Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

Canny - ależ Ty ich masz. Toż to prawie armia :wink: masz ślicznie zrobione rabaty ;:63 a ile odmian żurawek i host, piękne :) zauważyłam też dziwaczki. Zbierasz nasionka czy wykopujesz kłącza? Ile masz kolorków? :)
Zapraszam
Ogród Marty_S
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

mmmmm......buk tricolor ;:109 mój ulubiony
musze sie skusic na niego tej wiosny
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Jolu ależ masz masę roślinek. Zaciekawiła mnie paulownia, widziałam piękny okaz we Florexpolu , jak sprawuje się u Ciebie.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł, a ja mam nadzieję, że moje ginkgo przezimują :roll: Pomimo nizbyt niskich temperatur (-9), teraz dla odmiany jest przejmująco zimno ;:108
A sunsety u nas najładniejsze :lol: , sunrise'y też, ale zwykle jeszcze ;:41
Ale powiem szczerze, że najbardziej zachwycają mnie te egzotyczne, południowe :uszy
Gosiu nie kupowałam lobelii niestety, rano planuję wstąpić do ogrodniczego, spojrzeć na coś?
Martuś, właśnie zamierzam dokupić kilka odmian cann :roll: Ponieważ zaczęłam wspominki cannowej rabaty dzisiaj będzie kilka fotek ;:136 Zastanawiam się co zrobię po podziale kłączy, bo trochę ich mam. Niestety to mój pierwszy rok, więc ;:224 mam zagwozdkę :lol:
Z dziwiaczków zebrałam nasionka, cała reszta na kompost. Każdy z moich krzaczków miał wielokolorowe kwiatki, o takie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witaj Dorotko :wit buczek miał bardzo ładne listki, ale jakoś tak niemrawo rósł w tym roku. Może kwestia aklimatyzacji ;:224 Zobaczymy co będzie na wiosnę.

Jolu paulownie to mój domowy wysiew więc nie bardzo wiem co z nimi będzie. Niestety nie okryłam na zimę i mam pewne obawy. Ale wszyscy mówią, że one odbijają od korzeni więc będzie eksperyment ;:14
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Pamelko :) Californian Sunset z takimi paseczkami jak być powinien, mój i Pawła leniuchuje i oby ten ich upór w tym roku ustąpił :) zachody jako zauważył Paweł piękne :)
PS fajne te dziwaczki :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś , ależ te dziwaczki mają kolorki :shock: cudo :D
Widzę, ze planujesz zakup jeszcze innych odmian cann :shock: ależ kolekcja rośnie w siłę :D Już coś znalazłaś , czy jeszcze szperasz :?: :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znalazłam jeszcze taką fotkę dziwiaczków, gdzie widać, że kwiatki są rożnorodne, a same krzaczki dosyć pokaźne.
Obrazek

Sylwek życzę wielu ginkgowych pasków w tym sezonie ;:136 mam nadzieję na realizacjię życzeń ;:108
Aguś wstąpiłam dzisiaj do ogrodniczego, a było trzeba ;:14 i wpadłam :;230 Kupiłm dwa amarylisy, trzy eucomisy rożowe, do jutra odlożyłam ze trzy jeżowki i cztery canny, bo towar był jeszcze cakiem świeżutki i niewyceniony :;230 aaaa teraz pomyślałam, że całkiem ładne maczki były, tylko nie z tych pełnych niestety.
Oczywiście bardzo duży wybór mieczyków, dalie wszelkiej maści, begonie i wiele innych. Ale się napatrzyłam :heja

Wspomnianej już cannowej rabatki ciąg dalszy, na wstępie może kilka innych kwitnących towarzyszących cannom.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pamiętacie słoneczniki ozdobne?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wkrótce canny :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Piękniaste te Twoje kwitnące okazy ;:108
Kanny świetne - bardzo mi się podobają ;:138

Wykopywałaś mieczyka abisyńskiego ? Też je miałam, wykopałam, ale.... niestety cebule mi zgniły w altanie. Dobrze że u mnie te cebulki bardzo tanie, więc dużej straty nie ma.

