Storczyki Aguuuu

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Storczyki Aguuuu

Post »

:wit
Dziękuję za odwiedziny i wpadam z wizytą ;:180
Podobnie jak lulka jestem pod ogromnym wrażeniem osobistego uroku storczyka "Cambria" ;:138

Sprawdza się powiedzenie ''nie ma jak u mamy '' ;:167
Czy takie storczyki można kupić w kwiaciarni ?
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43

Post »

Witaj masz piękne storczyki,cattleya biała śliczna :wit
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43

Post »

Lucynaf: ;:196 ;:196 ;:196 Łateczek cieszy się z Twoich komplementów.

aga111: :wit Motyl? ale na szczęście nie ucieka z gałązki.

Victorys: Właśnie za ten żółty odcień go kocham. ;:167

Ewaryst: :wit Ewuś cieszę się, ze się podobają mój milusińscy.

justus27: :wit Dziękuję w imieniu kwiatuszka.

Becia37: :wit A czy ja się kiedyś doczekam Twojego storczykowego wątku? W awataru widać piękny okaz? czekam na jego zdjęcia w większej skali!

Magic83: :wit Ty masz za to piękne inne doniczkowce, podziwiałam wczoraj śliniąc monitorek? a co do storczusiów... też możesz takie mieć, zobaczysz one kochają każdego kto je otacza opieką.

Lulka: :wit Witaj! Tego łatka mam już dawno, dostałam go na jakąś ?świąteczną : okazję, ale na doniczce miał nalepkę ?OBI? ? więc to chyba jego pochodzenie. Bardzo wdzięczna roślinka, często kwitnie i cudownie pachnie.

Jatra: :wit Witaj. W kwieciarni też takiego kiedyś widziałam. Jak napisałam powyżej bardzo wdzięczna roślinka, jej kwiaty są olbrzymie. Przy ostatnim kwitnieniu kwiaty osiągay rozmiar mojej dłoni.

iwka2 : :wit Witaj w moim wątku!

A tak zakwitł mi kolejny pracowniany storczuś i towarzyszy malutkiej rózowej mini:

Obrazek

No i zaszalałam... spełniłam swoje marzenie o Vandeczkach, mam dwie z przecenki i jedną kwitnącą. Nie mam dzisiaj jak zrobić dobrych zdjęć więc pokaże tylko parę tej kwitnącej.Tak sie z nich cieszę, zę musze Wam ;:4 ją pokazać.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Vandeczka była zawieszona na metalowym wieszaczku, miała dość mocno połamane i zasuszone korzonki, nie wiem czy dobrze zrobilam, ale dałam ją do szklanego pojemnika, po usunięciu zasuszonych korzonków, Mam nadzieję, że jej nie zaszkodzę :|Obrazek

A takiego łobuza dostałam od mamy, właśnie rozwinoł pączki:
Obrazek Obrazek

p.s. Przepraszam za złą jakość zdjęć... :oops:
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem pierwsza w kolejce do pochwał :tan Aguś niesamowite są.Urodę mają wprost nieziemską.Cieszę się razem z Tobą .Brak słów.Niech tak kwitną jak najdłużej i cieszą. ;:63 ;:63 ;:63 ;:196
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43

Post »

aga 111:Witaj Aguś ;:196 . Szkoda, ze nie widziałaś mojej minki ;:111 jak dorwałam je w sklepie :tan ... pojechałam po listewki do wykończenia podłogi... a przywiozłam co.. 3 Vandy :tanNiestety te dwie pozostałe Vandeczki nie sa w tak dobrej kondycji jak ta kwitnąca, ( jutro je pokaże ) ale co tam...są moje :heja . Nareszcie moj domek robi się zielony, od razu się lepiej w nim czuje i mam się kim opiekować hehehe. A moze Ty też przygarniesz jakąś Vandeczke do siebie?
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

No chyba nie powiesz, że do tej pory nie miałaś się kim opiekować, a te wszystkie wspaniałości, które nam pokazałaś? Ale wiem, ile radochy przynosi kolejny zielony w domku... :D
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękna vandzia i storczusie pełne uroku;).
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

piękne Phalaenopsis!!! szczególnie ten ostatni :) a Vandzia urocza!!! :) nie mam jeszcze Vandy w swojej kolekcji, ale chyba czas się na jakąś skusić :D
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Aguś ;:196 , ten z pracki jest uroczy ze swoimi piegami ;:138
Twoja mama to chyba czyta nasze forum i wie co jest rarytasem, bo takiego kupiła ;:180
Teraz o Vandzie ;:167 Jest śliczna, a korzeni ma gąszcz ;:180 Cieszę się, że je masz ;:138 i czekam na prezentację pozostałych ;:65
Awatar użytkownika
Becia37
100p
100p
Od: 9 cze 2011, o 21:48

Post »

Aguś cały czas zastanawiam się nad własnym wątkiem .Ale obawiam się ,że nie będę miała się czym chwalić :? Mam kwitnące storczyki ale to wszystko na razie świeżutkie nabytki :D No i mam takie ,które są pod obserwacją :wink:
Jeszcze troszkę i tez założę watek,mam nadzieje ,że mnie odwiedzisz ;:196
Pozdrawiam Beata
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Aguś, przekonałaś mnie. Muszę sobie w najbliższym czasie chociaż zwykłego falka sprawić, bo są naprawdę urocze i nie bardzo wymagające...
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Witaj,
Przepiękna jest Twoja kolekcja. Cambria po prostu mnie zachwyciła - kolor kwiatów niesamowity :shock: .
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Gratuluję zakupu aż trzech vand, kwitnąca jest super, ale ten phalaenopsis z różowym płatkiem wygląda super, mama wie jak sprawić Ci przyjemność.
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Witaj :wit
Piękne masz storczyki, i ile mają kwiatów prawdziwe bukiety. ;:138
Prezent od mamy, łatek ,są zachwycające, a i biały w kropeczki zachwyca piegami.
Gratuluję Vand, kolorek tej kwitnącej jest super.
Niech Ci pięknie rosną, i długo cieszą kwiatami.
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Oj Aguś z chęcią bym vandeczkę przygarnęła,ale coraz ciaśniej się u mnie robi,wnet będę się musiała przedzierać z pokoju do pokoju :D Ale kto wie,na wszelki wypadek nic sobie nie postanawiam :wink: Uwielbiam tak jak i Ty mieć wokół siebie mnóstwo zieleni ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”