Opowieść o moim miejscu ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu ...

Post »

Kochana, dlaczego piszesz wypociny??? Świetnie to wygląda!! ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga :wit powaliłaś mnie na kolona :roll: wspaniale działasz że ja nie szamochodowa bo bym już przyjechała do Ciebie i poszłybyśmy na kamienie... :;230
...pomysł super...główka pracuje pracuje.... ;:180
..a ja zapisuję się na te cudne kwiatki gailardia...można kupić sadzonki czy z nasion one są wieloletnie... :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Ale świetne to ciurkadełko ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te Twoje kamienne wypocinki są jak żywcem ściągnięte widoczki z gór. Można dołożyć kosodrzewinkę, sasanki, trawy i inne skalne rośliny i ...klimacik górski ...mój ulubiony... :D ;:170 .
Brawo ;:63 !
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Misiu gailardia to bylinka (moja jest wysiana z ukradzionego kwiatka) ale uszczknę dla ciebie sadzonkę niestety nie jest wieloletnia( a może ;:24 tylko u mnie bo mam glinę i czasami po zimie jest tylko zgniły korzonek ale szybciutko się rozrasta nawet maleńka sadzonka i kwitnie całe lato) ma jeszcze jedną wadę: po deszczu pokłada się ale wycinając przekwitnięte kwiaty można się nią cieszyć do mrozów-ślicznie ją widać wśród zieleni Co do ceny to podaje: "zaproszenie na kawkę w czerwcu" i dziękuję za pochwały tak miło i przyjemnie posłuchać tego ;:7
Monia przyznam się że bałam się efektu-bo czasami wygląda to inaczej niż sobie umyślimy, poza tym, te drobne kamyki nie są jakimiś specjalnymi ale wykupionymi za kawe z ciastem od drogowców kładących asfalt w mojej okolicy :;230 (ale nie zwalaj na mnie dziur w szosie bo ja wzięłam niewiele tej drobnicy ;:224 ) cieszę się że ci się podoba :tan
Jagusiu czekam na twoje hostowisko i kibicuje im oby się rozrastały jak najpiękniej. Jagusiu co do pompy to kupiłam w OBI i taką tańszą ale nie powiem dokładniej, po prostu poleciłam się sprzedawcy i całkowicie mu zaufałam i jak na razie to jest ok(pierwszy rok wyjełam na zimę ale tego roku niechcący szpadlem przeciełam kabel i na zime zostawiłam(skleroza) w oczku ale jak włączyłam to zaczeła działać najpierw powoli a potem sie rozruszała. Żeby mi jej kamienie nie zgniotły w wannie oddzielona jest rusztem z piekarnika, kabel poprowadziłam przez usypaną skarpę obłożoną od strony oczka foliowymi workami po nawozach(radzę je najpierw dobrze umyć) następnie zostawiłam wężyk na wodę na zewnątrz skarpy i wymurowałam stopnie na ciek wodny zwyczajnie w taczce wymieszanym cementem z piachem (trochę mniej cementu i dodałam nakrętkę płynu maxplast kupionego w budowlanym razem z cementem na skarpie usadowiłam dzban z dziurką na wężyk zalepiłam cementem i....podziałało :tan a reszta to już twoja wizja jak to zazielenić-najfajniejsza część taj pracy :heja . Jeżeli jeszcze będzie jakieś pytanie to wal śmiało ale weź pod uwagę że ja jestem amatorką i dopiero sprawdzam swoje pomysły w realu(mieszkając w bloku często myślałam o domku z ogrodem-jak widać marzenia się spełniają, twoje o oczku też się spełni)warto poptyać też innych bardziej doświadczonych w tej dziedzinie....powodzenia i daj znać jak idzie
Agnezka Ładnie to ujełaś - ogrom .............dziękuję trochę miałam pietra ale jak już zrobiłam to nawet mi się podoba :wit
:wit i znowu jestem pokazać moje pełne wdzięku pospolite i niewyszukane roślinki - ale moje:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek słodki widok takich tulipanowych mordekObrazek Obrazek
mam też takie cudeńka:
smagliczka górska.................................................................wilczomlecz wreszcie go mam :heja .........................................................................kuklik....
Obrazek Obrazek Obrazek
jeszcze raz migdałek nie ucierpiał ;:138 i kwitnie ;:136
Obrazek Obrazek
fajnie mi dziś zdjęcia się wgrywaja więc powklejam jeszcze coś, taki widoczek mam zza domu na mój sadek jeszcze malutki ale...a tam w dali Bogdankowa wieża-lubie na nią patrzeć
Obrazek Obrazek
pozdrawiam i idę jeszcze na obchód ;:196 :wit - jeszcze trochę kamieni mam co by tu wymyślić ;:24 ;:60
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Migdałek zjawiskowy!! Biało- zielone tulipanki też mi się podobają :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni tu rosną trawy a i sasankę posadziłam w różnym kolorze mmmmm a kosodrzewinka....warto pomyśleć ale czy ona znosi słoneczko bo to południowo-wschodnia wystawa domu?
Obrazektą trawkę podprowadziłam teściówce :roll: Obrazekzdjęcie z poddasza
Aguś ;:196 fajnie z wami :D dla ciebie druga strona ciurkadełka :;230 chyba sie to przyjmie............i nasz agreścik góruje nad bukszpanową kuleczką
Obrazek Obrazek
Moniu tylko później tulipaniki są bialutkie, a jak im popasuje to nawet czasami pełne :tan .......migdałek ci dziękuje ;:196
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

