Zielone zakątki u Marty cz. 3 /doniczkowe/
Re: Zielone zakątki u Marty cz. 3 /doniczkowe/
Moniczko/diament/ na wiosnę może będą jakieś sadzonki?
Iwonko /obserwator/ ta roślinka to coś z paproci, młodziutka sadzoneczka, liście wypuszcza z tych pajączkowych łapek; A wszystko co w domu wisi przy oknie to `rękodzieło` tylko jakoś tak chęci brak, wena musi człeka nalecieć, żeby coś tam wymodzić
Elu /tija/ nolinkę ma chyba od ponad roku, więc wieku nie znam, sporo przyrosły jej w tym czasie czuprynki. Ja wybrałam od razu okaz na ciężkiej stópce
Inga ze mną też tak jest, że za nim coś wybiorę to się nachodzę, naszukam, ale potem zadowolenie mam
Areletko to chęci mamy te same
Jak szyłam do dwóch różnych okien do kuchni, to towarzystwo z domu dwa razy na grzyby wyeksmitowałam
Cisza wówczas musi być
Henryku oj słodzisz, słodzisz
a to takie moje zieloności
Jest jeszcze kilka, czekaja na swoja kolej, ale nie mozna tak wszyskiego na raz, żeby nie przesadzić 
Moniś kończę posta, zaraz wyczytam

Iwonko /obserwator/ ta roślinka to coś z paproci, młodziutka sadzoneczka, liście wypuszcza z tych pajączkowych łapek; A wszystko co w domu wisi przy oknie to `rękodzieło` tylko jakoś tak chęci brak, wena musi człeka nalecieć, żeby coś tam wymodzić

Elu /tija/ nolinkę ma chyba od ponad roku, więc wieku nie znam, sporo przyrosły jej w tym czasie czuprynki. Ja wybrałam od razu okaz na ciężkiej stópce

Inga ze mną też tak jest, że za nim coś wybiorę to się nachodzę, naszukam, ale potem zadowolenie mam

Areletko to chęci mamy te same

Henryku oj słodzisz, słodzisz

Moniś kończę posta, zaraz wyczytam

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- chan-dzia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martynko,firaneczki prześliczne.(zasłony też szyłaś?)
Czerwonego hibka mam ,dokładnie jak ten Twój w połowie rozwiniętego ..i nic.Nolinka ma superaśną czuprynkę,davalia piekne ma te kłącza.
No i muszę pochwalić piękne phlebodium(to od Rysia?).Moje właśnie mi padło ,ale wczoraj w nocy kupiłam sobie drugie w tesco.

Czerwonego hibka mam ,dokładnie jak ten Twój w połowie rozwiniętego ..i nic.Nolinka ma superaśną czuprynkę,davalia piekne ma te kłącza.
No i muszę pochwalić piękne phlebodium(to od Rysia?).Moje właśnie mi padło ,ale wczoraj w nocy kupiłam sobie drugie w tesco.
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Martuniu.
Zaglądałem już tutaj kilkakrotnie ale tak cichaczem. Dziś się ujawniam
Masz takie wyszukane doniczkowce,że u mnie po za kliwią i azalią to nie ma. Swoją kliwie wczoraj przyniosłem z odpoczynku w ciepłe miejsce by pobudzić ją do kwitnienia. Nie wiem czy nie za wcześnie, bo nie całe trzy miesiące odpoczywała. W tym roku kwitła dwa razy. Już od stycznia zaczną się wypełniać parapetu sadzonkami kuwetami z nasionami i zacznie się nowe szaleństwo.
Zaglądałem już tutaj kilkakrotnie ale tak cichaczem. Dziś się ujawniam

Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Witaj Marto
Paprotka pajeczarka to moje marzenie , nie mogę jej dostać , miałam taką ale padła
Pozdrawiam serdecznie

Paprotka pajeczarka to moje marzenie , nie mogę jej dostać , miałam taką ale padła

Pozdrawiam serdecznie

- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Iwonko /iwosia88/ dziękuję
nolina rośnie bez problemu, troszkę wilgoci co raz i pięknie przyrasta :P
Januszu miło czytać takie ciepłe opinie
kliwię mam pierwszy raz, /tzn. mam jeszcze malutką cebulkę od przemiłej forumki i dzielnie sobie radzi/ , bardzo mi się marzyła- dopiero jej się uczę. Na razie nie zmarudziła przy zmianie warunków i doniczki choć w pękach ja kupiłam.
A Twoje styczniowe parapety z pewnością będę podglądała jak skutecznie Ci się zapełniają
Ninko
ja też w sprzedaży jej nie widzę, to było okazjonalnie; stoi w ciepłej wilgotnej łazience- zobaczmy jak będzie:)
Aniu /chan-dzia/ no właśnie ja te zasłony szyłam teraz, a firaneczki wcześniej zresztą też
Czasami coś tam wypocę
Długo szukałam pomponów do pokoju synia, aż sama zrobiłam z piłeczek do ping-ponga

A Flebodium forumkowe, od APe. Hibcio powiadasz w miejscu stoi i nie rozwija? Tylko aby nie było tak jak jeden mój ogrodowy.. pokazał piękne pąki i .. zrzucił
Aniu już dzisiaj posyłam buziaki- Ty wiesz za co 
A żeby nie było, że nie kwieciście.. resztki mojej jesieni z ogródka..

Januszu miło czytać takie ciepłe opinie

A Twoje styczniowe parapety z pewnością będę podglądała jak skutecznie Ci się zapełniają

Ninko

Aniu /chan-dzia/ no właśnie ja te zasłony szyłam teraz, a firaneczki wcześniej zresztą też

Długo szukałam pomponów do pokoju synia, aż sama zrobiłam z piłeczek do ping-ponga

A Flebodium forumkowe, od APe. Hibcio powiadasz w miejscu stoi i nie rozwija? Tylko aby nie było tak jak jeden mój ogrodowy.. pokazał piękne pąki i .. zrzucił

A żeby nie było, że nie kwieciście.. resztki mojej jesieni z ogródka..

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Kolejne piękności...flebodium i nolinia...urzekające.
Masz tyle roślinek o których istnieniu do tej pory nawet nie miałam pojęcia 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Martuś jesteś zdolna niesłychanie i pomysłowa
mnie czasami tez zdarzy się "popełnić" coś dla domu i wtedy chodzę dumna jak paw, podziwiając swoje "dzieło"
kwiatuchy jak zwykle przepiękne, ale nolina ho ho ho...
ja też kupiłam w zeszłym roku, ale moja zamiast robić się coraz grubsza, to poszła w "dzieci"
eh...już ma dwójeczkę 

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Martuś
zdolna jesteś niesłychanie
pięknie to wygląda 

Bardzo atrakcyjny pomysł firankowy 

o rany jaka Ty zdolna jesteś i pomysłowa. Czasem można z niczego coś zrobić. No ja taka genialna nie jestem. Gratuluję 

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Martusiu efekt końcowy powalający. Okienko wyglada bardzo ładnie.
I gratuluję tak pięknych kwiatuszków, a szczególnie paprotek (które mnie niestety nie lubią
a ja je bardzo). 

I gratuluję tak pięknych kwiatuszków, a szczególnie paprotek (które mnie niestety nie lubią

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Marta efekt końcowy powalający. To niesprawiedliwe, że niektórzy maja tyle talentów a ja nawet jednego.

Dziękuje Wam wszystkim, aż się
zrumieniłam 

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam