Mój wiejski ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski ogród.

Post »

W zaprzyjaźnionym ogrodzie. Podobny kolor mają chyba zimowity Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, no, piękna ta śmietankowa piwonia. Ja mam tylko różowe, ale chorowały w tym roku na jakieś grzyby i nie kwitły. Rok temu były przecudne.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne jezioro na Kaszubach. Niedaleko w gospodarstwie agroturystycznym znalazłam wczesne liliowce, które obok rdzawych były tam " od zawsze " Obrazek
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

no no tylko wiesz... nie zapomnij o tej magicznej galązce, ktora ma sprawic ze będę miala niezapominajki :tan
MaGorzatka

Post »

Na wiosnę, jak wyłażą spod ziemi WSZĘDZIE, to chyba można od razu poprzesadzać? A jak nie, to takie przekwitające (w momencie, kiedy najstarsze kwiaty na krzaczku są już nasionami) - buch do wora i powysiewać. Coś pomyślimy.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałam niezapominajkowym dziewczynom pokazać moją piękną funkię, ale -error :roll:
MaGorzatka

Post »

No i znów!
Funkie też mi się podobają i chciałabym mieć różne różniste. Na razie kupiłam trzy, dwie rosną jako-tako, a jedna prawie wcale. Musze doczytać o tych funkiach, żeby się dowiedzieć, co schrzaniłam.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest! Funkie wyraziste w kolorach i fakturze liści lubię sadzić w grupach, a ta przez subtelność białych cienkich pasków pasuje do każdego kwiatka i wszędzie dobrze wygląda. Gosiu, niczego nie zepsułaś, one chyba potrzebują czasu, zwłaszcza jeżeli to są nowsze odmiany

Obrazek

Obrazek Obrazek

Z prawej strony miodunka, która wczesną wiosną ma mocne niebieskie i różowe kwiaty, i najczęściej doskonałe towarzystwo cebulicy

Obrazek
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Irmino zwiedziłam Twój cały kolorowy ogród i tak szybko mnie się nie pozbędziesz.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irminko, gratuluję ziemniaczków. ;:108 I jaka super odmiana, od razu umyta. :lol:

Z lawendą to mnie teraz nastraszyłaś, ja przecież takie wątłe sadzonki posadziłam. :( Muszę poszperać na forum, czym by je tu zabezpieczyć. ;:132

Bardzo ładna ta miodunka. Załozyłam już jedną, a mam w planach kolejne hostowe rabaty i nie znam za dużo roślin, ktróe by się z nimi komponowały, dlatego miodunka wędruje na moją przyszłoroczną listę zakupów. :)
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dyshio, ziemniaki przygotowałam do sesji zdjęciowej :) Nie chciałam Cię straszyć, lawenda to raczej sprawa mojej niecierpliwości, a do funkii polecam Ci nie tylko miodunki, ale także przywrotniki, bodziszki, języczki i tojeść. Grazko, lubimy podobne roślinki, te "zewnętrzne", bo do hodowanych wewnątrz (te bez doniczek są naprawdę niesamowite) trzeba mieć dużo serca :D Renatko, zazdroszczę Ci ładnie uporządkowanych kwiatków, jak we francuskim ogródeczku, u mnie każde obsadzenie w prostej linii zamienia się natychmiast w niechcianą krzywą :lol:

Taki ładny ptaszek odwiedzał nas kilka razy dziennie. Wygląda jak kos? Za nim niewyraźne kwitną niebiesko-fioletowe miodunki plamiste i szafirki

Obrazek

Wiciokrzew pomorski ma przyjemny i silny zapach, u mnie pnie się po kratce, ale znajoma ogrodniczka prowadzi go w formie krzewu. Kilkanaście zdrewniałych pędów wsadza do ziemi,a między nimi wstawia kijki, które są wsparciem dla rośliny Obrazek

Uciekła mi nazwa tego kwiatka :? Obrazek

Rdest Obrazek
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam bliskich w Koszalinie, a stamtąd już niedaleko do Dobrzycy, do pięknego Hortulusa. Ostatni pobyt był trochę inny niż zwykle, bo zobaczyłam nie tylko kwiatki, ale i wzorcowy ogródek warzywny, który bardzo mi się spodobał. Konstrukcja w stożek i płotek są pomysłowe, sympatyczne. Wprowadziłabym jedynie do warzyw trochę kwiatków, najlepiej nagietków i aksamitek, dla urody zagonków i przeciw szkodnikom. Nie jestem uzdolniona technicznie, ale kiedy patrzę na te śliczne obrazki, wszystko wydaje mi się proste... :P Obrazek Obrazek

Spodobało mi się też połączenie złocienia różowego i chyba daskii, a może bakopy w tej ceramicznej donicy. Piękny krzew :heja Obrazek Obrazek[/url

Na zwiedzanie wielotematycznych ogrodów potrzeba kilku godzin. Potem tylko relaks ;:3 [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a16cd9757a2cb688.html]Obrazek
Obrazek

-- 17 lis 2011, o 23:04 --

Zupełnie jak w Hortulusie ;:170 Obrazek
MaGorzatka

Post »

Irminko, mam taki stojak do fasoli po poprzednich właścicielach mojego domu i ogrodu. Składa się z rozbieranych elementów, które teraz już są zdemontowane i czekać będą do wiosny - pokażę wieczorem na moim wątku.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zabrakło mi zdjęć z ogrodu. Jest wiersz i Poeta w ogrodzie

Dzień taki szczęśliwy.
Mgła opadła wcześnie, pracowałem w ogrodzie.
Kolibry przystawały nad kwiatem kapryfolium.
Nie było na ziemi rzeczy, którą chciałbym mieć.
Nie znałem nikogo, komu warto było zazdrościć.
Co przydarzyło się złego, zapomniałem.
Nie wstydziłem się myśleć, że byłem kim jestem.
Nie czułem w ciele żadnego bólu.
Prostując się, widziałem niebieskie morze i żagle.
Maja83
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 lis 2011, o 00:15

Post »

Witam
Późno już,ale nie mogłam zrobić inaczej jak zarejestrować się tutaj i pochwalić Irminko Twój bajeczny ogród.Jesteś moim natchnieniem...Od jakiegoś już czasu chce coś tak pięknego stworzyć u siebie.Właśnie w wiejskim stylu,mieszkam bowiem w starej,stuletniej leśniczówce.I taki styl,wydaje mi się,będzie do niej(do leśniczówki) pasować.Mam u siebie bardzo dużo przestrzeni,a i za płotem(niestety z siatki) też mogę poszaleć,bo jak nie łąki to lasek bądź zdziczały sadek owocowy.Tylko nie wiem czy potrafie.Nigdy nie miałam dobrej ręki do roślin :( Dlatego jeśli można będę podpytywać ile wlezie :)

P.S.U mnie też grasują koty.I też Rudy i Szary. A kurki,kaczki,gąski,indyki i troszkę innego zwierza w planach wiosennych :D
Pozdrawiam :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”