Świetne są te podwyższone grządki, właśnie coś takiego planuję w tym roku na trawniku

Polecam są wygodne do sadzenia i plewienia, i kompościk się rozkłada, ja musiałam takie zrobić bo między drzewkami owocowymi było by sucho i korzeni dużo, i ziemię miałam kiepską dlatego wolałam takie coś i lepszej ziemi, co prawda na spód pakowałam podgniłe siano bo miałam nadmiar, a zawsze to się rozłoży, w tym roku dużo kompostu, i poprzekręcałam już dwa kwadraciaki o 90 stopni bo wygodniej się będzie kosiło kwadrat za kwadratem, widzę u Ciebie wyższe, ale mi chyba ta wysokość wystarczy, wieczorem podpatrzę jak Ty to robiszganio4 pisze:![]()
Świetne są te podwyższone grządki, właśnie coś takiego planuję w tym roku na trawniku
Już się nie mogę doczekać na dynieganio4 pisze:Ja miałam eksperymentalnie tylko trzy skrzynie na dynie. Myślę,że wysokość 20-30cm, spokojnie wystarczy.
Niedtety nie lustrzanka, czasem mi wyjdzie ostrosc dobra a czasem zepsuje, nikonem P80, lustrzanke za rok sobie fundnePauli pisze:Ale kolorowo ...pstrykasz fotki lustrzanką?
no to będziemy debiutować pod foliakiemoby debiut był udany. Przymierzam się do pomidorków, ale nie wiem czy się na coś w Akcji załapałam, papryczki, ale tylko te słodkie, arbuzy, melony, właśnie seler naciowy i jeszcze coś sobie muszę znaleźć. Ten rodzynek brazylijski mi się bardzo podoba, ale mówią, że go spokojnie do gruntu. Jeszcze na zakupach nasionkowych nie byłam a chyba czas powoli wysiewać. Na tym jednym foto to krzaczek cukinii czy dyni?