Maniusiu, będę pamiętał, by nie wyrzucać wyrwanej macierzanki.
Nie wiedziałem, że są hosty lubiące słońce.
Aniu, uniola nie jest ani trochę ekspansywna. Rośnie w zwartej kępie, nie pokłada się, ładnie wygląda zimą - naprawdę polecam
Przemek, aż trudno uwierzyć, że ten kamień sam z siebie taki płaski.
Na moich rabatach bez drzew i krzewów teraz robi się płasko. Więc juka urozmaica monotonię. Na bezrybiu i rak ryba
Wisienko, kupiłem trzmielinę czterokrotnie taniej więc tylko tak ostrzegawczo napisałem, by ktoś się nie nadział na kosmiczne ceny.
Myślę, że na stronce o kalinach nie uwzględniono wszystkich odmian ale jest ich naprawdę dużo a co ważniejsze - sporo się różnią między sobą, dzięki czemu zbieranie kalin nie jest monotonne.
Irenko, dziękuję

Uniola to bardzo ładna, elegancka trawa.
AniuDS, ogólnie jesień w ty roku zaskakuje długością, skoro nawet astry zdążyły przekwitnąć. Na szczęście kwitną późniejsze i trochę różnych pojedynczych kwiatków. Na przykład zakwitł barwinek.
Na najbliższe dni mam w planach przygotowanie nowego kącika kwiatowego. Przełożyłbym to na następny rok ale z pewnych względów muszę to zrobić jak najszybciej więc się dziś zabrałem. Dokończyłem jeden bok ścieżki, która oddzieli tę część od reszty ogrodu, a jutro będę przygotowywał teren pod kopanie. Nie będę ukrywał, że inspiracją jest Forum Romanum Grześka. Na pewno wiecie, o kogo i o co chodzi