Nareszcie robię to co lubię
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: nareszcie robię to co lubię
Z tymi aniołkami, to będziesz miała teraz, jak w raju 

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
Ojej, jakie piękności te kloniki. 
A co do tych książkowych, to nie wiem, właśnie byłam ciekawa, czy to nazwa uznana w botanice, czy jakaś zwyczajowa. Może ktoś bardziej obeznany nas oświeci.

A co do tych książkowych, to nie wiem, właśnie byłam ciekawa, czy to nazwa uznana w botanice, czy jakaś zwyczajowa. Może ktoś bardziej obeznany nas oświeci.

- stokrotka_polna
- 500p
Faktycznie, kloniki przepiękne.
Kolor liści, jak na wiosnę raczej nietypowy. Wydawałoby się, że liście czerwienią się raczej jesienią. A tu niespodzianka, miła niespodzianka.

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- jolcia1212
- 500p
- jolcia1212
- 500p
Dziś pogoda tropikalna. Nie wiem jak Wy, ale ja nie mam dziś na nic siły
. Wczoraj zrobiliśmy sobie otwarcie sezonu grilowego
No cóż cierp ciało jakś chciało. Za oknem za to widoki jak z bajki

moja czereśnia i migdałek
Dzisiaj pracuje tylko mój M. Przerabia nasz kącik wypoczynkowy. Ławeczka z donicami była po prostu tam ustawiona. Jednak po roku jakoś zaczęła się "rozjeżdzać". Trzeba było ułożyć pod ławką i donicami kostkę. Teraz jest już super.

W donicach będą jednoroczne, a po bokach hortensje ANABELLE

moja czereśnia i migdałek
Dzisiaj pracuje tylko mój M. Przerabia nasz kącik wypoczynkowy. Ławeczka z donicami była po prostu tam ustawiona. Jednak po roku jakoś zaczęła się "rozjeżdzać". Trzeba było ułożyć pod ławką i donicami kostkę. Teraz jest już super.

W donicach będą jednoroczne, a po bokach hortensje ANABELLE
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39

Pozdrawiam Jola
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
Co będzie rosło na rabatce koło ławeczki?
Co będzie rosło na rabatce koło ławeczki?

- stokrotka_polna
- 500p
Przepięknie, efekt rewelacyjny
.

Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- jolcia1212
- 500p

Jolu zakątek owszem ma zadatki na romantyczny, ale jak rozrosną się roślinki. Z tyłu za kratką jest po środku wiciokrzew. Po bokach były róże pienne, ale po zimie wypadły. Przy różach posadziłam clematisy ale został jeden. Chciałabym posadzić tam pienną ROSEUM UETERSEN no i Clematis który zmarzł. W donicach chyba zamieszkają jednoroczne, a jakie to sama nie wiem.
Piotrku po bokach już są posadzone hortensje ANABELLE. nA JESIENI CHCIAŁBYM POSADZIĆ TAM SPORO CEBULOWYCH, BO PO TEGOROCZNYCH MROZACH MAM ICH OGROMNY NIEDOSYT. Zastanawiam się nad tujami TEDDY po bokach, ale jeszcze nie zdecydowałam. Proszę nie patrz na mój trawnik bo padniesz. Trawnik póki co traktowany jest po macoszemu.

Stokrotko dzięki...jeśli choć troszkę ci się podoba, to wielkie uznanie dla mnie. Jestem bowiem aranżacyjnym beztalenciem. Wszystko sadzę intuicyjnie, potem przesadzam...tez intuicyjnie, i tak dalej...
- jolcia1212
- 500p
Brak ogromnej większości krokusów, hiacyntów, żonkili i tulipanów zrekompensowały dywany floksów. Chociaż one też trochę oberwały, ale ogólnie dają radę

A to moje bratki krzyżówki z poprzedniego sezonu oraz iryski NN. Może ktoś wie jak się nazywają.

Pokażę Wam też moją piwonię. Jest w tym miejscu drugi sezon. W zeszłym roku po raz pierwszy zaszczyciła mnie jednym kwiatkiem. W tym roku, jeśli coś jej nie przeszkodzi pokaże co potrafi. Jest koloru bordowego

A to moje bratki krzyżówki z poprzedniego sezonu oraz iryski NN. Może ktoś wie jak się nazywają.

Pokażę Wam też moją piwonię. Jest w tym miejscu drugi sezon. W zeszłym roku po raz pierwszy zaszczyciła mnie jednym kwiatkiem. W tym roku, jeśli coś jej nie przeszkodzi pokaże co potrafi. Jest koloru bordowego

- stokrotka_polna
- 500p
Jolciu, dywaniki z floksów są bajeczne.
. Irysków niestety nie znam, ale w tym roku mam nadzieję, że u mnie też się pojawią. Bardzo lubię irysy, cukierki też
. No i piwonię masz okazałą, moja ma gdzieś połowę tej wielkości. Ja mam różową i bordową.
A wracając do Twego kącika z ławeczką, to zaciągnęłam całą rodzinę, żeby go podziwiała

A wracając do Twego kącika z ławeczką, to zaciągnęłam całą rodzinę, żeby go podziwiała

Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
Witaj Jolciu, nareszcie i ja wpadłam do Ciebie z rewizytą 
Cieszę się, że radzisz już sobie ze zdjęciami, bo Twój ogród jest tak ukwiecony, że można go oglądać bez końca... Przepiękna wiosna bije z aktualnych fotek, a dywany floksów wprost bajeczne...
Pozdrawiam i będę często do Ciebie zaglądać, jeśli pozwolisz... jeśli mogę w czymś pomóc odnośnie klonów, to daj znać

Cieszę się, że radzisz już sobie ze zdjęciami, bo Twój ogród jest tak ukwiecony, że można go oglądać bez końca... Przepiękna wiosna bije z aktualnych fotek, a dywany floksów wprost bajeczne...
Pozdrawiam i będę często do Ciebie zaglądać, jeśli pozwolisz... jeśli mogę w czymś pomóc odnośnie klonów, to daj znać

Co też Ty opowiadasz, że jesteś aranżacyjnym beztalenciem?! Uważam, że świetnie to wszystko zakomponowałaś i Twoje intuicyjne sadzenie bardzo ogrodowi służy. Tylko tak dalej, a my będziemy podziwiać i wzorować się na Tobie.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne masz kloniki Jolu! .Ja też jestem ich miłośniczką ale na niewiele mogę sobie pozwolić na mojej działce ROD...
Mam 3 na razie .Widzę,że Atropurpureum jeszcze się nie rozwinął za bardzo ja na swojego czekam bo po przesadzeniu jakoś po zimie nie może się obudzić jeszcze.Mam nadzieję,że się namyśli miałam go 3 sezony...

Mam 3 na razie .Widzę,że Atropurpureum jeszcze się nie rozwinął za bardzo ja na swojego czekam bo po przesadzeniu jakoś po zimie nie może się obudzić jeszcze.Mam nadzieję,że się namyśli miałam go 3 sezony...