Moim zdaniem też New Dawn,moja taka sama. Natomiast Peace to bardzo zmienna róża,przebarwia się od żółtej poprzez różową aż prawie po białą.Więc zależy w jakiej fazie było robione zdjęcie.
czy ktoś jest w stanie powiedzieć co to może byc za róza? dokładnie takie zdjecie jest na opakowaniu, poza tym nie było naklejki/napisu co to za gatunek
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]} Kawałek zielonego marzenia
Jakoś zlało mi się, nie mam niestety innych zdjęć.
Jeszcze takie:
Ta wyrosła mi wielka ponad dwa metry, ale kwitła tylko trzema pąkami i raz na jesieni.
Poniżej maleństwo i też zakwitła tylko raz. Przejęłam je wraz z działką, więc nie mam pojęcia jakie mają nazwy
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]} Kawałek zielonego marzenia
Ja również mam prośbę o identyfikację róży - miniaturki, którą niedawno dostałam:)
Przy okazji pytanie... Jak długo mogę ją jeszcze trzymać w domu i czy warto przesadzić ją później do ziemi czy lepiej postawić w donicy na dworze? Potrzebowałaby wtedy większej donicy, a na razie kwitnie...
Chciałabym dowiedzieć sie , co to za róża. Kolorystycznie jest podobna do Rumby , ale miałam kiedyś różę , kupioną jako Rumba - miała niewielkie kwiaty , podczas gdy ta ma o średnicy ok 12 cm.Początkowo , gdy rozwijają się z pąków , przeważa barwa żółta , tylko brzegi są lekko zafarbowane czerwienią. Kwiaty długo utrzymują się na pędzie , płatki nie opadają lecz zmieniają kolor na aksamitną czerwień , bordo.
Róża kwitnie od czerwca do października
Amelio , może ważne , ale nie mniej trudne. Znalazła się u mnie z likwidowanego ogródka pewnego emeryta , więc nie moge powiedzieć , jak długo ją miał. Wiem tylko , że sadził niedawno różne nowości , byc może i ona wśrób nich była? U mnie jest 2 lata