Będzie co podziwiać w przyszłym roku

to nie ona moja osiąga ok. 2 m wysokości w słonecznym miejscuxxaniaxx105 pisze:Witam.Ta róża Galijska nosi nazwę
*
Souvenir de Malmedy
Jeśli chodzi o Lovely Green, to zauważyłam, że najładniej wygląda, gdy zetniemy ją w fazie pąka i pozwolimy rozkwitnąć w domu. Wówczas płatki są zdrowe, ładnie się rozwijają i długo trzymają w wazonie. Tydzień temu ścięłam pąki do wazonu. Dzisiaj wyglądają tak:camellia pisze:Takie róże w zielonym odcieniu to chyba jeszcze u nas rzadkość. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie Eden Romantica, teraz jeszcze Lovely Green i jeszcze więcej zieleniPozostaje mi nadzieja, że wiosną znów ktoś na forum zorganizuje zakupy w szkółce zagranicznej i je zdobędę
wiesz że w domu, to nawet wyczułam jej delikatny zapach; ucieszyło mnie tocamellia pisze:Lovely Green cudoU mnie tak samo przymrozek zmroził już wszystko, tylko róże dzielnie się trzymają. No może jeszcze astry.
tak, to prawda - stare róże są urzekającelelumpolelum pisze:Jowitko, piękne róże zamówiłaś, właśnie sobie je pooglądałam. Felicite Parmentier powalającaAch, ten zniewalający urok róż alba....
obserwator pisze:Piękne.Ja też pościnałam swoje.Zebrałam ostatnie dni lata do domku.Wydaje mi sie że mam Lovely Gren.Takie same kwiaty-pełne ,piwoniowowate.Prezent od M.......Jowitko zamowienia ciekawe.Tak jak ktoś napisał-będzie co podziwiać latem.Pozdrawiam Iwona