Moje domowe - IWONA1311
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje domowe - IWONA1311
viedzma - Asiu moja różyczka co jakiś czas wypuszcza nową gałązkę i kwiatek, za kilka dni powinna też zakwitnąć czerwona...
Dawa kwiatki storczyka, ale za to jakie ładne 

- IWONA1311
rosarita
Tak zakwitła moja druga mini różyczka...

A to nowa roślinka w moim domciu, taki śmieszny patyczaczek który na dodatek będzie niedługo kwitł...
( a może ktoś wie jak on się nazywa)

i na koniec dla odmiany to co rosnie do ogródka...

Pierwszy z lewej jest heliotrop, w środku mina a od prawej lewkonia.

Tak zakwitła moja druga mini różyczka...

A to nowa roślinka w moim domciu, taki śmieszny patyczaczek który na dodatek będzie niedługo kwitł...

i na koniec dla odmiany to co rosnie do ogródka...

Pierwszy z lewej jest heliotrop, w środku mina a od prawej lewkonia.
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

- IWONA1311

Ja swoją kupiłam w LM a na dzień kobiet dostałam ale niestety ciętą bo mój M nie może sobie zapamiętać że trzeba kupić coś co postoi troszkę dłużej niż 3 dni

- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Śliczna mini różyczka
.Ja to już sobie obiecuje nie kupować,ale jak widzę to nie mogę się oprzeć .Już sześć czeka na eksmisję do ogrodu 

-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54

A te patyczaki

Strasznie Ci zazdroszczę tego ślicznego nakrapianego storczyka, choruję na takiego już dość długo! 

- IWONA1311
Kasiu dzięki mi też się podobają te różyczki i mam zamiar jeszcze jakieś dokupić.
Sylwia te różyczki to kupione tak bo mi się podobały i chcę je sobie przesadzić do ogrodu, no i jeszcze może cos dokupić. Co do patyczaka to masz rację to jest hatiora salicornioides.
Dagg ja też lubię te nakrapiane, zresztą mi podobają się wszystkie storczyki aby chciały u mnie rosnąć i kwitnąć. Zajrzyj na nasz wątek lubelski http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=52441
Sylwia te różyczki to kupione tak bo mi się podobały i chcę je sobie przesadzić do ogrodu, no i jeszcze może cos dokupić. Co do patyczaka to masz rację to jest hatiora salicornioides.
Dagg ja też lubię te nakrapiane, zresztą mi podobają się wszystkie storczyki aby chciały u mnie rosnąć i kwitnąć. Zajrzyj na nasz wątek lubelski http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=52441
Dziękuję za link
właśnie się zameldowałam, ja dziś nabyłam storczyka, ale odłożyłam nakrapianego, żeby wziąć zdechlaczka z przeceny ;)

Ten nakrapiany storczyk jest piękny! Nie widziałam jeszcze takiego cuda.
I dowiedziałam się z Twojego wątku, że mam aukubę.
Nie wiedziałam co to jest, a że dostałam to sobie rosło. Ile trzeba czekałaś na tak dorodne okazy? Uszczykiwałaś ją żeby się tak ładnie krzewiła?
Pozdrawiam
I dowiedziałam się z Twojego wątku, że mam aukubę.
Nie wiedziałam co to jest, a że dostałam to sobie rosło. Ile trzeba czekałaś na tak dorodne okazy? Uszczykiwałaś ją żeby się tak ładnie krzewiła?
Pozdrawiam
- IWONA1311
Dagg niech ten storczyk z przeceny dobrze Ci rośnie takie uratowane roślinki odwdzięczają się później...
Olga
u mnie
wszyscy chwalą nakrapianego storczyka, i zastanawiam się czy to chodzi o tego dalmatyńczyka czy tego z pierwszej strony wątku
chociaż ja je wszystkie lubię
Aukuby dostałam jesienią 2010, Ta o drobniejszych liściach była juz tak rozkrzewiona i szczerze mówiąc niewiele mi urosła, za to ta druga była małą szczepeczką i jakjuż się dobrze ukorzeniła to sporo podrosła chociaż nie są to jakieś wielkie okazy, one tak tylko na zdjęciach wyglądają - one ledwo sięgają mi do kolan.
Olga

wszyscy chwalą nakrapianego storczyka, i zastanawiam się czy to chodzi o tego dalmatyńczyka czy tego z pierwszej strony wątku

Aukuby dostałam jesienią 2010, Ta o drobniejszych liściach była juz tak rozkrzewiona i szczerze mówiąc niewiele mi urosła, za to ta druga była małą szczepeczką i jakjuż się dobrze ukorzeniła to sporo podrosła chociaż nie są to jakieś wielkie okazy, one tak tylko na zdjęciach wyglądają - one ledwo sięgają mi do kolan.
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
storczyki wszystkie ładne, a te nakrapiane ... jeden ładniejszy od drugiego 

Ledwo do kolan? To moja w porównaniu do nich nie istnieje
ale skoro przez niecałe 2 lata tak wyrosły to liczę, że i moje 6 listków pójdzie w masę. Bardzo optymistyczna informacja. Tylko z tego co zrozumiałam do tej pory mieszkają w doniczkach? Dopiero takie duże zamierzasz wysadzić do ogrodu?
Storczyki wszystkie ładne, ale najbardziej oryginalny i urzekający jest ten ostatni "dalmatyńczyk"

Storczyki wszystkie ładne, ale najbardziej oryginalny i urzekający jest ten ostatni "dalmatyńczyk"