Małe-wielkie szczęście...cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Małe-wielkie szczęście...cz2

Post »

:wit
Pieknie kwitna róże ;:108 Czy jedno czy wielokolorowe ;:167 Co to PHM ? Jak tam pomysły na trawiastą rabatkę ...na wiosnę mogę podesłać wysokie oprócz spartyny grzebieniastej mam jeszcze miscanta giganta i obiedkę szerokolistną ,która cudnie kwitnie ,ale jeszcze u teścia :wink:
Cały czas pogoda nam dopisuje byle jak najdłużej :tan Wszystkie roslinki zdążyły sie wybarwić jesiennie ...to bardzo optymistyczne widoczki ;:138
Pozdrawiam serdecznie ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jule, po to właśnie jest forum. Podziwiasz i uczysz się w miłym towarzystwie ;:4
Nudno by było gdyby u wszystkich rosło to samo :wink:

nutko1234 witam cię szczególnie serdecznie w moich skromnych progach :wit . Miło mi, że na początku twojego bytowania na forum znalazłaś mój wątek. Zapraszam częściej.
Double Deligh kwitnie niezmordowanie cały sezon.
Polecam ją serdecznie.

Specjalnie dla ciebie na powitanie w letnich odsłonach DD :wit

Obrazek Obrazek Obrazek

Danuś, witam ;:196
Róże kwitną nieprzerwanie, przynajmniej część. Za to chyba je pokochałam jeszcze bardziej.
Wolę bladzielce zdecydowanie i pachnące, ale inne też przygarniam :wink:
Na razie zakładam, ze nie będzie żółtych i pomarańczowych.
PHM to skrót od 'Paul's Himalayan Musk' . Róża pnącza. A właściwie różany potwór. Zobaczymy jak się spisze. podobno wrażliwa na mróz, a kwitnie na ubiegłorocznych, więc jeśli przemarznie, kwiatów nie będzie.
Pomysł na nową rabatę rodzi się w bólach (głównie kręgosłupa i rak ;:108 ). Zarys powolutku jest, kilka roślinek już mieszka, m.in. twój miskant.
Na trawki chętnie się piszę i mam nadzieję, ze będę się mogła zrewanżować.
Pogoda sprzyja, oby jak najdłużej.
Pozdrawiam słonecznie ;:196 i zmykam do pracy ;:223
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Śliczna ta róża..Przy tej pogodzie utrzyma się długo
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jej ale ta róża powyżej ma kolory, normalne dreszcz mnie przeszedł, jest cudowna. Rabata trawiasta? A więc będę śledzić Twoje poczynania Justyno :wink: Kostrzewa Buchanana też mi się kiedyś podobała ale przeczytałam że niestety nie jest zbyt wytrzymała zimą.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też z tych, co lubią bladawce, przynajmniej u siebie. A na zdjęciach w innych wątkach oraz w bukietach to mi się najbardziej wyraziste podobają! ;)
...a taka DD to piękność sama w sobie, nie potrzebuje dodatkowych ozdób, bo jest urozmaicona kolorystycznie :)

Justynko, dzięki za porady "rabatowe", moja siostra się bardzo z nich ucieszyła, wiosną będziemy działać dalej! ;:108
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczornie :wit

Aga, dopiero teraz, kiedy w ogrodzie mało kwiatów, doceniamy te, które przez cały sezon traktowane były za swą pstrokatość po macoszemu.
Jesień wydobyła cały jej urok.

Olu jesień sprawia, ze jesteśmy spragnieni kolorów. Po kolejnych kwiatach DD nie wiem czego się spodziewać. Zawsze zaskakuje wybarwieniem.
Dziękuję za informację o trawce. Dostanie zimową ochronę. jest w raczej zacisznym zakątku.