No , szefowa pięknie Ci to wychodzi , masz fajne korzonki na skalniak .
Podoba mi się fotka z góry domu obrazująca włożony wysiłek , ale jest teraz co oglądać . ;:108

co do tych wiszących kełbas to ściągną fotkę i zrobię z niej na kompie tapetę ..... ale co z zapachem ;:223
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

..Aguś ;:196 byłam zobaczyłam i czekam... :) jutro mam dużo pracy chwaściory tak buszują że chyba będzie trzeba potraktować je chemią... :)Była u mnie dziś Ula i Jogusia...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

markonix fajnie że ci się moje korzonki podobają :;230 jeżeli chodzi o zapach to niestety chyba nawet w kopercie ci go nie wyślę ;:24
cały czas cosik się robi a to niedawna metamorfoza kącika dzwoneczkowego
Obrazek Obrazek Obrazek
mała korekta i jest tak:..........przy tym poidełku rosną dzwoneczki i fiołki a rozpościera nad nim swoje listki magnolia i ulubieniec moich pociech-agrest szczepiony
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
tam za paprotką rośnie maluńka jeszcze kostrzewa sina a to ostatnie zdjęcie to widok z "piwniczki" na "poidełko"-bo ciągle są przy nim ptaki
ciut lepiej chyba ;:7 ale jeszcze coś mi nie pasuje-moze macie jakiś pomysł? czym dzwoneczki przykryć kamykami czy może korą?
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu ;:196 widzę że twój Dziki ogródeczek staje się coraz bardziej ujarzmiony i odwiedzany ;:138
u ciebie takie ładne łany kwitną, a u mnie tylko pojedyńcze roślinki ale też się pochwalę:

Obrazekmoje skalniaczki na pieńku Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
i dużo ;:3 a wieczorami deszczyku ;:196 :wit
Lucy2na

Post »

wypatrzyłam że masz pod plotem krasnala , moja córeczka była w kinie na GNOMEO i JULIA i teraz chce mi na działce wcisnąc cała chmarę krasnali
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś :wit mój to jest dziki ogródeczek daleko mi do Twojego ...
..masz tyle ciekawych roślinek moje to pospolite ale moje...
a pieski masz też śliczne...podziwiam Ciebie i Twoją wyobrażnię w tworzeniu swojego raju... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucyna ten krasnal to nagroda w losowaniu na takiej biesiadzie wiejskiej a teraz przywłaszczyła go córka na plac zabaw( i dobrze bo nie mam z nim problemu-nie przepadam za krasnalami :? )
ale zrobie zdjęcie jaką znalazłam na strychu u teściowej lampkę i teraz jest w mojej "piwniczce" :;230
Misiu wieeeeeeeeeeeeelkie dzięki . Ja uwielbiam zaglądać do twojego ogródka ma kilka ale za to bardzo pokażnych roślinek(wcale nie takich pospolitych ;:196 )
...................... ;:3 ..................idę w truskawki :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aga śliczne widoki w Twoim ogródku. Uwielbiam kamień w kompozycjach roślinnych, a u Ciebie jego dostatek i juz mi się oczka śmieją do Twoich rabat :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”