Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

Basiu poszukałam i popytałam i wychodzi na to że ona ma ciągoty na pnącą, zobacz http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=350, Jowita mi odpowiedziała. Ale zawsze można ją trzymać w ryzach i po pierwszym kwitnieniu mocniej przyciąć.

Wandziu ja kupiłam nasionka, wysiałam chyba w lutym, wyszły mi bardzo szybko i żałowałam że tak wcześnie wysiałam. Potem popikowałam po 2-3 do jednej doniczki, stały sobie w zimnym pokoju a potem na tarasie. Do gruntu sadziłam na pewno po majowej zimie, pewnie po połowie maja. Zaraz po posadzeniu ślimory chciały mi je zjeść ale dostały niebieskie granulki więc zostawiły moje dalie. Mnie się powtarzają kolory to mogę Ci podesłać jesienią lub wiosną. Nie wiem czy wiesz że te siane wytwarzają bulwki i można je przetrzymać przez zimę tak jak normalne dalie. Chcę kupić inne odmiany dalii do siewu i powtórzyć zabawę. :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dzięki Majeczko, to ja też tak zrobię jak ty. Posadziłabym je jako obwódkę do czegoś tam. W takim razie podeślij mi jeśli łaska nasionka, jak zbierzesz :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Daliom deszcze sprzyjają byle nie za dużo . Pięknie wyglada Venrosa zresztą widziałam ja w realu . Na zdjęciach ładniej wyglądają dalie ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu myślałam żeby podesłać Ci bulwki ale jak uda mi się zebrać nasionka to będą nasionka. :lol:
Jadziu te dalie z dnia na dzień coraz piękniej wyglądają i jak na razie deszcz im nie szkodzi. Venrosa jakoś nie umie się rozwinąć i wciąż w pąku, brak jej słonka. ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wiesz Majka tak sie patrzę ,ale chyba te białe Liatry mają grubsze pędzelki niż te lila . Mój badylek też już tyle dni w półrozkwicie i nie umie sie otworzyc .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Poczytałam i chyba muszę się głębiej zastanowić nad miejscem dla Marthy. Będzie wysoka i szeroka, do tego obficie kwitnąca, więc trzeba by jakieś eksponowane miejsce jej wykombinować...czyli znów przesadzanie.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju, od dawna podczytywałam. Zachwycił mnie twój dom w zieleni ;:180 Jak z marzeń miłośnika ogrodu ;:108
Róże piękne i czytam, ze coraz ich więcej ;:180 . To ostatnio moja ;:167 i pomyśleć, ze dawniej ich nie chciałam :oops:
Strażnika proszę wymiziaj, mam nadzieję, ze wpuści mnie jeszcze kiedyś na ciacho i kawusię :wink: .
Wpraszam się na później :wit
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko ja dali dużych coś nie bardzo toleruję ale miniaturki mam i bardzo je lubię kupiłam w tamtym roku na targu
przechowałam bulwki i w tym roku mam już dawno kwitną bo w doniczkach podpędziłam .Widzę że u Ciebie różano się zrobiło i ;:138
ogród bez róż to nie bardzo ,nagietki też wdzięczne kwiaty wspomnienie maminych ogródków ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

edulkot pisze:Jednym słowem ślicznie. ;:138
Zaciekawił mnie Souvenir du Dr. Jamain taki wigorny i ładny kolorek i wpadłam na pomysł uzbierać wszystkie Souveniry, ciekawa jestem ile ich jest. :?:
Edulkotku - Majeczko witaj Aszka znalazła dla ciebie wszystkie souveniry :;230 :;230 :;230 no to czeka Cię nie lada zadanie. Życzę Ci powodzenia.
O wynikach musisz nas informować. :tan :tan :tan

Wkleiłam ten post z mojego, żebyś Majeczko mogła poczytać. :;230
Lista Aszki w moim wątku. :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiecie co, ja tę robotę wykonałam wczoraj w nocy i jeszcze na dodatek o wszystkich poczytałam. Część nie nadaje się na nasze warunki, no chyba że do doniczki a na zimę do domu. Część jest tak unikatowa że nie wiadomo czy się je gdziekolwiek dostanie. Część jest bardzo chorowita. Ale dość sporo ma ładną wytrzymałość na mrozy i choroby i ładne kwiatki więc warte poszukania. Wszystkich Souvenirów jest 24 a na pewno kilkanaście warte posadzenia. Sporo jest pnących ale są też maluchy. W Polsce pewnie można kupić tylko kilka, ciekawe jak w niemieckich szkółkach. Man nadzieję że mi pomożecie zebrać jak najwięcej. ;:4 Aszko-Olu dziękuję Ci za ogromną pracę jaką włożyłaś w wyszukanie tych Souvenirów, ale czytanie tego - nie wiem jak to określić - blogu albo może raczej stron o różach to sama przyjemność dla różomaniaczki. Sama bardzo często tam zaglądam.

Majka dzięki za informację o tej pracy Aszki, no myślę że mi pomożesz jakieś zdobyć. :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko Edulkotku, pewnie, że pomogę. Daj tylko jakiś namiar, które są do upolowania.
Poprosimy też Oliwkę i Gosię one mają dużą wiedzę to może nam podpowiedzą gdzie można je zdobyć.
Ale Cię wzieło na te souveniry :;230 :;230 :;230 .
Będziesz się miała czym pochwalić ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia nie się też tak wydaje, oby dobrze się rozrosły bo to młódki.
Venrosa wciąż w półrozkwicie. ;:65
Basia ja planują ją posadzić razem z Mme Isaac Periere na jednej rabacie bo one takie wysokie mają być to będą od końca. Jak na razie nie muszę przesadzać. :;230
Klarysa witam i dziękuję że się ujawniłaś. :wit Strażnik wpuszcza wszystkich :;230 i co to za pies. :;230 Zaglądaj kiedy tylko masz ochotę. ;:65
Stasia ja chyba pozbędę się tych wielgachnych dalii a takie maluchy to zawsze można podsadzić choćby pod róże. ;:224
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko już dziękuję za chęci. Teraz czeka mnie ponowne przewertowanie spisu róż pana Mariana S. i wybranie tych wartych zachodu. Ale Ty również możesz sobie poczytać, a nóż coś Ci przypadnie do serca. ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kusicielka :;230 :;230 , pewnie , że poczytam. Daj znać które wybrałaś. :uszy
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Elegantka z Twojej Venrosy, smukła i postawna dama :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”