Agato, pociągają nas kolorki, bo wokół ich coraz mniej niestety.
DD rośnie na tle iglaka i w towarzystwie ograniczam jej kolory.
Cieszę się, ze w jakiś sposób pomogłam. Myślę, ze niebawem siostra dołączy do forumowych zielonozakręconych, już tam zadziałałaś :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Bardzo ładne spojrzenie na DD, nigdy nie ma pewności, co pokaże :D Moja się rozwija, ale dzisiejsze zdjęcia nie wyszły :evil: Robiłam je w przerwie podczas grabienia liści. Mam ponad 20 arów, rąk i pleców nie czuję. Dobrze, że była tania siła robocza, sprzątnęliśmy połowę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, gratuluję powierzchni ;:224
Ale grabienia nie zazdroszczę. Dobrze, ze możesz liczyć na swoich panów. Moi też się nie migali -wyjątkowo ;:224
Po poniedziałkowym sprzątaniu kilka godzin było czysto. A teraz znowu żółty dywanik z czereśni... Pewnie poleży do końca tygodnia, bo wracam dosyć późno i remont pokoju Starszego dzisiaj rozpoczęty.
DD zyskuje na tym, że jest wytrwała. nie ma specjalnie konkurencji w sąsiedztwie. Każdego ranka przechodzę w pobliżu. Nie da się jej nie zauważyć i przejść obojętnie. Fotogeniczna to ona nie jest. Trudno uchwycić jej piękno. Jakoś dziwnie odbija światło.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Justynko, Double Delight było szóstą w kolejności różą, jaką kupiłam, po roku przestała mi się podobać...I już myślałam, jak się jej pozbyć...A tu nagle ponownie mi się spodobała...To u mnie rzadki przypadek, bo jak już coś się odpodoba, to z reguły na amen! Jednak jest w niej jakaś subtelność!
Niedawno trafiłam do twego ogrodu, kibicuję wszelkim planom, zamierzeniom i przeróbkom! Frajda, prawda? :) Już jest fajnie, ale jak tyle myśli bedziesz poświęcać różnym pomysłom, które nie wiadomo skąd :wink: przychodzą do głowy, to na pewno stworzysz coś swojego i niepowtarzalnego...Ja wiem z własnego doświadczenie, że są takie pomysły, które od razu chce się wcielić w życie, a są i takie, które się pojawiają, zasiedzą się trochę, czyn za nimi nie pójdzie :wink: i wywietrzeją! Bo widać nie dla nas.... :)
X_Ro-a

Post »

Piękne masz te róże Justyno.Już nie mogę doczekać się kiedy i u mnie będę mogła wstawiać podobne fotki.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Justynko, chciałam się przywitać po powrocie i Cię pozdrowić :) co słychać w jesiennym ogrodzie? kolorki cieszą wciąż oczy?
u nas dziś była przepiękna pogoda; udało mi się doprowadzić ogród do jako takiego porządku i uprzątnąć liście...
dobrego weekendu!
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj piękny ogród i róże ,które kocham super ;:138 .Pozdrawiam i zapraszam do mnie. :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie pozostaje mi nic innego jak dołączyć do zwolenniczek bladawców, chcociaż mam też rabatkę z żółtych i pomarańczowych pomieszanych z białymi. Natomist dwukolorowe i czerwone - zdecydowanie nie. Na razie ;:224
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich zaglądających do mojego ogródka :wit
Szczególne, że gospodyni raczej niezbyt często tu bywa :oops:
Postaram się nadrobić zaległości.

Marto, witam Cię serdecznie w moich progach. Miło mi.
Z tą DD to chyba takie mieszane uczucia u wielu 'różanek'. Ja ją pokochałam z całym dobytkiem (czyt. pstrokacizną).
Przeróbki to moja specjalność ;:14 ...M twierdzi, ze zaczyna się bać moich pomysłów :shock:
W ogródku dużo jeszcze do zrobienia, mam tego świadomość i ta ciągła możliwość zmian i kreowania przestrzeni wokół - bardzo mnie cieszy.
Plany ;:224 . U mnie raczej metoda prób i błędów. Odkąd mogę liczyć na pomoc Forumowiczów, wydaje mi się, że błędów mniej i plany zaczynają się krystalizować.
Dziękuję za kibicowanie i zapraszam częściej. zawsze będziesz miłym i oczekiwanym gościem.

Romo, ani się obejrzymy i znów będzie lato, a z nim zakwitną róże i inne piękności wyczekiwane i wymarzone.
Czas pędzi jak szalona karuzela.

Aguś, witaj zrelaksowana, wypoczęta z nowymi siłami i doświadczeniami.
Pogoda dopisuje, żeby tak jeszcze można było szybciej do domku wrócić, żeby się załapać na popołudniowe słoneczko.
Życzę zdrówka.

rozo333 witam :wit
Dziękuję za miłe słowa.
Zapraszam częściej. Nie omieszkam ciebie odwiedzić.

Wando, u ciebie wszelkiego różanego dobra mnóstwo. Grono miłośników bladawców powiększa się.
Nie zarzekam się, ze nie skusi mnie kiedyś jakaś ognista piękność :wink:
Wszak kobieta zmienną jest ;:108

Ps
Znowu byłam zbyt emocjonalna. Część buziek musiałam wykasować :(

-- 7 lis 2011, o 22:09 --

Zapraszam na jesienne spojrzenie na ogród w niedzielny poranek.

Róże (oczywiście) :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

Powojniki (u niektórych jeszcze kwiaty, u mnie tylko wspomnienie-puchatki. Są piękne.).Trawy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Jednoroczne, wiosenne i inne. Kolorowe.
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Owoce i nasiona
Obrazek Obrazek Obrazek

Na nie raczej nie mogę liczyć przy porządkowaniu ogrodu :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

Życzę spokojnego wieczoru i pogodnego tygodnia :wit .
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Justyno, "jesienne spojrzenie", czy to znaczy, ze bergenia teraz kwitnie??
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”