mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat
Imponująca kolekcja traw ozdobnych .Czy Hołtunie wyrzuciłaś ,ja małą wsadziłem w głębokim kręgu wykonanym ze zwykłej papy na duży zakład ,papy nie przebije
,ale nie wiem czy będzie chciała rosnąć ,jej strata .

-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Renia, muszę Ci powiedzieć, że Twoje trawki są niesamowite
Może zrobimy jakąś małą wymiankę Ziomalko, co?
Pozdrawiam

Może zrobimy jakąś małą wymiankę Ziomalko, co?

Pozdrawiam

Witajcie,
troszkę mnie tu nie było. Niestety brak czasu.
Aleksanderku hoytujnia pięknie rośnie po przesadzeniu, muszę tylko zabezpieczyć ją przed przejściem przez płot na drogę sąsiada, jeśli tego nie zrobię to będzie miał ładny dywan
Ewuś jestem za
Teraz mają piękne kłosy więc zapraszam do zobaczenia na żywo.
Jeśli uda się mi dziś zrobić fotki, to pokażę kolejne, które zakwitły. Właśnie dla kłosów nabyłam spartynę. Na wiosnę muszę ją ograniczyć, bo zdominuje wszystko.
pozdrawiam
i idę do Waszych ogródków nacieszyć oko. 
troszkę mnie tu nie było. Niestety brak czasu.
Aleksanderku hoytujnia pięknie rośnie po przesadzeniu, muszę tylko zabezpieczyć ją przed przejściem przez płot na drogę sąsiada, jeśli tego nie zrobię to będzie miał ładny dywan

Ewuś jestem za

Jeśli uda się mi dziś zrobić fotki, to pokażę kolejne, które zakwitły. Właśnie dla kłosów nabyłam spartynę. Na wiosnę muszę ją ograniczyć, bo zdominuje wszystko.
pozdrawiam

Ja równiez rozkochana jestem w trawkach, choć u mnie nie przybywa ich
w takim tempie jak u innych. Rozplenica to moje marzenie. Przepiękna jest.
w takim tempie jak u innych. Rozplenica to moje marzenie. Przepiękna jest.
- aleksanderk
Ładnie ,ładnie a gdzie nowe fotki ogrodowe ,popodziwiałbym coś ,czyżby awaria sprzętu .Pozdrawiam.
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękna brzoza a, że tak zapytam ilo letnia jest?? planuję sobie taką sprawić ale jakoś opory jeszcze mam...
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bajeczne trawy! Teraz królują z kwiatostanami, jesień im niestraszna. A jakie piękne cebulki wskoczyły do koszyka w markecie 

trawki super-jeszcze troche i pogoda wygoni nas z ogródków-mam zamiar duzo czytać, pisać sobie wiadomości o roślinkach aby coraz mniej błędów popełniać-pozdrowionka
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Witaj Renatko!
Dzis buszuje po ogrodach szukając inspiracji przy zakładaniu rabaty z traw i liliowców i tak trafiłam na tytuł
"mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat"
Ciekawy i zachęcający do tego aby wpaść w gości wiec jestem. Chodzę i podziwiam bo nagromadziłaś sporo. Masz też roślinki w moim typie - bardzo lubię zmienność kolorystyczną liści (variegata itp.)
To dekoracja ogrodu przez cały sezon a ponadto rozświetla pochmurne dni i cieniste miejsca.
Pozwolę sobie częściej wpadać i podglądać pomysły.
Pozdrawiam cieplutko
Dzis buszuje po ogrodach szukając inspiracji przy zakładaniu rabaty z traw i liliowców i tak trafiłam na tytuł
"mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat"
Ciekawy i zachęcający do tego aby wpaść w gości wiec jestem. Chodzę i podziwiam bo nagromadziłaś sporo. Masz też roślinki w moim typie - bardzo lubię zmienność kolorystyczną liści (variegata itp.)
To dekoracja ogrodu przez cały sezon a ponadto rozświetla pochmurne dni i cieniste miejsca.
Pozwolę sobie częściej wpadać i podglądać pomysły.
Pozdrawiam cieplutko
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Renatko! Śliczne są Twoje trawy...! I brzoza. Jak długo rosną te kępy traw ?
Witajcie,
Lucy lubię trawy i kupuję je wtedy, gdy mają kłosy. Nie są to jeszcze wielkie kępy aby szumiały, ale do emerytury będą szmerać
Aleksanderku zgadłeś - to brak dostępu do komputera
Muszu moja brzoza rośnie u mnie trzy lata, kupiona już była duża- miała białe przebłyski kory. Nie wiem ile ma lat. Też na nią chorowałam i jak ją zobaczyłam w szkółce zakochałam się w niej. Kilka razy się po nią wracałam i w końcu kupiłam.
Aniu a lubisz szum traw? oczywiście u mnie jeszcze go nie ma, ale do emerytury się doczekam.
Witaj Rybko jeszcze u Ciebie nie byłam, ale to mój brak czasu, ostatnio dojeżdżałam do pracy środkami lokomocji i wychodząc z pracy o 16 byłam w domu o 19.
Witaj Christinkrysia uwielbiam pstrokacizny i właśnie sobie przypomniałam, że bukszpan variegata jeszcze nie wsadzony. Wpadaj do mnie wpadaj.
Tamaryszku moje trawy mają po dwa, trzy lata, więc to jeszcze młodzież
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Lucy lubię trawy i kupuję je wtedy, gdy mają kłosy. Nie są to jeszcze wielkie kępy aby szumiały, ale do emerytury będą szmerać

Aleksanderku zgadłeś - to brak dostępu do komputera

Muszu moja brzoza rośnie u mnie trzy lata, kupiona już była duża- miała białe przebłyski kory. Nie wiem ile ma lat. Też na nią chorowałam i jak ją zobaczyłam w szkółce zakochałam się w niej. Kilka razy się po nią wracałam i w końcu kupiłam.

Aniu a lubisz szum traw? oczywiście u mnie jeszcze go nie ma, ale do emerytury się doczekam.

Witaj Rybko jeszcze u Ciebie nie byłam, ale to mój brak czasu, ostatnio dojeżdżałam do pracy środkami lokomocji i wychodząc z pracy o 16 byłam w domu o 19.
Witaj Christinkrysia uwielbiam pstrokacizny i właśnie sobie przypomniałam, że bukszpan variegata jeszcze nie wsadzony. Wpadaj do mnie wpadaj.

Tamaryszku moje trawy mają po dwa, trzy lata, więc to jeszcze młodzież

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Nadeszła jesień i ma swoje uroki

pozdrawiam

pozdrawiam

- aleksanderk
Wspaniała irga ,a trawy jeszcze bardziej efektowne .A cóż to nad irgą
ładna fotka ,oświeć mnie .

Witajcie
Aleksanderku to kłos rozplenicy
Zdjęcia robione przez córkę marnym aparatem, a jednak wyszły.
pozdrawiam

Aleksanderku to kłos rozplenicy

pozdrawiam

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu przyglądam się kłosom Twojej rozplenicy, dla porównania z moją , widzę że twoja trawka ma więcej lat masz taką ogromną. U Ciebie obficiej kwitła, może i moje za kilka lat będą wyglądały podobnie.