Pokazywać takie liliowce to po prostu skandal !
Ludzi narażasz na przyspieszone bicie serca i o mało zawału nie dostałam tak mnie zachwyt za serce złapał

Aniu, dzięki za pomoc w identyfikacji, ale to chyba nie ten sam. Mój jest wysoki i ma duze kwiaty. Trochę poszukałam w sieci i liliowce o nazwie "Entrapment" mają szersze petale i falbankę mocniej pokręconą, więc chyba nie ten. Kolor treż troche inny. To jest jego pierwsze kwitnienie, trzeba poczekać do następnego roku może kwiat będzie wyglądał inaczej
Mirko, naprawdę jest taki niebieski jak na foto.mirdem pisze:Basiu czy Blue Boy naprawdę ma niebieski kolor? Mój z wiosennych zakupów nie zakwitnie niestety![]()
AGNESS pisze:Basieńko liliowce prawdziwe cudo![]()
Kolekcja floksów również imponująca, masz mnóstwo pięknych kolorków, ależ zapach musi unosić się nad nimi
Marysiu, bo ja już tak mam (jak zresztą wiekszość forumowiczów), że jak zdobędę jedną roślinę to zaraz muszę mieć całą kolekcję. Nie mogę poprzestać na tej jednej. Stąd tyle tych liliowców, przetaczników, floksów.maria5 pisze:Basiu piękna kolekcja liliowców ,przetaczników, clematisy cudne i oczko