Elizabetka po śląsku - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elizabetko,

Twój ogródek śliczny, a "ciapciak" uroczy.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Elizabetko :D

Tak się cieszę, że poznałam kolejną ciekawą osóbkę na forum. :D A od tej gwary...wesolutko zrobiło mi się na sercu. Dziękuję. Wkrótce znowu wpadnę. :D Trochę się pogubiłam z tą drugą Twoją działeczką....ale poradzę sobie. :lol:

Serdecznie pozdrawiam...pisz gwarą...przepiękna.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elizabetko dziękuję.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Krysiu bardzo przepraszam ale nie zauważyłach Twojego postu. Wyobraź sobie, że dostałach od Gosi nasionka tykwy a teraz myśla kaj jo to posadza. Przeca one muszą mieć urodzajno ziemia a nie taki piosek jak u mnie. Byda musiała zasioć w doniczce ale do wiosny trocha czasu i sie podszkola.

Marysiu witaj u mnie.... musza też do Ciebie wpaść już sie wybiyrom ale tyn czas tak zachrzanio, że ....ale wpadna :D
Pozdrawiam cieplutko.

A teraz moja sasanka .....czyżby to juz była wiosna...bo ona teraz sie wzięła za kwitnięcie. Martwię się bo ją dostałam od serca... Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Szkoda,żeś sie pryndzy nie pochwolyła tą sasankom bo żech musiała jechać do Rybnika ,to bych do cia zachoczyła łobejrzeć sobie ją :shock: Możnej ,żeś jako zista przysmyczyła z grburstaka to bych sobie poszmakowała Ale to nic przida jutro na zegródka
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bogusiu fest żech jest rada, żeś wpadła na moja zegrodka choćby yno wirtualnie.
Na zista nima szans ale mom nalewka z ostrężnic ;:2

A teraz troszkę nowości na mojej grzondce.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
świerk gwiazdkowy.......hebe...........rozchodnik.........szafirki
:D :D :D
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Elizabetko, śliczny kolor tej sasanki, a że teraz kwitnie to nic nie szkodzi, moja biała też niedawno miała kwiatek. A z wysiewaniem tykwy wiosną do doniczek to się nie śpiesz. Wystarczy wysiać koło połowy kwietnia. Z posadzeniem też się nie martw. Ja jedna posadziłam w takim dużym pojemniku bydowlanym /50 - 70 litrów/ z powywiercanymi dziurami. Ziemie wtedy można dać lepszą i nawozu od czasu do czau dodać nie zapominając o wodzie. Gdzieś tam w moim temacie jest zdjęcie jak wisi sobie tykwa przy winorośli. A jakiej tykwy nasiona dostałaś?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Elizabetko masz fenomenalny ogród :D roślinki , owoce ...... wszytko jest cudne u Ciebie :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Niestety nie wiem Krysiu co to za odmiana ale jedno wiem, że muszę wymyślić jakąś podporę na tykwy tak jak Ty masz w swoim ogródku.....mam ją przed oczyma. Różne myśli mi przychodzą do głowy ale co z tego będzie to się okaże.
Domyślam się, że tykwy lubią mieć ciepło w nóżki tak jak dynie dlatego zrobię jak radzisz pod koniec kwietnia do doniczek w domu a później na podwórko. Bardzo sobie cenię rady doświadczonych forumowiczów.
Cieplutko pozdrawiam a teraz idę do Anki (Amlos) do Poznania bo tam jakiś wierszyk mi mignął. Pa... :D
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elizabetka pisze:.. ale tyn czas tak zachrzanio ..

Obrazek Obrazek
;:112 Zachrzanio, zachrzanio, ale u Ciebie, Elżbietko do tyłu ! :shock: :lol: Jak widać wiosna się zbliża
w Twoim ogródku :lol: .

A tam wyżej, to chyba nie rozchodnik, tylko rojnik ? :D

Pa, pa, do zobaczenia :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No dobra Aniu niech Ci będzie rojnik. (coś mi się przeonaczyło) :D
Ale widzisz jak to działo jak od serca darowane nawet w październiku mamy wiosnę.
;:91

;:112
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu dzięki za odwiedziny i pozdrawiam. :D

No to może jeszcze jakieś zdjęcie.

Obrazek Obrazek
orliki.....mięta....
Obrazek Obrazek
kocanka.........moje ulubione aksamitki w sukienkach.....

Dobrej nocki życzę ;:211
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Elżbietko :D

.. ale tyn czas tak zachrzanio .. :;230 ....u mnie tyż zachrzanio... :lol:
Na nic nie mam czasu.

Elżbietko, tak jak już pisałam w moim wątku...poznałam na forum wiele nowych roślinek, które mnie urzekły. Jedne z nich to orliki. W ostatnim poście wkleiłaś zdjęcia sadzonek orlików. Chcę wysiać nasionka w styczniu..lutym...czy po przepikowaniu póżniej do gruntu...zakwitną w danym roku? Być może nie doczytałam odpowiedzi na moje pytanie na forum. :oops: Ale co mi tam szkodzi ...zapytać Ciebie o to ? :wink: Przynajmniej jest powód do rozmowy :lol:

Byłam wczoraj u Ciebie w górach.....oj jakie masz cudowne miejsce do odpoczynku no i .....działania. :D Gratuluję.

Pozdrawiam cieplutko
Maria
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Tą sasanką to mnie zastrzeliłaś Elżbietko :shock: Czyżbym przespała zimę? Który to dzisiaj mamy... Hm, nijak się nie zgadza :wink:
Widzę, że rozmnażasz kocankę, czy sadzonki wkłada się najpierw w ukorzeniacz? Bo chyba też spróbuję :wink:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jeżeli chodzi o orliki Marysiu to ekspertem jest Ewelina to właśnie od niej dostałam nasionka i poradziła mi, żeby je od razu posiać a jak wzejdą to popikować i to zrobiłam jak mi kazała (wiesz ja taka zielona pod tym względem ;:124 ) a tą fotką chciałam zameldować wykonanie roboty. Mam nadzieję, że nic nie skopałam i na wiosnę się odrodzą i może nawet zakwitną. :lol:

Z Goniaczkiem się umówiłyśmy, że spróbujemy kocankę przemycić do wiosny. Stąd Karolinko te moje próby ...pościnałam końcówki zgodnie z kalendarzem biodynamicznym umoczyłam w ukorzeniaczu i do doniczki.
W sobotę przeniosę je do sieni a później stopniowo w cieplejsze miejsce. Przyłącz się do nas może coś wspólnie nam wyjdzie. :idea:

Pa dziewczęta.... :D
No to na poprawę humoru, którego na szczęście nam nie brak nagietek.... DLA WAS :D :D :D Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”