Moja działka
- ZosiaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka
jak miło o tej porze pospacerować po takim ogrodzie aż cieplutko się robi ,poproszę o jednego jerzyka 

Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aż miło popatrzeć na takie ładne i pełne ciepłych, wiosennych barw zdjęcia
czy ten ładny niebieski kwiatuszek obok białych krokusów to cebulica dzwonkowata?? na jesieni kupiłam sobie białą i różową jestem ciekawa czy mi zakwitną
niestety tej wiosny moja miodunka już nie zakwitnie tak pięknie jak u Ciebie:( moja mała przybłęda urządziła sobie na niej legowisko i już mi nic z niej nie zostało 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Piękna wiosna, paleta barw przypomina mi o najpiękniejszej dla mnie porze roku..wiosna.
. Cała przyroda budzi się do życia, kwiatki rozkwitają jeden za drugim..oj ciutek się rozmarzyłam a tu za oknem tak szaro.
. Pozdrawiam i oby do wiosny... 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Remi miło mi, że zajrzałeś i zapraszam do obejrzenia dalszych zdjęć.
Jurku , nasion z F.jeszcze nie zamawiam, ale skoro twierdzisz, że się sprawdziły, to może się skuszę.
Bodziu witam, myślę, że zima będzie i jeszcze da nam popalić. Ja zgromadziłam dużo materiałów do okrywania roślin i teraz tylko czekam na większe mrozy. Wieczorem mam zamiar zwiedzić Twój zaczarowany ogród.
Zosiu dziękuję za miłe odwiedziny. Zaraz pędzę do Ciebie, a jeżyki już zapadły w sen zimowy, bo ostatnio żadnego nie widziałam.
Aniu witaj. Masz rację na zdjęciu jest cebulica. Jest to roślina niezniszczalna. Moją niebieską i białą mam od początku istnienia działki i do dziś pięknie kwitnie. Spodziewaj się wiosną kwiatuszków na swojej. Jeżeli chodzi o miodunkę, to myślę, że nic jej nie będzie. Ma przecież dość grube i rozłożyste korzenie i na pewno z nich odbije na wiosnę.
Zeniu cieszę się, że jesteś. Mam nadzieję, że moje zdjęcia poprawią Ci nastrój.
-- Cz, 29 gru 2011, 19:37 --

-- Cz, 29 gru 2011, 19:57 --

Jurku , nasion z F.jeszcze nie zamawiam, ale skoro twierdzisz, że się sprawdziły, to może się skuszę.
Bodziu witam, myślę, że zima będzie i jeszcze da nam popalić. Ja zgromadziłam dużo materiałów do okrywania roślin i teraz tylko czekam na większe mrozy. Wieczorem mam zamiar zwiedzić Twój zaczarowany ogród.
Zosiu dziękuję za miłe odwiedziny. Zaraz pędzę do Ciebie, a jeżyki już zapadły w sen zimowy, bo ostatnio żadnego nie widziałam.
Aniu witaj. Masz rację na zdjęciu jest cebulica. Jest to roślina niezniszczalna. Moją niebieską i białą mam od początku istnienia działki i do dziś pięknie kwitnie. Spodziewaj się wiosną kwiatuszków na swojej. Jeżeli chodzi o miodunkę, to myślę, że nic jej nie będzie. Ma przecież dość grube i rozłożyste korzenie i na pewno z nich odbije na wiosnę.
Zeniu cieszę się, że jesteś. Mam nadzieję, że moje zdjęcia poprawią Ci nastrój.
-- Cz, 29 gru 2011, 19:37 --

-- Cz, 29 gru 2011, 19:57 --

- edzywiec
- 200p
- Od: 23 paź 2011, o 04:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Lidko, Wpadłem z rewizytą.. Widziałem Twój piękny ogród i ten bardzo ciekawy pomysł z brameczką która zaprasza do zwiedzania.
Pozdrawiam i zapraszam na Starą/nową działkę- Ed
-
- 200p
- Od: 7 kwie 2011, o 09:30
Witaj
Dziękuję za odwiedziny na mojej działce. Ja mam dopiero działke niecały rok, więc jeszcze jest u mnie pusto, roslinek mało lub po prostu są malutkie. ale działkę uwielbiam i mam nadzieję, że kiedyś bedzie tak kolorowo jak u ciebie. pozdrawiam
Dziękuję za odwiedziny na mojej działce. Ja mam dopiero działke niecały rok, więc jeszcze jest u mnie pusto, roslinek mało lub po prostu są malutkie. ale działkę uwielbiam i mam nadzieję, że kiedyś bedzie tak kolorowo jak u ciebie. pozdrawiam
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jak dalej będzie taka pogoda to niedługo już na żywo takie krokusy będziemy oglądali. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
hej
jak przeczytalam pierwsze Twe słowa ze Twoj ogród powstawał w 86 roku to sobie pomyslalam.... kurcze przeciez ja sie dopiero wtedy rodzilam, alez to było dawno temu
.
Twoj ogrod juz przypadł mi do gustu... tulipanki, poduszeczki z krokusikow, hiacynty, narcyzy uwielbia te kwiaty
ale prymulki, bez ktore wpadły mi w oko takze podobaja mi sie
noo i dosc spory masz ten ogrod... będę do niego zagladala

Twoj ogrod juz przypadł mi do gustu... tulipanki, poduszeczki z krokusikow, hiacynty, narcyzy uwielbia te kwiaty

- slila1
Aleksandro miło mi powitać Cię na mojej działce. Jeżeli w takim tempie, jak dotychczas będziesz pracować na swojej działce, to zaręczam Ci, że niedługo będziesz miała się czym chwalić.
Grażynko już dziś znalazłam trochę wiosny. Zdjęcia poniżej.
Elizo dziękuję i zapraszam ponownie. A czy Ty wcale nie sypiasz w nocy?

Grażynko już dziś znalazłam trochę wiosny. Zdjęcia poniżej.
Elizo dziękuję i zapraszam ponownie. A czy Ty wcale nie sypiasz w nocy?

-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
hehhe noo tak, późno wpisalam Ci sie.... spie spie, ale jakos tak chyba od trzech dni wypijam pod wieczor kawe na smaka noo i to chyba ona powoduje ze siedze tak długo i spac sie nie chce, ale w sumie tez przynajmniej moge porozmawiac z mym Lubym na gg jak wraca po polnocy zawsze z pracy, a zazwyczaj do tej godziny niedotrzymuje i ide w kimonko
, wiec plusiki sa tego mojego nie spania a i na forum wiecej czasu sie posiedzi 

- ewamon
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Lidko,czy zdjęcia powyższe są teraźniejsze,jeśli tak to masz czym oczy nacieszyć.Co to za krzaczek, który wypuszcza pąki.
No tak ,doczytałam że teraźniejsze.Ciemierniki kwitną i goryczka,jestem w
No tak ,doczytałam że teraźniejsze.Ciemierniki kwitną i goryczka,jestem w

- slila1
Ewo witaj, na zdjęciu są gałązki pigwowca z pąkami. Ciekawe kiedy przyjdzie zima, oby tylko nie wlokła się potem do maja.
- jacekbielsko
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
A z pigwowca doskonała nalewka 

- slila1
W tym roku część owoców pigwowca pokroiłam w cienkie plasterki i wysuszyłam. Wyszła pięknie pachnąca i koronkowa ozdoba do stroików świątecznych. Nalewki nie robiłam jeszcze nigdy. Zwykle większą część owoców rozdaję znajomym na działkach, a dla siebie robię tylko dżem i sok.