
Kuchenne inspiracje AGNESS
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 5858
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: małopolska Gorlice
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Też robię zupę z serków, ale mięso daję nie "luzem", tylko robię z niego małe kulki a dodaję do zupy jeszcze startą marchewkę. Pychota 

- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 4585
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Lublin
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Sajgonki muszę wypróbować.Bardzo mi smakowały takie robione przez Wietnamczyków to spróbuje z twojego przepisu
Zupkę z serkami też robię z malutkimi pulpecikami i groszkiem zielonym .Masz rację jest bardzo fajna ja ją serwuje na imieninach u m 


- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Dorotko z klopsikami jest taka,, bardziej elegancka,, ...ja też czasami tak robię....ale z lenistwa częściej mięsko na sypko
Gosiu sajgonki po prostu uwielbiam, ostatnio dawno ich nie robiłam.....chyba ze 2 lata, bo wcześniej były aż za często, tak nam smakowały. Trzeba było trochę odpocząć, aby się nie przejadły...teraz znów będą często robione ....nie ma rady



Gosiu sajgonki po prostu uwielbiam, ostatnio dawno ich nie robiłam.....chyba ze 2 lata, bo wcześniej były aż za często, tak nam smakowały. Trzeba było trochę odpocząć, aby się nie przejadły...teraz znów będą często robione ....nie ma rady


- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 4585
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Lublin
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Aguś to marchewka ma być surowa tylko starta na tartce?
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Gosiu tak marcheweczka surowa, ja ją tnę w drobniutkie zapałki 

- pisanka
- 100p
- Posty: 132
- Od: 21 lip 2011, o 08:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Opolszczyzna -Bory Stobrawskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
;:94 mniam,mniam, już dawno nie robiłam sajgonek ,narobiłaś mi smaku. Do sajgonek dodaję jeszcze mieszankę chińska z mrożonek.Smacznego! Pozdrawiam. Hanka
Pozdrawiam - Hanka
- ewamon
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1593
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Głogów
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Wpisuję się żeby mi wątek nie umknął.Same pyszności,dzisiaj wypróbuję zupę meksykańską.
Sajgonki też muszę zrobić,córcia bardzo lubi.
Sajgonki też muszę zrobić,córcia bardzo lubi.
- Mirabela
- 1000p
- Posty: 1899
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Bydgoszcz
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Aga biorę przepisy na zupę z serków i sajgonki. Mój M. uwielbia coś nowego próbować - jak jest zrobione i podane! hi hi.
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1594
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Małopolska/Klucze
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
O mniam mniam.... zupa serkowa brzmi fascynująco, ale niestety zaczęłam się odchudzać... ale sajgonki robię jutro na obiadek , ale M będzie mlaskał... może je zmodyfikuję troszkę, jeśli to zrobie to napisze jak.
Pozdrawiam cieplutko!
Pozdrawiam cieplutko!
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3302
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Haniu ta mieszanka też jest świetna, do sajgonek jej nie daję, bo jest tam dodatek papryki, w tego w nich nie chcę....ale tak ogólnie lubię ją do potraw chińskich z piersią kurczaczka .....zawsze dorzucam jeszcze sporo grzybków mun i pędów bambusa.....bo uwielbiam jak jest tego dużo
Witaj Ewo
Mam nadzieję, ze potrawy Wam zasmakują....daj proszę znać jak wrażenia smakowe
Mireczko, ja mam podobnie jak twój mąż....też uwielbiam wypróbowywać nowe smaki.....a jak jeszcze ktoś inny zrobi to bajeczka
......chociaż tak naprawdę to bardzo lubię gotować, a różne nowinki w szczególności
Aniu ja też tak mam, że rzadko kiedy przepisów nie poprzerabiam wg swojego gustu
......niezbyt często się zdarza, że przepis jest zrealizowany dokładnie....powiedziałabym nawet...... że bardzo rzadko
Daj znać co przeinaczyłaś.....i powiedz jak smakowało.....a zupka z serków jest naprawdę pyszna, ale faktycznie kaloryczna i sytna
Aga ja też jestem bardzo ciekawa co Ania zmieni


