U oster

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Lucy2na

Re: U oster

Post »

psianka jest też chyba w wersji mini doniczkowej z czewonymi owocami i ona jest właśnie trująca ...o ile nie pomieszałam coś ....
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja do tej pory nie doczytałam, która jest zabójcza :twisted:
W wolnej chwili się doszukam, teraz wiozę dzieciaka do szkoły. Po powrocie biorę się za robotę
Miłego dnia
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Witaj Oster :wit . Po prostu powalasz ta swoja pracą :) Czuję się nierobem przy Twoim szale twórczym. No ale i efekty są powalające. Pisałaś na poczatku wątku o betonowych kręgach, które chcesz jakoś zasłonić lub pomalować, żeby peerelowskie nie były. Ja mam betonową wylewkę pod bramą i mąż ją pomalował farbą do betonu. Przed malowaniem ponaklejał taśmę malarską i zrobił wzorek jakby cegieł, potem zamalował beton, odkleił taśmę i jest prawie ceglany murek :). Wiem, że prawie robi wileką różnicę, ale nie można wszystkiego mieć na raz :) Więc jakbyś chciała, to spróbuj te kręgi tak pomalować, dużo taniej wychodzi niż oklejanie kamieniami :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Ewuniu, :wit
:oops: Wprawiłaś mnie w zakłopotanie, bo to Ty i Tobie podobne pracusie na tym forum - z gliną lub piaskiem - a nie ziemią walczycie jak szalone. A mimo to nie poddajecie się i wydzieracie niewdzięcznicy metr po metrze, by sprawić swym i naszym oczom wielką radość, jaką daje oglądanie finału Waszej pracy. Moja ziemia jest bardzo wdzięcznym materiałem, na prawdę! I praca na niej jest przyjemnością. Dlatego nawet zmęczenie jest przyjemne.
Co do kręgów: MAM, znalazłam! Okazało się, że już widziałam, tylko nie zwróciłam uwagi. Bardzo pomysłowo pomalowany, ja się dałam nabrać :lol:
Muszę nad tym pomyśleć.
Dzięki za podpowiedź.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Kontakt:

Post »

Oki, już lecem zrobić zdjęcie z bliższa i wkleję :) Będą sobie czekać :)
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Dzięki , Ewuniu ;:196
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

I tradycyjnie nadejszła chwila podsumowania dnia:
mam głębokie przeświadczenie dobrze wykorzystanego dnia - choć przez Toffiego znów musiałam otoczyć kordonem, tzn. płotkiem myśliwskim wschodnią rabatę :( Zmarnowałam na to ponad trzy godziny, ale na razie musi tak zostać. Kiedy dzisiaj wyszłam po obiedzie na dwór, piesiu tak się cieszył, że cofając się połamał mi aksamitki :evil: Po kilku chwilach podbiegł do wody skracając sobie drogę przez rabatę i połamał kolejne. Tak mnie to zezłościło, że pędem ruszyłam po kolejne elementy płota i dawaj z dzieciakami wbijać pręty i prowizorka gotowa. Pouzupełniałam połamane kwiatuszki i znów usiadłam popodziwiać :heja
[/URL] ObrazekObrazek
A tutaj już pod wieczór sprzątając po robocie narzędzia natknęłam się na... korzeń przywieziony przez mojego tatuńcia: aż mnie zatkało! Cudeńko! I choć było już za ciemno na robienie zdjęć uwieczniłam moją inwencję inspirowaną przez innych forumków ;:138
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/826272299e113840.html]Obrazek

Jutro obiecuję zdjęcia z sesji dziennej :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Kontakt:

Post »

Już się nie mogę na dzienne doczekać, bo na tym nic nie widzę :)
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Obiecane fotki :D
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Dziś pochmurny jak dotąd, dzień. Więc i fotki wyglądają smutno. Ale mnie się bardzo podoba. Jeszcze nie są ustawione stabilnie, bo płot przeszkadza, ale potem, po zdjęciu go zrobię to dokładnie. Chodziło mi tylko o po kazanie efektu. Zastanawia mnie jednak sprawa permanentnego włażenia psa na rabaty. Ten płot nie jest piękny i będę musiała go w końcu zdjąć :evil: Nie chciałabym ich niczym ogradzać, ale chyba to jednak będzie konieczność. Przecież psa nie odgrodzę :roll:
Mam sporo sztachetek z zeszłego roku, kiedy w BD przecenione po złotówce leżały i czekały na właściciela. Wzięłam, bo grzechem byłoby nie wziąć. Wychodzę z założenia, że wszystko można do czegoś wykorzystać. Kilka dni zajęło mi zaimpregnowanie ich. Tak jak płotek myśliwski, zaimpregnowałam na kolor palisander. Zrobię fotki, kiedy będę na dworze. Myślałam o tym, by wykorzystać je na ozdoby ogrodowe, np. osłonić nimi kasterki, by wyglądały, jak drewniane donice kwadratowe. Ale na razie musi być ten obskurny płotek myśliwski. A pies z rana leżał pod świerczkiem od strony wykopu :tan Widać go na dwóch ostatnich zdjęciach. Czyli płot zdał egzamin ;:138
Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia :wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Świetny korzeń! Lubię takie naturalne bajery w ogrodzie!
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Nie ukrywam, Marysiu, że między innymi Twoje upodobanie naturalności bardzo mi odpowiada. Nawet przez myśl wcześniej nie wpadło mi, by zwykła kłoda mogła być świetnym uzupełnieniem dla rabaty. I wygląda tak naturalnie. I gdyby nie Wasze pomysły, korzeń trafiłby porąbany czy pocięty - do pieca :cry: A tak pięknie ozdobi i to za darmo ;:138
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kurcze no, mistrzostwo ! Zwłaszcza ten pierwszy - ośmiornica :)
Czas się zabrać za wycięcie pniaka w granicy mojej działki pod lasem. Pniaczysko ze ściętego dębu. Już go kiedyś oglądałam, ale roboty z tym tyle się zapowiadało, że dałam spokój. Ale przecież sam się nie wykopie :) Chce się mieć, trzeba kopać samemu :)
Lucy2na

Post »

ale fajne stojaki na doniczki wymyśliłaś .... ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

:heja
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Ewuniu , pniaczysko ze ściętego dębu mówisz. No. to się rzeczywiście narobisz :roll: Ale jeśli efekt ma być warty zamierzenia, by potem siedzieć i podziwiać, jasne, że się nie ociągaj. Mój tata ma dość duże doświadczenie w wyciąganiu z ziemi tego typu "odpadów", bo moja mama dość często wymienia drzewa. Jak tylko coś przez pięć, sześć lat nie tak owocuje, jazda z nim :(
Ten drugi pniaczek nie jest wielce imponujący, bo to odzysk z dość starego bzu. One nie mają poskręcanych korzeni.

Lucy, :oops: to nie moja twórczość. W tym przypadku jestem odtwórczynią, niestety; pomysł zgapiłam. 8-)
Pozdrawiam słonecznie, bo się troszkę rozjaśniło ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”