Moje...
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje...
Sylwio szczęka mi opadła na klawiaturę. Vanda bajeczna, o takiej marzę. Zdradzisz ile za nią zapłaciłaś?
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Ale piękna Vanda.Jakie korzenie ma szok.Dużo za nią dałaś??Zrostek też bardzo ładny!!!
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
Cudowna ta Vanda
Takiego dziwaczka jeszcze nie widziałam
Ciekawe, jak będzie wyglądał
uwielbiam 

Takiego dziwaczka jeszcze nie widziałam

Czyli dla mnie; dziękuję

Vanda - tygrysica urzekająca!
Renia
Renia
Sylwio, mam taką samą Vandę
dobrze wiedzieć jaki ma kolorek, bo moja w chwili zakupu przekwitała i kwiatki w porównaniu z Twoimi były mocno wyblakłe 

Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szczęka mi opadła na widok tej Vandzi... Piękna 

- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Wynegocjowałam 80zł za te dwa storczyki
dziękuje i witam w moim wątku
Tak naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem tej Vandy,ale i trochę się boję że źle jej będzie u mnie.
dziękuje i witam w moim wątku
Tak naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem tej Vandy,ale i trochę się boję że źle jej będzie u mnie.

- marwes
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Sylwio
przepiękna Wanda ,a jakie ogromniaste korzenie

Sylwio, nasze Obi zaopatruje chyba ten sam dystrybutor, bo w ostatnim czasie kupiłam dwa prawie identyczne Phalaenopsisy
), będzie co najwyżej prawie "Valerą" ;) Czy Twój miał oznaczenie na doniczce?
Natomiast ten z pierwszego zdjęcia jest woskowy, prawda? Udało mi się dziś dorwać podobnego
, trochę bardziej wpadającego w pomarańczowy brąz. Ale kształ samego kwiatu taki sam. Przejrzałam sobie, zanim tu weszłam, stronę producenta i na listę chciejstw wpisałam właśnie tego tęczowego, bo mi się bardzo spodobał. I co? - wchodzę i u Ciebie go widzę
Jest cudny!
Vanda... tutaj mi już brak słów. Młodzież powiedziałaby... "wypasiona"
Te korzenie... szok! Niech długo cieszy obfitymi i częstymi kwitnieniami 

Dziewczyny tutaj mnie uświadomiły, że ten jasnoróżowy to może to być Valera, ale jako że nie miał fiszki (

Natomiast ten z pierwszego zdjęcia jest woskowy, prawda? Udało mi się dziś dorwać podobnego

Vanda... tutaj mi już brak słów. Młodzież powiedziałaby... "wypasiona"

Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
W naszym obi też takie ostatnio były, ponieważ takie okazy już mam,skusiłam się na Philadelphię.One u mnie naprawdę pachniały, spróbuj powąchać w
.Vanda śliczna,ale to nie dla mnie[nieodpowiednie warunki]za to miniaturkę z przyjemnością widziałabym u siebie. 

- syljed
- 200p
Dziękuje,targowanie wyjątkowo się udałoMala_MI pisze:Sylwia, piękną Vandę upolowałaśNo i targować się umiesz ;)
Dziękuje Marku faktycznie ma dorodne korzenie porównaniu z moją drugą Vandąmarwes pisze:Sylwioprzepiękna Wanda ,a jakie ogromniaste korzenie
Niestety nie ma oznaczenia,a ten pierwszy jest woskowy.Tęczowy jest cudny warto mieć takiego w swojej kolekcjinieinna pisze:Dziewczyny tutaj mnie uświadomiły, że ten jasnoróżowy to może to być Valera, ale jako że nie miał fiszki (), będzie co najwyżej prawie "Valerą" ;) Czy Twój miał oznaczenie na doniczce?
Natomiast ten z pierwszego zdjęcia jest woskowy, prawda? Przejrzałam sobie, zanim tu weszłam, stronę producenta i na listę chciejstw wpisałam właśnie tego tęczowego, bo mi się bardzo spodobał. I co? - wchodzę i u Ciebie go widzęJest cudny!
Vanda... tutaj mi już brak słów. Młodzież powiedziałaby... "wypasiona"Te korzenie... szok! Niech długo cieszy obfitymi i częstymi kwitnieniami
Oj Vandzia wypasiona masz racje

Kurcze nie czuję aby moje pachniałylucynaf pisze:W naszym obi też takie ostatnio były, ponieważ takie okazy już mam,skusiłam się na Philadelphię.One u mnie naprawdę pachniały, spróbuj powąchać w.Vanda śliczna,ale to nie dla mnie[nieodpowiednie warunki]za to miniaturkę z przyjemnością widziałabym u siebie.

A tu prezentuję nowości z wymiany
Encyclia cochleata

i Encyclia Green Hornet

Masdevallia veitchiana x glandulosa musiałam przesadzić,bo zaczęła gubić liście

Korzonki wyglądają raczej normalnie,a w doniczce musiałam dziurki przewiercić,bo niestety nie zauważyłam,że kupiłam ją bez dziurek

Moja mieszanka:
-Keramzyt na spodzie
-mieszanka kory
-Sphagnum
- i z wierzchu jakiś mech :P

To samo z Bulbophyllum nymphopolitanum ,ale korzonki też wyglądają dobrze

Mam nadzieję,że nowe lokum i lokalizacja pomogą
Kolejna nowość,którą mam od paru tygodni
Angraecum calceolus

- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Ciekawe nowości
Niech rosną zdrowo 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- lucynaf
- 1000p
O matko i córko jak Ty sobie poradzisz z tyloma rodzajami?Podziwiam odwagę
.Przyjedź do Kielc,bo nie mogę patrzeć jak jeszcze jedna Philadelphia cierpi w obi i nikt jej od paru tygodni nie chce. 

- syljed
- 200p
lucynaf
latem nie ma sprawy mam domek letniskowy w Pińczowie,ale teraz jest mi nie po drodze
Agato
dziękuje
latem nie ma sprawy mam domek letniskowy w Pińczowie,ale teraz jest mi nie po drodze

Agato
dziękuje
- lucynaf
- 1000p
To Ty prawie krajanka
,ale lepiej żeby storczyk do lata na Ciebie nie czekał.