Różany ogród Moniki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różany ogród Moniki

Post »

W oczekiwaniu na wiosnę poczyniłam w ostatnich dniach zakup - ławeczkę teakową :D Miejsce na nią czeka od dawna, tylko zawsze były jakieś inne wydatki. Tym razem kupiłam, choć nie jest taka o jakiej marze, ale cena była naprawdę okazyjna. Jakość pewnie będzie taka sobie biorąc pod uwagę, że to wyrób chiński, ale co tam... Myślę, że kilka sezonów wytrzyma, a później kupię sobie lepszą :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7 pisze:Moniko, jak tam twój hiacyncik? Jaki okazał się mieć kolor?
Pewnie pachnie w całym mieszkaniu :D
Aaa, tak, Wandziu, zakwitł pięknie ;:108 Był biały z odcieniem ecru - taki jak lubię najbardziej. Później kupiłam następny taki sam, a później niebieski. Wszystkie już przekwitły, więc ścięłam. Wsadzę do gruntu jak tylko rozmarznie. Wczoraj już miałam w rękach kolejny niebieski, ale odłożyłam, bo jednak one w mieszkaniu szybciutko tracą urok. Muszę cierpliwie zaczekać aż zakwitną w ogrodzie. Kupiłam natomiast dla odmiany szafirki :lol:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ławeczka rewelacyjna, samam bym taką chciała :D
A ecri hiacyncik to dla mnie najpiękniejszy kolor ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, ławeczki są dostępne na all... w cenie 199zł :uszy
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monia - życzmy sobie by nic już nam się nie przemroziło - zapowiadano że dziś ostatni dzień z dużym mrozem. Potem ma być najwyżej - 5 stopni i ciepło.
Co do Białego Edena - był owinięty 5 razy włókniną i folią bombelkową owinęłam bok - folia miała jakieś 6 metrów, a wystarczyła na 1 róże. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Życzę Ci tego, Gosiu, żeby wszystko było OK. Bardzo jestem ciekawa tej rózy ;:108
U mnie dzisiaj mroźno. Znowu samochód nie zapalił :evil:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Moniu,
ławeczka bardzo ładna! :) Pasuje do różyczek! ;:108
cena też zachęcająca!
A mrozów już faktycznie wystarczy, bo śniegu mamy bardzo mało... czekam na ocieplenie :roll:
agatach
50p
50p
Od: 20 sty 2012, o 14:50

Post »

Droga Vertigo,
jeszcze raz próbuję się do Ciebie dobić z pytaniem o Sharifa Asma. Jakoś do tej pory mi się nie udało - a to źle coś nacisnęłam, a to źle skopiowałam etc. Ale może tym razem... Chyba jesteś jedyną osobą, która posiada tę różę. A ja szukam różowej róży, która ma pokrój średniej wielkości krzaczka, z dużą ilością liści, a nie tylko ładne kwiaty na lysych pędach. Czy Twoim zdaniem Sharifa jest taka? Na zdjęciach tak wygląda, ale czy w rzeczywistości także? pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, śniegu u nas jest trochę, nie narzekam, jednak chcę wiosny ;:65 ;:3 Kupiłam już nawet nowe ogrodowe rękawice, coby mieć pod ręką jak tylko się ociepli :lol:

Agatach - Sharifa jest dość wymagającą różą i nie wiem czy spełni Twoje oczekiwania. Ma piękne kwiaty i jeszcze pięknniejsze kwiaty, ale czasami łapie plamistość. U mnie może być też osłabiona przez to, że ma mrowisko pod korzeniami, z którym bezskutecznie walczę od trzech sezonów. Ma sezony lepsze, gdy jest zdrowa i gorsze, gdy choruje. Posiada tę różę jeszcze jedna osoba na forum - Abeille. Może jeszcze ją zapytaj. Ja ogólnie bardzo lubię tę różę i cieszę się, że ją mam, mimo jej malutkich wad ;:167 .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę Wam dzisiaj bażanty, które u mnie codziennie goszczą od rana do wieczora. Mój tato nauczył je tu bywać, ponieważ kupuje ziarno i sypie chleb dla ptaków. Niestety często małe ptaszki uciekają bojaźliwie, bo te są dla nich ogromne. Jak im zimno, siadają na pergoli:
Obrazek

A tu kupione kilka dni temu szafirki - chyba będą jasnoniebieskie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bażanty na pergoli to dla mnie widok absolutnie egzotyczny, jak nie tej ziemi. No cóż, u mnie tylko sroki i sójki. Czasem szpak się trafi. A tu bażanty? Niesamowite :roll:
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Bażanty są bo u Ciebie spokojnie, nie masz sąsiadów i pewnie dlatego też przylatują. U mnie też są na działce naprzeciw nas.
Padał Monia u Ciebie śnieg? Zapowiadają teraz obfite opady i trzeba będzie sprawdzać zabezpieczenia na różach.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, u nas bażanty, kuropatwy i sarny to codzienni bywalcy ;:108 Wokół pola, nieopodal las, więc zwierzyna tu taka mieszka i dobrze się czuje. Staram się ich nie płoszyć, bo te widoki zapewne będą niedługo. Ludzie poszukują działek pod budowę, więc podejrzewam, ze to kwestia czasu i wykupione mogą być pola dookoła, a wtedy te zwierzaki wyprowadzą się od nas :( Póki co cieszę się ich piękną urodą.

Gosiu, śnieg nie padał w ostatnich dniach. Ten, który widać, to jeszcze sprzed mrozów. Słyszałam, że ma spaść świeży puch i wcale mi to nie pasuje, bo chciałam mieć wiosnę i popracować w ogrodzie, bo w przyszłym tygodniu będę miała troszkę czasu.
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

Bażanty w ogrodzie to rzadki widok :) podziwiam :) i pozdrawiam
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Ja tez odnośnie bazantów....
To jest niesamowite! Ja tez tylko mogę pomarzyć o takich widokach...."na pocieszenie" mam wiewióry...robią mi za faunę w ogrodzie...inne małe ptaszki tez mam, ale cóż to przy twoich bażantach... :shock:
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”