Serduszkę posadziłam na razie do donicy, bo nie wiem gdzie będzie docelowo. A magnolia już przekwita. Dzisiejszy wiatr i wczorajszy deszcz chyba całkowicie załatwią jej kwiaty... Ale warto mieć ją nawet kilka dni kwitnącą
Wczoraj zrobiłam taki pasek przy ścianie domu, trawa tam nie rosła, robił się mech, natomiast miałam tam w donicy cisa na pniu. Dokupiłam jeszcze 2 cisy, bukszpan czekał na posadzenie już od miesiąca. Brakuje mi jeszcze jasnej żurawki albo jasnozielonej funkii do wypełnienia. Będzie kulka na pniu, kulka przy ziemi i stożek, tylko trzeba przyciąć

Nie patrzcie na bałagan wokół, bo niedokończone jeszcze, zostawiłam na dzisiaj... a dzisiaj mokro po wczorajszym deszczu

Bukszpanowa obwódka trochę się "rozlazła" od wiatru, ale mam nadzieję dojdzie i po przycięciu będzie się fajnie krzewić. Przy okazji zniszczyłam trochę trawy
Siatka będzie zakryta ... no właśnie nie mogę się zdecydować...
1.Albo kratownica drewniana z hortensją pnącą i innymi
2.albo ekran np. z 5 cisów( muszę kupić wysokie= wydatek) lub innych żywopłotowych.
3. Hortensja Limelight , tylko nie wiem czy nie za mało miejsca... Może się uginać na ławkę, lubię tak. Tylko mało światła i wiatr...
W rogu rośnie róża pnąca i będzie miała również mało światła ( i tak ma mało), ale trudno. Czy można taką różę przesadzić? Rośnie u mnie 2 lata , bardzo przyrosła w tym czasie... Resztę można przesadzić w razie czego. Na pierwszym zdjęciu widać przy ławce wiciokrzew. Wspina się po kratce.
Dzisiaj miałam gościa w oczku

A dopiero mam zamiar je wyczyścić i napełnić wodą. Na razie jeszcze jest tam woda opadowa
Bidulka, chyba chce się rozmnażać... Co roku o tej porze jest u nas trochę żab. Ja tam się cieszę

chociaż zbyt piękne nie są.