Witaj Ewo


Mireczko, ja mam podobnie jak twój mąż....też uwielbiam wypróbowywać nowe smaki.....a jak jeszcze ktoś inny zrobi to bajeczka


Aniu ja też tak mam, że rzadko kiedy przepisów nie poprzerabiam wg swojego gustu



Aga ja też jestem bardzo ciekawa co Ania zmieni


- ewamon
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1593
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Głogów
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Ugotowałam dzisiaj zupkę meksykańską.Bardzo pyszna,moje dziecię było zachwycone.Ciekawe co powie M jak wróci z działki.Dam znać 

- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 4630
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lublin/okolice
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Aga ciasto z makiem i masą budyniową na biszkopcie upieczone-REWELACJA.
Dzisiaj na obiad zupka z serków topionych- będzie tylko zupka bo po południu jedziemy do rodzinki więc nie trzeba się zbytnio najadać
Dzisiaj na obiad zupka z serków topionych- będzie tylko zupka bo po południu jedziemy do rodzinki więc nie trzeba się zbytnio najadać
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Ewa bardzo się cieszę, ze dziecięciu smakowała
....mam nadzieję, że mężowi również
.....
Jolu to super, ze ciacho przypadło wam do gustu
Mam nadzieję, ze zupka również zasmakowała wam ....ona jest bardzo sytna


Jolu to super, ze ciacho przypadło wam do gustu

Mam nadzieję, ze zupka również zasmakowała wam ....ona jest bardzo sytna

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Wstawię przepis na ciasto, którego jeszcze nie robiłam, ale bardzo mi się spodobało i planuję robić jutro....moim zdaniem świetnie się zapowiada. Uwielbiam serniki pod każdą postacią, a brownies oczarowało mnie od jakiegoś już czasu....jest niesamowicie wilgotne, ciężkie.....baaaaardzo czekoladowe...bajka. Jak zrobię wrzucę fotki jak się prezentuje i napiszę wrażenia smakowe
Serniko-brownies z malinami lub wiśniami lub truskawkami ( mogą być mrożone)
* 200 g gorzkiej czekolady
* 200 g masła
* 400 g cukru pudru
* 5 jajek
* 110 g mąki
* 400 g sera białego ( ja używam mielonego z wiaderka)
* cukier wanilinowy
* budyń waniliowy
* ponad 100 g malin , truskawek lub wiśni
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali- wystudzić . Masło i 250 g cukru pudru zmiksować na gładką masę. Dodać 3 jajka - wbijając kolejno po jednym i dokładnie miksować. Wlać roztopioną czekoladę,ciągle miksując. Następnie dodać mąkę i miksować.
Wlać 3/4 masy do blaszki o wymiarach 20 x 30 cm, wyłożonej papierem .
Oddzielnie zmiksować ser z resztą cukru, jajkami , budyniem i cukrem wanilinowy. Masa powinna mieć gładką konsystencję. Wylać ją na masę czekoladową. Na wierzch rozłożyć owoce i wylać pozostałą masę czekoladową.
Piec ok 50 min w temperaturze 170?C. Pozostawić do ostygnięcia w otwartym piekarniku.

Serniko-brownies z malinami lub wiśniami lub truskawkami ( mogą być mrożone)
* 200 g gorzkiej czekolady
* 200 g masła
* 400 g cukru pudru
* 5 jajek
* 110 g mąki
* 400 g sera białego ( ja używam mielonego z wiaderka)
* cukier wanilinowy
* budyń waniliowy
* ponad 100 g malin , truskawek lub wiśni
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali- wystudzić . Masło i 250 g cukru pudru zmiksować na gładką masę. Dodać 3 jajka - wbijając kolejno po jednym i dokładnie miksować. Wlać roztopioną czekoladę,ciągle miksując. Następnie dodać mąkę i miksować.
Wlać 3/4 masy do blaszki o wymiarach 20 x 30 cm, wyłożonej papierem .
Oddzielnie zmiksować ser z resztą cukru, jajkami , budyniem i cukrem wanilinowy. Masa powinna mieć gładką konsystencję. Wylać ją na masę czekoladową. Na wierzch rozłożyć owoce i wylać pozostałą masę czekoladową.
Piec ok 50 min w temperaturze 170?C. Pozostawić do ostygnięcia w otwartym piekarniku.