Niedoskonały, ale mój :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Niedoskonały, ale mój :)

Post »

Wiolu piękne ogrody zwiedziłaś miło mi cię poznać chociaż wirtualnie
dobrze mieć znajomą wiedzę fachową mówisz że coś edukowałaś się
w tym kierunku i to już widać po twoim ogrodzie ;:224 ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09

Post »

:wit będę obserwować efekty męczenia i sama spróbuję pomęczyć bo też mam u siebie kilka niezidentyfikowanych odmian, trochę od babci, trochę od znajomych, niestety również sklepy ogrodnicze oferują liliowce ( inne rośliny też ) pod bardzo oryginalnymi nazwami różowy, żółty, biały, czerwony a czasem nawet nie to. I tak biedny człowiek kupuje w ciemno i czeka co z tego wyrośnie. Szczęście, że lubię niespodzianki wiec cieszy mnie każda nowość. A nie nauczyli Cię tam przypadkiem jak przesadzić siedmioletnią magnolię, aż boję się o tym myśleć :cry: Idę poszukać takiego wątku ;:65
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wiolu dziś jeszcze raz obejrzałam sobie Twój ogród .
Widzę że oprócz liliowców masz też piękne irysy , a ja je też uwielbiam , czy masz więcej zdjęć z iryskami .
Genia :wit
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Witaj Wiolu. Pozwoliłem sobie na rewizytę w Twoim ogrodzie i muszę przyznać że mi zaimponowałaś.
To że twierdzisz iż Twój ogród jest niedoskonały potwierdza to że w pełni na niego zasługujesz :)
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Stasiu Coś już wiem, ale ciągle mam sporo luk do uzupełnienia :D
Kolejność była taka, że najpierw stałam się posiadaczką ogrodu do założenia, potem złapałam "zielonego bakcyla", a dopiero na końcu zaczęłam studiować :D
Iwonko O przesadzaniu nas nie uczyli, wiem tyle co wszyscy... wykopać z jak największą bryłą ziemi, przy sadzeniu wody nie szczędzić, potem nie pozwolić przesychać.
Geniu Zdjęć mam mało, co znalazłam to wrzucam. W tym roku niestety tylko jeden zakwitł. Musze je przekopać i wyciągnąc cebule tulipanów, bo się nie lubią i co rok kwitły gorzej. A w dodatku ten rok bardzo mokry i nie miałam przez te studia czasu i trochę je chwasty zagłuszyły, co im życia nie ułatwiło :;230
Krzystofie A ja myślałam, że zasługuję na doskonały ogród ;) :;230
Wiem, wiem, rozumiem :) dziękuję za miłe słowa :)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

:wit szukałam na forum, niestety wszyscy mówią to samo, że najlepiej nie przesadzać, trudno będę szukać dalej, a jak nie znajdę to pozostanie mi tylko nadzieja, że ktoś doceni jej piękno, jeśli będę musiała się wyprowadzić. Piękne irysy, mój ulubiony kolor, czekoladowa śliwka, miodzio :D
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p

Post »

A to dla Edyty ( i nie tylko :) ) mój Ałabaj :)
Takie to było słodkie maleństwo :)
Obrazek
A wyrósł z niego nie mniej słodki olbrzym :D
Obrazek
Obrazek
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p

Post »

aovin pisze::wit szukałam na forum, niestety wszyscy mówią to samo, że najlepiej nie przesadzać, trudno będę szukać dalej, a jak nie znajdę to pozostanie mi tylko nadzieja, że ktoś doceni jej piękno, jeśli będę musiała się wyprowadzić. Piękne irysy, mój ulubiony kolor, czekoladowa śliwka, miodzio :D
Ryzyko jest duże, może lepiej jak zostanie. A czy są tacy co nie docenią piękna magnolii?
Niby można wynająć specjalistów od przesadzania, ale podejrzewam, że za te pieniądze cały las magnoliowy sobie zasadzisz ;)
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Właściwie to już posadziłam dwie :;230 i mam nadzieję, że nie ma takich ludzi. Piękna "Psinka" :D
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p

Post »

No to trzymam kciuki, żeby się przyjęły :)
Bardzo był poczciwy, żył 12 lat i nigdy nawet nie warknął na człowieka :) Ale czym innym było obszczekanie nieznajomych za furtką :;230
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Nie musisz już trzymać bo posadziłam je w zeszłym roku i przetrwały tę okropną zimę bez przykrycia, więc chyba nic już ich nie zmoże (tfu tfu ). Oczywiście, że za furtką są sami potencjalni wrogowie, którzy szybko staja się przyjaciółmi gdy tylko przekroczą tą magiczną granicę, swoją drogą szkoda, że duże psy tak szybko nas opuszczają :(
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p

Post »

Tfu, tfu! to już chyba można uznać za przyjęte :)
A z psami... no cóż, trzeba się liczyć z tym, że pierwsze odejdą .... a te większe szybciej :(
A za furtką sami przyjaciele :)
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Mam sukę (według opinii weterynarza) 90% owczarek niemiecki ,ma 12 lat...Co do magnolii to nie poprzestanę na tych dwóch :twisted:
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p

Post »

Owczarki są super :) jako średnie żyją troszkę dłużej....
Mam 2 magnolie i tez myślę o następnych :twisted:
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Moja jest po przejściach, ktoś ją wyrzucił przy trasie szybkiego ruchu jak miała 1,5 roku, do dziś jest bardzo bojaźliwa mam tylko nadzieję, że nie wpłynęło to bardzo na jej zdrowie...Magnolie to jedne z moich ulubionych roślin, kiedyś myślałam, że są bardziej wrażliwe ale teraz wiem, że wystarczy zapewnić im dobre stanowisko i odrobinę troski na starcie. A efekt ;:180 powalający
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”