Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2

Post »

aage pisze:Usiadłam :) U nas niestety nadal upały :)
Ja też siedzę ;:224
Skwar mamy niesamowity, ale szybko nadciąga do nas burza, ciekawe, czy nadciągnie :roll:
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu, ale przyjemne Twoje zakątki ;:138 Potrafisz tak pięknie wszystko skomponować, nawet widzę pamiątki, domyślam się z wakacji, znalazły swoje miejsce w ogrodzie :)
Ja podobnie mam wrażenie, że mogłabym ciągle coś robić w ogrodzie, a i tak jest nieskończone. :lol:
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

[quote="dala"]

Obrazek

Przepiękne to zdjęcie. Wejście do tajemniczego ogrodu.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

M mówi ,a ja potwierdzam ,że z całego forum ten ogród to jest właśnie to :!:
x-d-a

Post »

Iduś, podziękuj swojemu M. w moim imieniu ;:196 To miło, że komuś się podobają moje ogrodowe zakątki, choć wiem, że na forum jest mnóstwo pięknych i piękniejszych ogrodów :P

Gosiu, właśnie moim zamierzeniem było podzielić ogród na kilka zakątków, które można odkrywać spacerując po nim...

Jolu, rzeczywiście - te drobiazgi to pamiątki z wakacji i prezenty od przyjaciół, którzy znają mój gust i często podrzucają mi coś fajnego :D

Aniu, u Ciebie ciągle upał? Bo u nas dzisiaj cały dzień był chłodny i deszczowy i na jutro prognozy są podobne :P

Agnieszko, mam cztery krzaczki hibiskusa, w tym tylko jeden kupiony w sklepie, pozostałe to sieweczki z ogrodu mojej koleżanki. Jak je sadziłam, ze trzy lata temu, były maleńkie jak Twoje. Ale wyjątkowo szybko mi urosły i bardzo obficie kwitną, zwłaszcza ten ze zdjęcia - rośnie przy południowej ścianie i chyba to mu się podoba :lol:

Wiolu, nie ma za co ! Podziękujesz jak Ci urośnie piękny rącznik.

Jak lipiec, to liliowce :!: Najszybciej rozrastają się i najbujniej kwitną te zwykłe, pomarańczowe, a te szlachetne powolutku, powolutku, ale już nie mają po jednym kwiatku, co mnie denerwowało w poprzednich latach...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Daluś, dziękuję za informacje o ketmii ;:196 Twoje to już potężne krzewy, moje jeszcze malutkie :lol:
Liliowce piękne!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

...kokietko ...
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Ja z ketmiami nie mam dobrego doświadczenia... tez rosną ze trzy lata ale mimo okrycia co roku marzną i muszę je przy ziemi prawie przycinać ;/ a takie to piękne krzewy...
I widzę Dalu, że i Ty sięgnęłaś po szlachetne odmiany liliowców... przepiękne są te dwa pierwsze...
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

:wit piękne masz liliowce ;:138 ;:138
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś mam nadzieję, że moim hibiskusom będzie dobrze na tym moim zimnym wschodzie i nie będą przemarzały, będę starała się je dobrze zabezpieczać. Oby wyrosły tak pięknie i bujnie jak u ciebie :D
Liliowce masz przepiękne :D te wszystkie nowe odmiany są bajeczne, ale ja powiem szczerze, że bardzo lubię też te popularne pomarańczowe i żółte, a w wielkich kępach są zabójcze :roll: :lol:
x-d-a

Post »

Agnieszko, ja swoich hibiskusów nie zabezpieczam na zimę, a przecież w tym roku i u nas było minus 25 stopni. Więc i u Ciebie powinny się udać; musisz tylko posadzić je najlepiej w pełnym słońcu i wiosna rzucić im trochę nawozu :P
Ja też najbardziej lubię te stare, "babcine" liliowce, bo one się najbujniej rozrastają :P

Majeczko, dzięki ;:196

Alu, a może przesadź swoje hibiskusy w bardziej zaciszne miejsce? Jak już pisałam, mój najbujniej rośnie i kwitnie posadzony przy południowej ścianie, która mocno się nagrzewa i potem oddaje ciepło, a poza tym chroni od wiatrów...
Liliowców mam sporo, różnych odmian, ale już więcej nie dokupuję - poczekam aż te się rozrosną i pokażą na co je stać. Bo pojedyncze kwiatki, nawet najpiękniejsze nie dają w tak dużym ogrodzie jak mój żadnego efektu.

Iduś, :oops:

Moniko, i liliowce, i ketmie bardzo szybko się rozrastają, więc jak im u Ciebie się spodoba to za dwa lata będziesz miała wielkie krzaczorki :D

Dzisiaj pogoda paskudna - wieje, pada i jest zimno (17 stopni).
Na poprawę humorku więc jeszcze kilka liliowców i lilia, która kwitnie niestrudzenie od dwóch tygodni:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Dalu, Twoje liliowce takie piekne o delikatnych kolorkach. No i jest na co popatrzec jak mają wiecej kwiatów naraz. Ja na moje kępy musze
jeszcze poczekać, ale może juz w przyszłym roku?
Milutkiego bezskwarnego popołudnia ;:136
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wreszcie ustał ulewny deszcz.
Mąż już od 5 rano walczył z wodą wlewającą się z drogi na działkę.
Młodzi mogą sprawdzić czy ich zdrenowane fundamenty nie zamokną.
Nadmiar wody musieli spuścić do dziękuję kanalizacyjnej.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Dalu liliowce doceniłam dopiero w ub.roku bo chodząc po ogródkach trudno nie zarazić się kolejną chorobą,
masz bardzo dorodne okazy pięknie wkomponowane w ogród.
Mam dwa hibiskusy też nie zabezpieczam ich na zimę, miałam problem z jednym słabo rósł posadziłam go w miejsce słoneczne idzie jak burza, każda roślina jak człowiek szuka swojego miejsca na ziemi.
Był upał ale teraz spadła temperatura, w nocy zaczął padać obfity deszcz i silny wiatr, nie zanosi się że szybko minie, strach iść na działkę, równo tydzień temu była nawałnica.
pozdrawiam i życzę miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Dalu przepiękne masz liliowce i jestem zdecydowanie ich wiekszą fanką niż lilii, kolekcja na pewno sie w tym roku powiększy to piekne bardzo dekoracyjne kwiaty, przez upały róże szybciej odpoczywają i za nim zawiążą kolejne pąki dzięki liliowcom jest w ogrodzie kolorowo ;:3 :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”