Magda, jak pisałam wyżej trzmielina oskrzydlona zaskoczyła mnie swoim tempem wzrostu, rośnie ok 30 cm rocznie. Jak dla mnie trochę za dużo, wyłamuje jej przyrosty.
Moje bagno :)
- ellap75
- 200p

- Od: 5 lip 2010, o 13:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje bagno :)
Marysiu, oczywiście że róż jest odcieniem fioletu, wystarczy nazwać go kolorem lawendowym, amarantowym, biskupim, cyklamenowym itd aby tylko osobniki z zestawem chromosomów XX wiedziały o co chodzi
Magda, jak pisałam wyżej trzmielina oskrzydlona zaskoczyła mnie swoim tempem wzrostu, rośnie ok 30 cm rocznie. Jak dla mnie trochę za dużo, wyłamuje jej przyrosty.
Ela
Moje bagno
Moje bagno
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu, moja podobno nie Compacta praktycznie wcale nie przyrosła w tym roku, więc to, że u Ciebie rośnie mocno to chyba dlatego że rośnie właśnie u Ciebie. Wiesz chyba, o o chodzi 
- ellap75
- 200p

Najpiękniejsze róże mojego ogrodu:
Bonica82

NN

Abraham Darby ? doskonała na nalewkę, mniam?

Elfka08

Bonica82

NN

Abraham Darby ? doskonała na nalewkę, mniam?

Elfka08

Ela
Moje bagno
Moje bagno
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Róże jak róże , wiadomo - piękne ! Ale ta wdzięczna ,bosonoga RUSAŁKA w kwiatowym wianku - to dopiero tajemnicza postać w ogrodzie !
Masz piękny ogród! Zazdroszczę ziemi. U mnie wszystko dość wolno rośnie, no i mam piaskownicę. Całe lato spędzam na szamotaninie z wężami
Zajmuje mi to tyle czasu, że nie mam kiedy pielić, a co dopiero odpoczywać.. Jedyny plus mojej ziemi to to, że wyrywanie chwastów nie jest duzym problemem. Ziemia jest luźna i ładnie wychodzą. Ty jesteś szczęściarą 
Eluś, pokazałaś cudowne róże... Bonica to jedna z moich ulubienic - pięknie, zdrowo i nieprzerwanie kwitnie... Abrahama mi brakuje, ale planuję go kupić wiosną... rusałka to Twoja latorośl, jak się można domyślać? 
Boso po trawie do tej pory lubię, a w dzieciństwie zdarzało się prawie całe lato boso biegać
To zdjęcie córki możesz pokazywać jako lek na poprawę humoru
A róża NN niesamowicie mieni się barwami, jaka to, wielkokwiatowa?
- ellap75
- 200p

Róża raczej nie jest (chyba) wielkokwiatowa. Kupiłam ją jako Harlequin rose, 3 sztuki w jakimś supermarkecie. Postanowiłam posadzić w grupie. Jedna okazała się czerwona, druga taka jak na obrazku - wysoka na ok 1,5 z dużymi kwiatami, trzecia mała jak miniaturka, kwitnąca jak wielokwiatowa, pomarańczowo-żółta.
Ta na zdjęciu wygląda albo na parkową albo na przemarzającą pnącą.
Iza, u mnie też już zaczyna być sucho, chyba podleje rośliny które przesadzałam tydzień temu. A może uruchomię po raz drugi w życiu kroplowanie? Odpoczywać też nie umiem, siadam na leżaczek i czuję taki niepokój.....
Rusałka to córa. Niestety, zmienia się w ogrzycę bardziej nieprzewidywalnie niż Fiona
I nie jest taka delikatna na jaką wygląda 
Iza, u mnie też już zaczyna być sucho, chyba podleje rośliny które przesadzałam tydzień temu. A może uruchomię po raz drugi w życiu kroplowanie? Odpoczywać też nie umiem, siadam na leżaczek i czuję taki niepokój.....
Rusałka to córa. Niestety, zmienia się w ogrzycę bardziej nieprzewidywalnie niż Fiona
Ela
Moje bagno
Moje bagno
- ellap75
- 200p

Jesienne klejnoty: dalie i berberysy

Piątek, piąteczek, piątunio
- pierwszy dzień jesieni. Pora zbiorów i odpoczynku. Wszystkim życzę wspaniałego odpoczynku, pogoda ma dopisać.
Więc

Piątek, piąteczek, piątunio

Ela
Moje bagno
Moje bagno
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj ,jak dawno nie jadłam kiełbasek z ogniska i ziemniaczki w folii,aż się ośliniłam.
Widzę,że córcia przejęła po mamie bieganie boso.
Widzę,że córcia przejęła po mamie bieganie boso.
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
te kiełbaski mniam, mniam . Póżniej zapędż towarzystwo do pracy na ogrodzie. 
Smacznie rozpoczęliście tą jesień. 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Czytając to uśmiałam się do łez ... już bardziej zamotanego zakupu nie można trafić.ellap75 pisze:Róża raczej nie jest (chyba) wielkokwiatowa. Kupiłam ją jako Harlequin rose, 3 sztuki w jakimś supermarkecie. Postanowiłam posadzić w grupie.
Jedna okazała się czerwona,
druga taka jak na obrazku - wysoka na ok 1,5 z dużymi kwiatami,
trzecia mała jak miniaturka, kwitnąca jak wielokwiatowa, pomarańczowo-żółta.![]()
Ta na zdjęciu wygląda albo na parkową albo na przemarzającą pnącą.
Miłe chwile na pożegnanie lata i powitanie jesieni , dzięki za życzenia i nawzajem.
U mnie jutro rodzinna impreza na działce i zawsze było przy tym zrywanie jabłek ale nasz rejon w tym sezonie jest prawie bez owoców.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Co to za krzew ? Niby jakiś znajomy ( z wyglądu i zapachu ) ale nazwy ...nie pamiętam .ellap75 pisze: