Witajcie dziewczęta
dzisiaj byłam na działce chciałam pobielić drzewka,ale oczywiście temperatura minusowa i nic z tego nie zobaczyłam swoich piwonii bo u mnie wszystko pod śniegiem,nakarmiłam sikorki i wróciłam do domu jutro będę siać clematisy od Marylki
Marylko śliczne oraz duże ciekawe czy wzejdę
Ola u mnie na balkon nie chcą przylatywać , przed oknem z drugiej strony mieszkania też im wieszam, ale tu to więcej wron i srok przylatuje na działce też widziałam przyleciał dzięcioł, ale zanim wyjęłam aparat, to go moja psina przestraszyła i uciekł
Witaj Bożenko na wyjazdy na działkę trzeba poczekać jeszcze z półtora miesiące , wtedy będzie można robić porządki i podziwiać pierwsze kwiaty wiosenne .
teraz jeszcze pod śniegiem ,choć warstwa jest nie duża .
a ja dzisiaj wysiałam clematisy od Marylki i po raz drugi wsiałam hibiskusy, bo coś mi za pierwszym razem nie wzeszły ,może teraz będzie korzystniejszy okres
Bożenko mam nadzieję, że hibiskusy pięknie Ci powschodzą. Ja nigdy nie siałam, ale dostałam 2 sadzonki od sąsiadki, która mówiła, że powschodziły jej bardzo ładnie
Ja tez dostałam nasionka clematisów od Maryli ale czekam z wysianiem do 4-5 luty.Data wysiewu po raz pierwszy zgodnie z kalendarzem księżycowym , bo naczytałam się na forum ,że to takie ważne więc chcę to sprawdzić.
AGNIESZKO mam nadzieję, że moje hibiskusy teraz wzejdą
MARYLKO sama pisałaś, że sobota to dobry okres do siania i ja tak zrobiłam
ANIU zobaczymy co z tego wysiewu wyjdzie,który czas do siewu był lepszy
tymczasem już mamy coraz bliżej wiosny i zacznie się już coś dziać, jakieś zakupy , siewy itp.