Ogród kamyka
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród kamyka
Kamyku też myślę że na koniec zimy za wcześnie , na razie to niebezpiecznie wyjśc na spacer bo można połamać się na tym lodzie .
Genia
Genia
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kamyku, a może by tak obfocić właśnie tę odwiliż? Zawsze można znaleźć coś ciekawego. A nuż jakiś krokus już się wychyla z ziemi, albo jakiś inny cwaniaczek?
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Geniu - i zdarzyło mi się "orła wywinąć" na tym lodzie u siebie na chodniku, na szczęście nic mi się nie stało
Wandziu - może i skuszę się na spacer z aparatem.....

Wandziu - może i skuszę się na spacer z aparatem.....

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Kamyku, wpadłam obejrzałam i szacun wielki za ogrom włożonej pracy
Dyskusje o rożnych roślinach już były, ale jakoś nikt nie wspomniał o iglastych, to ja wspomnę
jeśli nie jest za późno, nie sadź czarnej sosny, ona taka pospolita
Może w to miejsce żółtą
jeśli chodzi o koszty.
Jeśli znalazłoby się parę groszy zainwestowałabym w bardziej wyszukaną odmianę w reprezntacyjne miejsce przed domem. Teraz jest taaaki wybór pięknych iglastych
Sorry za taką opinię , ale moim zdaniem jest słuszna

Dyskusje o rożnych roślinach już były, ale jakoś nikt nie wspomniał o iglastych, to ja wspomnę

Jeśli znalazłoby się parę groszy zainwestowałabym w bardziej wyszukaną odmianę w reprezntacyjne miejsce przed domem. Teraz jest taaaki wybór pięknych iglastych

Sorry za taką opinię , ale moim zdaniem jest słuszna

- kamykkamyk2
- 500p
pamelka - witam u siebie w ogrodzie.
Nie wiem czy uważnie przeczytałaś wątek, ale tu w projekcie, gdzie między innymi ma rosnąć sosna czarna (jest już kupiona), to jest kawałek od ulicy. Chcę żeby on miał taki charakter leśny, naturalny, wprowadzający do ogrodu i osłaniający od wiatru. Ale dziękuja za opinię, czasami jakaś uwaga może bardzo przydatna.

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
pozwoliłem sobie z wątku Adama wyciągnąć "pospolitą" sosnę czarną i ją tu pokazać jako uzupełnienie dyskusji - kupiłem ten pomysł i na wiosnę będę miał czarną tak prowadzoną -albo dwie

- kamykkamyk2
- 500p
Tak prowadzona sosna czarna faktycznie super wygląda, tyle że ja mam odmianę Pyramidalis, więc oczekuję wąskiego stożkowego pokroju. Dzięki

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Kamyku czy masz zdjęcie sosny czarnej Pyramidalis .Ciekawa jestem jaki ma pokrój , jaka jest wysoka u Ciebie i jaki ma wiek.Mam zamiar w tym roku posadzić kilka szt obok siebie jako osłonę od wiatru.
- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kamyku - wskoczyłam do Ciebie z rewizytą i juz na poczatku podlapałam pomysł z wzniesiona rabatą - bardzo mi sie podoba - właśnie jestem w trakcie komponwania własnej i myślę że taka wyższa byłaby najlepsza
Dzięki!!!

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Ta czarna wygląda super
Piramidalis jest piękna taka gęsta od samego dołu ja mam jedną z 3 m i bardzo mi się podoba
- zachęcam do uprawy.

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Wpisuję sie, żeby mi wątek nie uciekł.
Jestem pod ogromnym wrażeniem
, sporo pracy i nie tylko włożone jest w ten dom i ogród, zmiana jest niewiarygodna 
Jestem pod ogromnym wrażeniem

Witaj Kamyku
Super metamorfoza, ja dopiero porywam się z siekierą a może łopatą na gołe pole ale miło mi się robi jak podziwiam takie przeobrażenia. Oczom nie wierzę że sosna czarna jest w naszym klimacie do zaklimatyzowania, w necie co innego jest napisane, trzymam za nią kciuki. Co do kamieni z piaskowca jestem ich miłośniczką ( byłam, widziałam w naturze tak jak i wapienie i są moją tęsknotą do zrealizowania) Jeśli nie masz nic przeciwko to proszę czy mógł byś mi dać info na priv ile takowa przyjemność kosztuje z transportem do "pod" Warszawkę
Super metamorfoza, ja dopiero porywam się z siekierą a może łopatą na gołe pole ale miło mi się robi jak podziwiam takie przeobrażenia. Oczom nie wierzę że sosna czarna jest w naszym klimacie do zaklimatyzowania, w necie co innego jest napisane, trzymam za nią kciuki. Co do kamieni z piaskowca jestem ich miłośniczką ( byłam, widziałam w naturze tak jak i wapienie i są moją tęsknotą do zrealizowania) Jeśli nie masz nic przeciwko to proszę czy mógł byś mi dać info na priv ile takowa przyjemność kosztuje z transportem do "pod" Warszawkę
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- kamykkamyk2
- 500p
Georginia - moja sosenka ma dopiero 50 cm i czeka w doniczce na wiosnę, ale agrazka pisze że ma takową oraz że ładnie wygląda
alize - skoro pomysł z podniesioną rabatą się podoba, to proszę bardzo, czekam na zmiany ..

AniaDS i kozino - dzięki

alize - skoro pomysł z podniesioną rabatą się podoba, to proszę bardzo, czekam na zmiany ..

AniaDS i kozino - dzięki

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Kamyk widzę że namieszałem Ci z tym zdjęciem czarnej sosny ale każdy chwyt jest dozwolony by pokazać urok jakiejś roślinki 

Dzięki Kamyk za info na priv, niestety nie mogę jeszcze odpisać z poczty
Koszta są całkiem całkiem do przełknięcia, tylko zastanawiam się na ile by mi wystarczyła taka ilość przy tym co planuję

Koszta są całkiem całkiem do przełknięcia, tylko zastanawiam się na ile by mi wystarczyła taka ilość przy tym co planuję

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród