Nareszcie robię to co lubię

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: nareszcie robię to co lubię

Post »

Z tymi aniołkami, to będziesz miała teraz, jak w raju :tan
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

Pokażę Wam teraz jedną z ostatnich moich miłości Kloniki Japońskie. Mam 3 sztuki, nawet nieźle przezimowały. Pokaże dziś DREAM ORANGE poniewaz najbardziej mnie ujął kolorystyką na wiosnę. Między pierwszym a drugim zdjęciem jest dwa dni różnicy. Mam też malutki SANGO-KOKU oraz ATROPURPUREUM

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Ojej, jakie piękności te kloniki. :D
A co do tych książkowych, to nie wiem, właśnie byłam ciekawa, czy to nazwa uznana w botanice, czy jakaś zwyczajowa. Może ktoś bardziej obeznany nas oświeci. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p

Post »

Faktycznie, kloniki przepiękne. :heja Kolor liści, jak na wiosnę raczej nietypowy. Wydawałoby się, że liście czerwienią się raczej jesienią. A tu niespodzianka, miła niespodzianka.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

Kloniki cd

Obrazek

SANGO-KOKU mały, chyba przypaliło go słońce i ATROPURPUREUM jeszcze nie rozwinięte
Obrazek
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

Dziś pogoda tropikalna. Nie wiem jak Wy, ale ja nie mam dziś na nic siły ;:14 . Wczoraj zrobiliśmy sobie otwarcie sezonu grilowego ;:136 No cóż cierp ciało jakś chciało. Za oknem za to widoki jak z bajki

Obrazek Obrazek

moja czereśnia i migdałek

Dzisiaj pracuje tylko mój M. Przerabia nasz kącik wypoczynkowy. Ławeczka z donicami była po prostu tam ustawiona. Jednak po roku jakoś zaczęła się "rozjeżdzać". Trzeba było ułożyć pod ławką i donicami kostkę. Teraz jest już super.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W donicach będą jednoroczne, a po bokach hortensje ANABELLE
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

:wit Widzę ,że powstaje romantyczny zakątek ... ;:168

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj
Co będzie rosło na rabatce koło ławeczki? :)
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p

Post »

Przepięknie, efekt rewelacyjny ;:138.
Pozdrawiam Stokrotka
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit moi mili goście!

Jolu zakątek owszem ma zadatki na romantyczny, ale jak rozrosną się roślinki. Z tyłu za kratką jest po środku wiciokrzew. Po bokach były róże pienne, ale po zimie wypadły. Przy różach posadziłam clematisy ale został jeden. Chciałabym posadzić tam pienną ROSEUM UETERSEN no i Clematis który zmarzł. W donicach chyba zamieszkają jednoroczne, a jakie to sama nie wiem.
Piotrku po bokach już są posadzone hortensje ANABELLE. nA JESIENI CHCIAŁBYM POSADZIĆ TAM SPORO CEBULOWYCH, BO PO TEGOROCZNYCH MROZACH MAM ICH OGROMNY NIEDOSYT. Zastanawiam się nad tujami TEDDY po bokach, ale jeszcze nie zdecydowałam. Proszę nie patrz na mój trawnik bo padniesz. Trawnik póki co traktowany jest po macoszemu.

Obrazek Obrazek

Stokrotko dzięki...jeśli choć troszkę ci się podoba, to wielkie uznanie dla mnie. Jestem bowiem aranżacyjnym beztalenciem. Wszystko sadzę intuicyjnie, potem przesadzam...tez intuicyjnie, i tak dalej...
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

Brak ogromnej większości krokusów, hiacyntów, żonkili i tulipanów zrekompensowały dywany floksów. Chociaż one też trochę oberwały, ale ogólnie dają radę ;:138

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

A to moje bratki krzyżówki z poprzedniego sezonu oraz iryski NN. Może ktoś wie jak się nazywają.

Obrazek Obrazek Obrazek

Pokażę Wam też moją piwonię. Jest w tym miejscu drugi sezon. W zeszłym roku po raz pierwszy zaszczyciła mnie jednym kwiatkiem. W tym roku, jeśli coś jej nie przeszkodzi pokaże co potrafi. Jest koloru bordowego

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p

Post »

Jolciu, dywaniki z floksów są bajeczne. ;:138. Irysków niestety nie znam, ale w tym roku mam nadzieję, że u mnie też się pojawią. Bardzo lubię irysy, cukierki też :;230. No i piwonię masz okazałą, moja ma gdzieś połowę tej wielkości. Ja mam różową i bordową.

A wracając do Twego kącika z ławeczką, to zaciągnęłam całą rodzinę, żeby go podziwiała ;:108
Pozdrawiam Stokrotka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witaj Jolciu, nareszcie i ja wpadłam do Ciebie z rewizytą :)
Cieszę się, że radzisz już sobie ze zdjęciami, bo Twój ogród jest tak ukwiecony, że można go oglądać bez końca... Przepiękna wiosna bije z aktualnych fotek, a dywany floksów wprost bajeczne...
Pozdrawiam i będę często do Ciebie zaglądać, jeśli pozwolisz... jeśli mogę w czymś pomóc odnośnie klonów, to daj znać :)
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Co też Ty opowiadasz, że jesteś aranżacyjnym beztalenciem?! Uważam, że świetnie to wszystko zakomponowałaś i Twoje intuicyjne sadzenie bardzo ogrodowi służy. Tylko tak dalej, a my będziemy podziwiać i wzorować się na Tobie.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne masz kloniki Jolu! .Ja też jestem ich miłośniczką ale na niewiele mogę sobie pozwolić na mojej działce ROD...
Mam 3 na razie .Widzę,że Atropurpureum jeszcze się nie rozwinął za bardzo ja na swojego czekam bo po przesadzeniu jakoś po zimie nie może się obudzić jeszcze.Mam nadzieję,że się namyśli miałam go 3 sezony... :?

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”