Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
ja się tylko wpadłam przywitać
i spadam do ogrodu ;)

- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Francesca czyli kuklikowe poletko-nawet ładnie brzmi...a jak pięknie bedzie wyglądało , gdy zakwitnie
Pędzę zajrzeć do Monii68...tyle bodziszków.
A mój nowo zakupiony Sambor tez zakwitł, jednym kwiatkiem, ale pączków ma sporo

A mój nowo zakupiony Sambor tez zakwitł, jednym kwiatkiem, ale pączków ma sporo

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

Co do allegro to wszystko co kupowałam lub jechałam oglądać zawsze wyglądało inaczej niż na zdjęciach.Nawet łóżko piętrowe dla dzieci okazało się o 10 cm za szerokie i za długie facet podał wymiary materaca a nie łóżka i mieliśmy mały problem bo 10 cm to dużo.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
aguniada, miło mi, że zajrzałaś, miłego dnia, zapraszam na pogaduszki w miarę wolnego czasu ;)
klarysa, też czekam na bodziszki Moni68
JOWA, ja najczęściej kupuję na allegrooo karmę dla psa, i taniej, i łatwiej niż w sklepie, tu nigdy nie miałam przykrych niespodzianek
Ale na przykład i róże z gołym korzeniem kupione w marcu to porządne krzaczki były, clematisy też bardzo ładne.
klarysa, też czekam na bodziszki Moni68

JOWA, ja najczęściej kupuję na allegrooo karmę dla psa, i taniej, i łatwiej niż w sklepie, tu nigdy nie miałam przykrych niespodzianek

Ale na przykład i róże z gołym korzeniem kupione w marcu to porządne krzaczki były, clematisy też bardzo ładne.

- Francesca
- Isskaa
- 500p
- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Piekne kwiatki.
Ta roza jak zakwitnie to bedzie cudo
No no..to bedzie kwieciscie
Ta roza jak zakwitnie to bedzie cudo

No no..to bedzie kwieciscie

oj aż jestem ciekawa jak ta róża kwitnie, irysy ładniutkie mam do nich słabość.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Może i te iryski nietrwałe ale ładne i dużo ich 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Agatko, wpadłam podziwiać irysy, są piękne!! Do mojego ogrodu się, niestety, nie nadają...
Ci, co znają mnie dłużej, wiedzą, że hurtowo kupuję rosliny, którym akurat w danym momencie jestem zainteresowana
Chyba trzy lata temu padło na bodziszki, które nie tylko są atrakcyjnym wypełniaczem, ale i świetnie rosną w moim lesie. Właśnie zakwitło Geranium maculatum, jutro zrobię zdjęcie.
Jedynie moja miłość do rh, azalii i host trwa nieustannie
Hortensja pnąca to moim zdaniem najlepsze pnącze. Niestrudzenie kwitnie nawet w zupełnym cieniu i jest tak żywotna, że u mnie wygrała z brzozą i dębem
Zabraliśmy ją ze starego ogrodu, w tej chwili ma ok. 17 lat.
Miłego wieczoru
Ci, co znają mnie dłużej, wiedzą, że hurtowo kupuję rosliny, którym akurat w danym momencie jestem zainteresowana

Jedynie moja miłość do rh, azalii i host trwa nieustannie

Hortensja pnąca to moim zdaniem najlepsze pnącze. Niestrudzenie kwitnie nawet w zupełnym cieniu i jest tak żywotna, że u mnie wygrała z brzozą i dębem

Miłego wieczoru

- moniM
- 200p
- Od: 23 mar 2011, o 18:46
Dzień dobry bardzo ;-)))
Jaki masz przepiękny lilak, moja babcia na taki mówiła -dubeltowy ;-))) znaczy że podwójny. Ja się nie mogę doczekać jak mój zakwitnie, ale to pewnie będzie dopiero w przyszłym roku, albo i za dwa lata. Cóż poczekam-warto ;-)))))
Jaki masz przepiękny lilak, moja babcia na taki mówiła -dubeltowy ;-))) znaczy że podwójny. Ja się nie mogę doczekać jak mój zakwitnie, ale to pewnie będzie dopiero w przyszłym roku, albo i za dwa lata. Cóż poczekam-warto ;-)))))
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:

będę śledzić twoje poczynania

czesc Agatko
zachwyciły mnie z rana rośliny na zdjęciach i zachorowałam na tę tawułę! jakie ma śliczne, subtelne kwiaty...
trzymam kciuki za jak najpiekniejsze kwitnienie róży

