Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)

Post »

Marta nie będziemy znosić pergoli, najwyzej w sezonie znów się pomaluje, ona jest zaimpregnowana, więc powinno być ok.
Andrzej z jeżówkami to jest bardzo różnie, u mnie kilka po zimie nie wyszło, ale to raczej te bardziej wyszukane Milkshake - pełna dajmy na to.
Jeśli masz czym to podrzuć jej coś na górę, trochę liści, czy igliwia to dodatkowo zabezpieczy.Ja swoich nie okrywam.
Jakoś nie mam ostatnio weny do fotografowania, bo i coraz mniej się dzieje w ogrodzie.
Może dzisiaj fotki ..... 'co mi tam przetrwało pierwsze przymrozki :wink: ', co nie przetrwało było ostatnio :wink:
Obrazek

Jesienna Pastella nie poddaje się przymrokom :uszy
Obrazek

Obrazek

Olympic Palace
Obrazek

Tourbillon
Obrazek
i Munsted Wood jeszcze sie trzyma, Kronenburg wychyla pąk do słoneczka, czy da radę ;:224

Ostatnie jeżówki
Green Eyes
Obrazek

te dwie raczej już nie pokażą swojego piękna
Obrazek

Obrazek

Stokrotki afrykańskie, bratki bylinowe też dały radę przymrozkoom, dzisiaj do nich zajrzę ;:65 O i takie skrzynkowe, jak się nazywają?

Obrazek

I jeszcze sosny jesiennie ... teraz już coraz wiecej iglastych fotek bedzie coś mi się wydaje :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bratki bylinowe? A to co za rośliny? :shock:
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

zastanawiałam się ostatnio czy kupić Pastellę, myślisz że warto? czy jest tak ładna że chciałabyś mieć jeszcze jedną? wydaje mi się że kolor ma trochę brudnawy. Jesień jest nawet ładna ;:3 potem długa zima to i czas na pogawędki będzie :wink: lista róż zrealizowana? uf ;:14 właśnie mi się przypomniało że powinnam zajrzeć do własnego wątku ale co zrobić jak inne ciekawsze
8008M
50p
50p
Od: 4 paź 2011, o 11:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Piękny masz ten ogród, ile w nim różności, i budowli. Super połączenie kamyczka z korą i tak ładnie wykończone te rabaty. Ile lat masz swój ogród :?:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=47885" onclick="window.open(this.href);return false;
A to może będzie ogród - Magda
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Przespałam tyle stron :shock: Na spotkanie do Uli wzięłam dla ciebie badylek datury pełnej a ciebie nie było.
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Jolu chciałabym mieć kalendarz z Twoim nowym murkiem :wink: :wit
Awatar użytkownika
klamber
100p
100p
Od: 29 sie 2011, o 06:38

Post »

Jestem pełen podziwu, jak w tak krótkim czasie udało Ci się osiągnąć taki efekt. Gdybym nie widział fotek, to bym nie uwierzył. Różności masz w swoim ogrodzie i wiele pomysłowych rozwiązań. Ciesze się że zajrzałem do Twojego wątku, jestem tu nowy i jeszcze nie założyłem swojego. Na pewno z przyjemnością będę tu zaglądał.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Widzę Jolu ,że i Twoje jeżówki nie poddają się i nadal pięknie kwitną tak jak u mnie, zastanawiałam się czy nie ściąć kwitów do wazonu , ale troszkę mi żal bo te małe przymrozki im nie zaszkodziły .

Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś mimo przymrozków część roślinek wspaniale daje radę :D Jeżówki są bezkonkurencyjne.....i jak im się dłużej opierać 8-) :lol: Piękne ;:138
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andrzej dowcip się liczy :;230 najbardziej to 'jeszcze podziekuję'. A paulinka łysa u Ciebie?
Paula, mam nadzieje zobaczyć je wiosną ;:108
Ula jeszcze jednej Pastelli nie chciałabym, u mnie bardziej kolekcjonerski ogródek, tworzę mało jednorodnych plam. Co innego Chipek i Munstead :uszy te mam po dwie :D A różyczki jeszcze przyją, wgladam każdego dnia :D
Bardzo proszę o fotki w Twoim wątku.
Magda, miło, że zajrzałaś. Ogród zaczęłam pomalutku bardzo urządzać w 2009 roku. W pierwszym watku mozesz zobaczyć od czego zaczynałam :oops:
Gosiu napisałam na pw ;:196
Kasiu coś tam wybrałam, teraz czekam na oceną fachowca, ale gdzie mi tam do fotek dojrzałych ogrodów :oops: mój to jeszcze niemowlak.
klamber cieszę się, ze podobają się moje młodziutkie rabatki, zapraszam częściej i .... do założenia watku oczywiście zachęcam.
Gieniu ja w zasadzie nic do wazonu nie przynoszę, najbardziej lubię oglądać roślinki w naturalnym środowisku. Dzisiaj piękna pogoda, to ocenimy sytuację ogrodową.
Aga i bardzo proszę przestać sie opierać :wink: zmieszczą się u Ciebie bez problemu.
Coś mi się wydaje, ze decyzja podjęta :;230

A dzisiaj przegladając archiwa znalazłam takie fotki, sympatyczne chyba ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

bardzo sympatyczne ;:180 widzisz jak już jest gęsto? póki działka sąsiedzka jest jeszcze do kupienia to masz czas to przemyśleć :) mogłabyś nawet dorabiać w innym zawodzie, bardziej ogrodniczym, bez obawy oddałabym ogród w Twoje ręcę....a może nie :roll: wycięlabyś mi wszystko i nawtykała małych kolczastych :;230 :;230 jeszcze zapytam o żurawkę na ostatnim zdjęciu, imponujące rozmiary
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

To prawda, fotki super - rabata jak w pełni sezonu! :D
A czy na pierwszej jest jakiś klonik po lewej stronie? To jakies maleństwo, czy duży urośnie?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Cieszcie się Ty i Twój ogród dzisiejszą piękną pogodą, bo jutro będziesz chyba miała to co ja dziś - deszcz, przenikliwe zimno i ogólnie ponuro :cry: . Ale za dzień, dwa, znów będzie piękne ;:3 . Kwiatuszki jak długo można niech się cieszą życiem ma badylkach a nie w wodzie ;:108
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

:wit Jolu nic tylko podziwiać Twoje poczynania i umiejętności w tworzeniu ogrodu ....
oraz zazdraszczać zagęszczaia się w tak szybkim tempie rabat .... żurawkowo -hostowe pole cud , miód ,malina ....
bardzo ładnie wygląda .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

pamelka pisze:Aga i bardzo proszę przestać sie opierać :wink: zmieszczą się u Ciebie bez problemu.
Coś mi się wydaje, ze decyzja podjęta :;230
Joluniu masz całkowitą rację....decyzja podjęta 8-) :lol: w przyszłym roku skupię się właśnie na nich.......
Piękne kolorowe fotki pokazujesz.....u mnie tak niesamowicie zielono......tęskni mi się do jesiennych kolorów....ale jakoś jesień wciąż bojkotuje moje drzewa i krzewy ....Na pocieszenie kupiłam sobie 3 maleńkie chryzantemki w 3 różnych odcieniach rudości i posadziłam na tarasie......jak chcę widoków jesiennych od patrzę na nie ;:224 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”