Ogródek AGNESS- wspomnienia
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia
Czy dostałaś może katalog z Lilypolu - jest coś nowego, ciekawego?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś a pewnie, ze zamawiajcie lilie są cudowne, warto je mieć w ogródku
Ja najbardziej lubię jak lilie są sadzone po kilka na tle zieleni, jakichś iglaczków, krzaczków, chyba najpiękniej wtedy wyglądają....
Ilonko, wydaje mi się, ze oni jeszcze nie wysyłali, może około połowy grudnia zaczną ....Ale już baaardzo czekam

Ja najbardziej lubię jak lilie są sadzone po kilka na tle zieleni, jakichś iglaczków, krzaczków, chyba najpiękniej wtedy wyglądają....
Ilonko, wydaje mi się, ze oni jeszcze nie wysyłali, może około połowy grudnia zaczną ....Ale już baaardzo czekam

Też uważam, że Red Alert boska jest, dlatego nie ruszałam jej z miejsca, żeby nie zahamować jej rozwoju 

- AGNESS
Siberio u mnie bardzo rozrosła się jeżyna, która troszkę zbyt cieniuje te lilijki. Dlatego muszę poszukać im lepszego miejsca .....a jeżyna to kolos

A ja jeszcze nie mam jeżyny... Radzisz sadzić czy niekoniecznie?
- AGNESS
Siberio bardzo , bardzo radzę sadzić
Ma mnóstwo pysznych, dużych owoców. Bardzo zdrowych, to prawdziwa bomba pełna witamin i soli mineralnych. Świetna i do jedzenia na surowo jak i do przetworów i ciast....taki np biszkopt z bitą śmietaną i jeżynami mmmmmmm
U mnie dojrzewa naleweczka malinowo-jeżynowa

U mnie dojrzewa naleweczka malinowo-jeżynowa

A to ma jakąś konkretną nazwę?
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aga ale mi smaka narobiłaś tym tortem ze śmietaną i jeżynami. :P
W Lilypolu jeszcze nie zamawiałam ale się skuszę, tylko trzeba tam zamówić sobie katalog czy bez katalogu też można kupować.
W Lilypolu jeszcze nie zamawiałam ale się skuszę, tylko trzeba tam zamówić sobie katalog czy bez katalogu też można kupować.

Sprzedają też na allegro i mają e-sklep.
- AGNESS
Siberio, są różne odmiany jeżyn, lepsze i gorsze, niektóre podobno bardzo się rozłażą. Ja nazwy swojej niestety nie znam, ale jest ogromnym zwięzłym krzaczkiem, nie rozłazi się ma duże , smaczne owoce. Jeśli masz ochotę, to wiosną przysypię gałązkę.
Majeczko tak jak Siberia podpowiedziała są i na allegro i mają sklepik, ale jeszcze nie wystawili swojej oferty. Podobno ma być po połowie grudnia. Można będzie zamówić u nich katalog, razem z przesyłką kosztuje 4 zł.
Ja wcześniej zawsze byłam bardzo zadowolona z zakupów u nich, ale tej wiosny nie spisali się do końca , niektóre cebule były małe i nie wszystkie zakwitły, ale wiele było bardzo ładnych. Mam nadzieję, ze w tym roku nie będzie niemiłych niespodzianek....
A torcik mmmmmmm
ale trzeba na niego poczekać prawie rok....
Lilijki w natarciu
RED DUTCH

ROBERT SWANSON

RUBRUM

SALTARELLO

Majeczko tak jak Siberia podpowiedziała są i na allegro i mają sklepik, ale jeszcze nie wystawili swojej oferty. Podobno ma być po połowie grudnia. Można będzie zamówić u nich katalog, razem z przesyłką kosztuje 4 zł.
Ja wcześniej zawsze byłam bardzo zadowolona z zakupów u nich, ale tej wiosny nie spisali się do końca , niektóre cebule były małe i nie wszystkie zakwitły, ale wiele było bardzo ładnych. Mam nadzieję, ze w tym roku nie będzie niemiłych niespodzianek....
A torcik mmmmmmm

Lilijki w natarciu

RED DUTCH

ROBERT SWANSON

RUBRUM

SALTARELLO

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Aga, znów wspaniałe lilie
Saltarello piekna. Zamówiłam w tym roku nie będac do końca przekonaną czy mi się spodoba, bo kolor raczej nie ten z ulubionych ale... jest zachwycająca.
Delikatna morelowo-łososiowa barwa
Robert Swanson, następny do zamówienia. Pójdzie do żółtych róż

Saltarello piekna. Zamówiłam w tym roku nie będac do końca przekonaną czy mi się spodoba, bo kolor raczej nie ten z ulubionych ale... jest zachwycająca.
Delikatna morelowo-łososiowa barwa

Robert Swanson, następny do zamówienia. Pójdzie do żółtych róż

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
SALTARELLO obłędna!!!!!
Wydaje mi się, że też ją mam u siebie ale w porównaniu z Twoją wypada jak uboga krewna.
Pozdrawiam

Wydaje mi się, że też ją mam u siebie ale w porównaniu z Twoją wypada jak uboga krewna.
Pozdrawiam

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- AGNESS
Dorotko, Saltarello trafiła do mnie przez pomyłkę, zamiast innej zamówionej odmiany......i muszę przyznać, ze zachwycona jestem z tego powodu..... jest to jedna z moich ulubionych lilii.....przepiękna, niesamowicie pachnie i długo trzyma kwiat .....takie pomyłki lubię
Robert Swanson też super. Muszę go przesadzić bo się koncepcja rabaty zmieniła

Basiu Saltarello jest naprawdę niesamowita. Twoja cebula przez sezon się wzmocniła, więc na pewno w przyszłym roku pokaże się w całej swojej krasie

Robert Swanson też super. Muszę go przesadzić bo się koncepcja rabaty zmieniła

Basiu Saltarello jest naprawdę niesamowita. Twoja cebula przez sezon się wzmocniła, więc na pewno w przyszłym roku pokaże się w całej swojej krasie

Aguś zaszalałaś z lilijkami
urocze cudne piękne miodzio , brak słów by wyrazić ich urok .
To już końcówka czy jeszcze coś chowasz w zanadrzu

To już końcówka czy jeszcze coś chowasz w zanadrzu

- AGNESS
Witaj Eluniu
Jeszcze kilka lilijek czeka w kolejce na pokaz
ale już niewiele 

Jeszcze kilka lilijek czeka w kolejce na pokaz