trzymam kciuki za jak najpiekniejsze kwitnienie róży

- Francesca
Dzięki za odwiedziny
Miałam pracowity weekend, bo wczoraj mieliśmy gości, więc sobota na przygotowaniach zeszła, a wczoraj wieczorem padłam
Monia68, hortensje pnące są piękne, w centrum ogrodniczym koło mnie pną się na bramce, cudownie wyglądają, kiedy kwitną, nie mogę się trejażu w cieniu doczekać, żeby ze dwie tam posadzić ;).
MoniM, mam kilka lilaków, które jeszcze nie kwitną, dostałam nieduże sadzonki od kilku osób, czekam na Mme Lemoine, A. an L. Spaeth i Michela Buchnera, ciekawe, ile lat jeszcze ;).
bonia244, dzięki i zapraszam jak najczęściej
aguniada, bardzo lubię tę tawułę, mam plan posadzić kilka w żywopłocie nieformowanym od strony sąsiadów, razem z pęcherznicami, różami pomarszczonymi, może czymś jeszcze
.

Monia68, hortensje pnące są piękne, w centrum ogrodniczym koło mnie pną się na bramce, cudownie wyglądają, kiedy kwitną, nie mogę się trejażu w cieniu doczekać, żeby ze dwie tam posadzić ;).
MoniM, mam kilka lilaków, które jeszcze nie kwitną, dostałam nieduże sadzonki od kilku osób, czekam na Mme Lemoine, A. an L. Spaeth i Michela Buchnera, ciekawe, ile lat jeszcze ;).
bonia244, dzięki i zapraszam jak najczęściej

aguniada, bardzo lubię tę tawułę, mam plan posadzić kilka w żywopłocie nieformowanym od strony sąsiadów, razem z pęcherznicami, różami pomarszczonymi, może czymś jeszcze

- Francesca
Pobiegłam do ogrodu i zrobiłam na szybko kilka zdjęć (bateria słabiutka w aparacie już była, jakoś nie mogę się zebrać, żeby kupić drugą i używać wymiennie
) więc kadrowanie... ekhmmm...
Zakup z soboty - moja pierwsza żurawka (znowu mania zbieractwa pewnie się włączy
), pytałam panią ,jaka odmiana, pani nie pamiętała

Dwa pomidory koraliki - sadzone późnym wieczorem, jeszcze donic nie domyłam po tym sadzeniu

Irysy kwitną - zdjęcie z dedykacją dla Moni68 ;)

Nie mogę się doczekać na porządny deszcz, rano chmurzyło się, a teraz znowu słońce, pewnie będę wieczorem latać z konewką albo wężem, a komary i meszki tną niemiłosiernie; wczoraj miałam dylemat, jakie buty włożyć, bo jak wygląda noga w eleganckich szpilkach, kiedy kostka spuchnięta i czerwona od ukąszenia wrednej meszki?

Zakup z soboty - moja pierwsza żurawka (znowu mania zbieractwa pewnie się włączy

Dwa pomidory koraliki - sadzone późnym wieczorem, jeszcze donic nie domyłam po tym sadzeniu

Irysy kwitną - zdjęcie z dedykacją dla Moni68 ;)

Nie mogę się doczekać na porządny deszcz, rano chmurzyło się, a teraz znowu słońce, pewnie będę wieczorem latać z konewką albo wężem, a komary i meszki tną niemiłosiernie; wczoraj miałam dylemat, jakie buty włożyć, bo jak wygląda noga w eleganckich szpilkach, kiedy kostka spuchnięta i czerwona od ukąszenia wrednej meszki?

-
- 100p
- Od: 5 mar 2010, o 07:34
Co roku też sadzę pomidorki w doniczki a ich owoce zawsze chętnie podjadają dzieci.
Zauważyłam, że żurawki mają wielu wielbicieli a ja nie mam ani jednej, ale coraz częściej im się przyglądam i tak jak Ty obawiam się, że jak już kupię choc jedną to zacznie się masowe zbieractwo
. A odmian jest naprawdę dużo.
Zauważyłam, że żurawki mają wielu wielbicieli a ja nie mam ani jednej, ale coraz częściej im się przyglądam i tak jak Ty obawiam się, że jak już kupię choc jedną to zacznie się masowe zbieractwo

Mój wątek
Pozdrawiam,Małgosia:-)
Pozdrawiam,Małgosia:-)