODoS

Post »

Dumam nad utwardzeniem wjazdu na działkę ale kostka brukowa mnie nie kręci.
Historia magistra vitae
Pozdrawiam Wojtek
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

byłam w Wiśle na szkoleniu 3-dniowym... nie mogę się teraz odnaleźć w pracy ;:202 ;:306 booosko ;:167
wrócę do tematu ogródka od jutra :wink:
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anusia, dziękuję za odwiedziny.
Zrobiliście na ogrodzie masę dobrej roboty.
Jest czysto i zadbane, a wędzarnia boska...moje marzenie na przyszłość,
bo czasu mi również brak.
Fajnie, że macie niedaleko na działkę, to można wyskoczyć w każdej chwili.
Ładna altaneczka Ci się marzy.
A co do iglaków, to ja nasadziłam szpalery jednakowych i teraz nie jestem szczęśliwa,
chociaż na początku wyglądało to ładnie, schludnie, czysto...teraz postrzegam to jako monotonnie
i dosadzam sporo roślin przed, żeby zasłonić ten szpaler, żeby nie rzucał się tak w oczy.
Rośliny w szpalerze mam już za stare na przesadzanie, wiec muszę radzić sobie inaczej.
Powodzenia w upiekszaniu działeczki.
Planujesz jakiś warzywniak, czy raczej ogród ozdobny, kwiatowy? :)
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p

Post »

właśnie na tle szmaragdów będę się starała coś posadzić :oops: porywam się chyba z motyką na słońce .. bo nie znam się kompletnie i będę amatorzyć :roll: grubo amatorzyć ;:204
ogródek ma być raczej wypoczynkowy, relaks... basen, huśtawka ( na razie jeszcze jej nie mam) i coś co będzie cieszyć oczy ...
musimy ten płot zrobić od sąsiada - miałam nie robić płotu tylko od razu tujki sadzić - ale... co PŁOT to PŁOT :roll:
chciałabym hortensje 'Vanille Fraise' - chyba tak się pisze :wink: , szarłat zwisły mi się spodobał u Kropelki, jakąś wierzbę hakkuro, kilka iglaków na pniu - może max 4 szt, jukki ogrodowe też są fajne .... żurawki ... jakąś trawkę bym chciała - najchętniej rozplenicę japońską :D tylko skąd tyle kasiury wziąźć :lol:
kupiłam sobie ten katalog roślin polecany przez szkółkarzy i iglaki w ogrodzie - mam co "studiować" ;:oj

p.s może ktoś ze swoich ogrodowych zwyżek za pieniążki chciałby mnie czymś uraczyć ;:204
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Zapisuję i lecę czytac :wit
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

musimy ten płot zrobić od sąsiada - miałam nie robić płotu tylko od razu tujki sadzić - ale... co PŁOT to PŁOT :roll:
Aniu, a brałaś pod uwagę Brabanty? One szybciutko rosną.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

może i szybko ,ale potem są brzydkie .Wycięłam cały szpaler drapaków .posadź sobie choiny kanadyjskie Są piękne i też szybko rosną.Możesz je ciąć jak będziesz chciała. ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ja mam Lawsonę i poza tym że n zimę obowiązujemy aby się nie łamały pod naporem mokrego śniegu to jestem bardzo zadowolona :D
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Aniu i ja do ciebie trawiłam mnie tez już nosi aby pogrzebac w moim przyblokowym dzisiaj odnowa okryłam róże bo jakos mrozi za oknem mam już biało.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

hej hej :wit kawal dobrej roboty zrobiliście, teraz jest pięknie :) my tez w tym roku stawiamy altankę, sami oczywiście bo malż lubi majsterkować :) u nas tez kradną , podoba mi się wiele rzeczy ale nie mogę ich mieć bo by długo na działce nie były, zaraz by zwinęli :?
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p

Post »

no u mnie jak widzę swoje oszczędności żadnych rewelacji w tym roku nie będzie ;:224 trzeba ogarnąć podpięcie prądu - a to wbrew pozorom koszty i na bank ogrodzenie od strony sąsiadów - myślałam o obsadzeniu drzewkami , ale jednak co płot to płot i tutaj robi nam się fajna sumka. Jak czytam nie które wątki to się zastanawiam ile złotówek w realizację projektów leci na nie które areały, a u mnie marne 300mkw i efekty słabe :D ale malutkimi kroczkami do przodu ;:65

p.s
ooo zapomniałam :-) na części gdzie chciałam obsadzić właśnie kwiatkami, karłowatymi odmianami iglaków - Książe mi wbetonował 2 słupki i czeka na przesyłkę z siatką ... zrobił starszej córce boisko do siatki :lol: tak runął mój plan zimowy hahaha
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Córa zadowolona z boiska bardziej niz mama :wink:
poproszę o fotki :D
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

wiadomo podłączenie prądu to watek ale też praca bo trzeba rów wykopać głęboki chyba że do tej pracy bierzecie siłę robocza, ale to wtedy znowu kasa..... no i wszystko zależny jak daleko macie od skrzynki do altanki i ile metrów kabla no i podłączenie, trzeba elektrykowi zapłacić, wiadomo ale za to jaki skok milowy do cywilizacji :) a potem to już kawkę można wypić na rodos i radyjka posłuchać :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”