I chciałam jeszcze wrócić to oznaczników. Pisałaś na nich ołówkiem tak? I jak ? Trzyma się toto ? Bo ja pisałam tym niby niezmywalnym mazakiem..... :? i oczywiście już się część zmyła i pewnie nie będę pamiętać wszystkich nazw ;:14
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

O proszę, ile koloru na rabacie :) Podziwiam dziwaczki na Twoich zdjęciach, wyglądają bardzo sympatycznie. Piszesz że pierwsze zakupy roślinne już zrobione, to całkiem prawidłowo :) Ja też co nieco wybrałam, trzeba korzystać póki towar nieprzebrany :wink:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Ale fajne słoneczka ;:138
Moja laurowiśnia dobrze okryta a częsciowo też zczarniała
Ale w tamtym roku całkiem zmarzła i ładnie wiosną odbiła ;:108
A powiedz mi co to za żurawka ta zieloniutko biała pod Ginger Ale(chyba) :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, w tym roku planuję więcej odmian cann, mam nadzieję, ze do moich, jeśli ładnie się przechowają dołączy jeszcze kilka, mam chrapkę na Pretorię, Cleoptrę i Lucifera. Ambasaadora już nabyłam :uszy
Mieczyki wykopanei chyba żyją . Dzisiaj zaczynają się dni kwiatowe, chyba włożę do ziemi, żeby już więcej nie wysychały.
Co do znaczników musze sprawdzić, ale uwierz, doświadczeni w temacie polecają ołówek :uszy
Dzisiaj ogladałam cebulki Lachenalii - hiacynta przylądkowego i chyba nabędę, jako ciekawostkę :uszy
Aniu, jak pisłam na pw ;:196 trzeba łapać okazję ;:108
Graziu, nie bardzo znam się na żurawkach, a tu w dodatku znacznik zasłonił liść ;:14 Moim skromnym zdaniem może to być Snow Angel :oops:
Wiem, że laurowiśnie ładnie odbijają, ale miałam nadzieje, że nieco podrosną, a tak trzeba będzie ciąć ;:110 Cóż począć ;:145

Może dzisiaj kilka cannowych fotek ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Jolu ogniste canny - będę podziwiac u Was ( Ciebie , Gosi ,Drozda ) swoich sie pozbyłam , a tak na marginesie to z katalogu ( drogiego , o którym pisałam ) widzę , że idą zamówienia cann właśnie :wink: :wink: :wink:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

A ja się zachwyciłam tym
Obrazek
To szczawik?
Zimuje w gruncie?
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witam.
Jeszcze tych zdjęć cann nie widziałem u Ciebie. Ładnie kwitły jak na ub. mokry rok.
Zakupy dzisiejsze udały się? Dzwoniłem do ogrodniczego w Zamościu ale jeszcze nie ma dostawy.
Pretorii nie szukaj masz u mnie pewną. W jesieni miałem dużo Ambasadora ale nic nie wspominałaś, myślałem,że już masz. Te nazwy co mi podawałaś nie kojarzyłem z żadną odmianą. Teraz nowych nazw jest dużo. Zależy skąd sprowadzane. Do tej pory występowały pod inną nazwą.
Nie wiem z jakiej firmy są te co dzisiaj przeglądałaś. Raczej pewne są od p. Jacka Wiśniewskiego (Junior) bo od Legutki nie radzę kupować.
W tym tygodniu zacznę niektóre doniczkować. Może lato będzie w tym roku łaskawsze dla nich.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś naprawdę jestem w szoku jak widzę ilość cann u Ciebie.Ja wcześniej nie miałam pojęcia, że tyle ich jest :oops: Widuje się 4-5 takich najpopularniejszych i tyle....a jet taka ilość piękności....a piszesz, ze planujesz jeszcze kolekcję powiększyć ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”