Witam wszystkich odwiedzających mój ogródek
Jesteście zawsze Miłymi Gośćmi, na których czekam.
Wszystkie fotki tegoroczne. Nie ukrywam, że wybieram takie, gdzie widać

wiosnę. Ogólnie ogród jeszcze szary.
Kasiu-telepatia
Ręczna robota jakiegoś miejscowego twórcy. Mam stamtąd jeszcze kilka takich prostych 'ozdób" ogrodowo-domowych
Może pokuszę się o wykonanie takiego. potrzebna siatka, folia, mech, brzozowe patyki i sznur. Trochę zręczności.
Ale to dopiero chyba w weekend majowy.
Na razie w niedoczasie ciągłym
Ewo, sprawdziłam to o dyslektykach. Od tego roku nowe zarządzenie. Nie czytamy nikomu
Wczoraj też posadziłam, ale do doniczek, bo rabatki nie są jeszcze gotowe.
Nie mam czasu ani zdrowia w takim wietrze i chłodzie walczyć z trawnikiem. Część bylin jeszcze nie wyszła, więc o przeprowadzkach tez nie ma mowy.
Pewnie zostanie na początek maja.
Mam jeszcze jedno zamówienie z Magdy (ma być w maju).
Sporo udało ci się zdziałać

. Wysoko sobie postawiłaś poprzeczkę na początek sezonu

.
Francesco, wawrzynek wilczełyko 'Alba' (jest też fioletowy i żółty). U mnie 2 sezon. Masz małe dzieci a jego owoce b. trujące. Może wstrzymaj się zakupem

Cebulica-uwielbiam ten błękit.
Mam nadzieję, że paczka już dotarła i było
Może warto porozmawiać z paniami na poczcie

Roślinki dobrze zabezpieczone.
Agatko, dziękuję za miłe słowa

. Koszyk taki inny, stąd zwrócił uwagę. pisałam o nim w poście do Kaśki. Może się pokuszę o zrobienie takiego
Olu, mamy dwie koty. Ta na fotce to moja ulubienica. Mila.
Bardzo mi się podobają wawrzynki, długo szukałam białego. Trochę też odwlekałam zakup zw względu na młodszego syna. Owoce (żółte) trujące. Latem i tak je obrywam, bo siostra z maluchami odwiedza mnie i nie chciałabym , żeby coś im się stało.
Nie obcinałam go ani nie formowałam.
Mowa o p. Marku Podstolcu, sprzedawcy bylin z all.
Ma świetne rośliny, dobre ceny i przysyła po 2-3 sadzonki (dorodne) za cenę jednej.
Kupiłam u niego 12 roślin, m. in. tojady, krwawnik, zawilce, bodziszki, dzwonki, chelone, hostę i jeżówkę. Nie kupiłam piwonii i teraz żałuję.
Lubie kupować u Wentów w Kościerzynie
Strasznie wiało, spać mnie mogę od kilku dni, w dzień chodzę , jak śnięta mucha
Pozdrawiam
Stasiu, tegoroczne, jeszcze ciepłe
Doczekasz się, a wtedy my będziemy ci zazdrościć (pozytywnie) feerii barw i różnorodności.
Twoje ostróżki już całkiem spore.
Poczekam na te ciemierniki
Miłego i wiosennych doznań życzę
Na zakończenie wietrznego i deszczowego dzionka zostawiam trochę ogrodowych przebudzeń
Serduszki zaczynają wychylać pędzelki do słonka.
Oczar przekwita. Jesienią znów będzie cieszył oczy ognistymi listkami.
Cesarskie korony (czerwone) i ulubione krokusy w paski.