Działka korzo_m
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko,czy chodzi ci o takie jak ja wstawiłam wyżej?korzo_m pisze:Jeszcze muszę się nauczyć umieszczać takie fajne ruchome ozdóbki. Dzięki Waszemu wsparciu tak uparcie się uczę.
Jeśli tak,to przy pisaniu postu masz po lewej stronie 20 sztuk ikonek.Każde klikniecie na wybraną buźkę [tzw.emotkę]
spowoduje umieszczenie jej w twoim poście.Pod buźkami po lewej stronie jest napis:"więcej ikon",
jak tam klikniesz otworzy się zbiór dużej ilości emotków.I wtedy także każde klikniecie spowoduje wstawienie do twojego postu.
Jak klikniesz dwa razy będą dwie i tak dalej....
Jeśli chcesz wstawiać jakieś ruchome obrazki z internetu to zajrzyj do wątku Ariela:tutaj,strona 67,
sama niedawno się nauczyłam.
Jak coś jeszcze nie wiesz pytaj śmiało.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
O to właśnie chodzi,brawo.korzo_m pisze: Widzisz Aniu chyba już umiem ,nauka nie idzie w las.
Czekam niecierpliwie na dzisiejsze zdjęcia z działki.korzo_m pisze: Jutro zamieszczę zdjęcia z wczoajszego pobytu na działce.![]()
![]()
![]()
![]()
Jak widzisz cytowanie kogoś odpowiedzi jest bardzo łatwe.
Czasami odpowiedź jest długa i zawiera kilka zagadnień,kilka odpowiedzi na pytania.
Można wtedy do swojego postu wkleić kilka cytatów jednej osoby,jak ja zrobiłam dla przykładu powyżej.
Wtedy można zrobić swój komentarz do każdego cytatu.
W takim wypadku też klikasz cytuj i masz cały kogoś komentarz.Teraz najważniejsza rzecz.
Przyjrzyj się na to jak rozpoczęty jest cytat kogoś.Jak ja cytuję ciebie mam tak: [kliknij,aby powiększyć,potem w fotosiku jeszcze raz]

Zwróć szczególną uwagę na to co jest w nawiasie,na początku postu.W tym nawiasie zmienia się tylko imię osoby,
którą cytujesz,reszta jest bez zmian.Sprawdź to robiąc cytaty różnych osób.
Teraz zobacz czym się kończy cytat,tu nie ma zmian,zawsze kończy się tak samo.tzn.tym co jest w nawiasie.
Jeżeli chcesz zrobić dwa cytaty do kogoś komentarza,każdy cytat musi zaczynać się
nick osoby pisze: a kończyć tym co jest w kwadratowym nawiasie na końcu cytatu.
Jeżeli nie chcesz komentować jakieś części cytatu to po prostu wykasuj niepotrzebny tekst.
Zawsze tylko pamietaj,aby cytat miał oznaczony swój początek i koniec.
Bardzo ważne---->Po napisaniu postu zawsze przed wysłaniem kliknij najpierw podgląd.
Można wtedy skorygować ewentualne błędy,literówki i brak jakieś części oznaczeń cytatu.
Na podglądzie zawsze widzisz,czy wyszedł ci cytat.Jeśli nie, zobacz jakich literek brakuje ci na początku lub końcu cytatu.
Nie wiem,czy dobrze wyjaśniłam.Nie mogłam pisać wyraźnie tego co jest na początku i końcu cytatu,ponieważ wyszedł by mi oczywiście cytat w poście.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu wytłumaczyłaś lepiej niż moje dziecko to co napisałaś będzie dla mnie ściągą.Kiedyś myślałam,ze wystarczy mi to iż umiem włączyć ,wyłączyć pooglądać, coś znależć w internecie, ale obecność na forum przekonała mnie do dalszej nauki. Teraz to czego się nauczę sprawia mi dużą radość cieszę się tak głośno, że moi chłopcy nabijają się ze mnie.
- Raczek
Dorotko ja też tak mam,cieszę się jak dziecko.korzo_m pisze:Teraz to czego się nauczę sprawia mi dużą radość cieszę się tak głośno, że moi chłopcy nabijają się ze mnie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na działce szaro pogoda jesienna, złodzieje nadal grasują, a ja znalazłam roślinki, które się pomyliły i puszczają pączki. Przedstawiam prymulę, cieszę się z niej bardzo, gdyż sama ją wysiewałam, żagwin i wierzbę.

A teraz mój biały wrzosiec, który obsypany jest kwiatami

I na koniec moje hortensje przep i po okryciu może w końcu na przyszły rok mi zakwitną.

:o

A teraz mój biały wrzosiec, który obsypany jest kwiatami

I na koniec moje hortensje przep i po okryciu może w końcu na przyszły rok mi zakwitną.

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Raczek
Dorotko,zobacz te pączki już są na jesieni,wczoraj specjalnie przyjrzałam się hortensji.korzo_m pisze:No to teraz mam jasność wiosną mam zawiązki, a w maju przychodzą mrozy ,które je załatwiają ,teraz powiedz mi kiedy je odkrywać ,czy po zimnej Zośce ,bo może ja za wcześnie zdejmowałam im płaszczyk.
Akurat tej jeszcze nie zabezpieczyłam,nie miałam czym.

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7