Ogród hal1959 cz5
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród hal1959 cz5
A to Ci pech wtedy to naprawdę byłoby szaleństwo a tak portfel się ucieszył z tego faktu . Miłej niedzieli na działce
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Halinko,
przesliczne poduszeczki pierwiosnków i sasanki puchate
Zakupy to ci się udały! Takie duże serduszka za kilka zł
Tanio!
One szybko tracą liście, warto posadzić je za inną kepą roslin aby nie została widoczna pusta plama latem.
Ale to pewnie wiesz? ;)
przesliczne poduszeczki pierwiosnków i sasanki puchate

Zakupy to ci się udały! Takie duże serduszka za kilka zł

One szybko tracą liście, warto posadzić je za inną kepą roslin aby nie została widoczna pusta plama latem.

Ale to pewnie wiesz? ;)
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Jadziu na pewno portfel się ucieszył,że nie poszalałam
Ewuniu dzięki
za informacje,bo nie znam serduszki i nie pomyślałabym o tym przy jej sadzeniu ,
na szczęście jeszcze w doniczce i teraz się lepiej zastanowię jakie miejsce dla niej wybrać

Ewuniu dzięki

na szczęście jeszcze w doniczce i teraz się lepiej zastanowię jakie miejsce dla niej wybrać

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Nie widzę powodów, by "podsadzać" czymś serduszkę wspaniałą - u mnie ma liście do jesieni, czasami jeszcze w październiku...
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Witaj HALINKO pozwoliłem sobie na wiosenny spacer po Twoim ogrodzie. Piękne ,kwitnące rośliny w przepięknym wykonaniu zdjęć.
- hal1959
Tadeuszu miło mi ,że znalazłeś czas na spacer u mnie
.
Szkoda,że u mnie jest jeszcze mało kolorów,ale niedługo hiacynty zaczną pokaz,których zapach bardzo lubię.
Posadzę Jaskry,które kupiłam w 6 kolorach i już będzie weselej

Szkoda,że u mnie jest jeszcze mało kolorów,ale niedługo hiacynty zaczną pokaz,których zapach bardzo lubię.
Posadzę Jaskry,które kupiłam w 6 kolorach i już będzie weselej

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
HALINKO a ja wsadziłam jaskry jesienią i teraz już mam listki . Tylko nie wiem czy zakwtną
U mnie już hiacynty są w pełni kwitnienia niedługo w całej krasie pokażą się tulipany

- hal1959
Jadziu u mnie susza jest i zimno w nocy,w dzień jakoś ujdzie ,temperatura sięga w słońcu do 30,
ale noce i wieczory chłodne,nad ranem szronik często
Roślinkom raczej ciepełka potrzeba
Czyli jaskry mogę zostawić w gruncie na zimę i wiosną wypuszczą
ale noce i wieczory chłodne,nad ranem szronik często

Roślinkom raczej ciepełka potrzeba

Czyli jaskry mogę zostawić w gruncie na zimę i wiosną wypuszczą

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witaj Halinko
Dorodne kupiłaś serduszka-a jaki kolor?Ja mam różowe już od paru lat ale chyba jest im u mnie nie za bardzo.Słabo się rozrastają i słabo kwitną.Jeśli w tym roku też takie będą to chyba je wyciepnę
Dorodne kupiłaś serduszka-a jaki kolor?Ja mam różowe już od paru lat ale chyba jest im u mnie nie za bardzo.Słabo się rozrastają i słabo kwitną.Jeśli w tym roku też takie będą to chyba je wyciepnę

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Halinko, za Chiny Ludowe nie chce mi się otworzyć zdjęcie sasanek i hyba hiacyntów (?), ale z tego co zobaczyłam, smiem twierdzić, że masz kolorowo!
Sasankami wszyscy się zachwycaja, a pierwwiosnki kwitną jak szalone
Jak jeszcze posadzisz jaskry, to dopiero będzie uczta dla oka 

Halinko i ja pozwoliłam sobie pospacerować u Ciebie. Gratulacje dla M. - pergola śliczna, podoba nam się.
Sasanka taka inna jakas odmiana, bardzo ładna , u nas się jakoś nie trzymają sasanki.
Serduszka okazała dosyc już duża, ja mam posadzone na slonecznym miejscu ale przeważnie w maju jak zapomne jej okryć to przez Trzech ogrodników jak są przymrozki to zmarznie- jest bardzo delikatna i czuła na temperaturę, to dziwne bo teraz jej chłodne noce nie przeszkadzają
A co do jaskrów to pani kwiaciarka powiedziała, ze to są rośliny raczej jednoroczne bo nie przezimują w naszym klimacie. A chciałam kupić- kurcze mogła powiedzieć, ze trzeba je okrywać na zimę, bo bardzo mi się podobają.
pozdrawiam i zapraszam
Sasanka taka inna jakas odmiana, bardzo ładna , u nas się jakoś nie trzymają sasanki.
Serduszka okazała dosyc już duża, ja mam posadzone na slonecznym miejscu ale przeważnie w maju jak zapomne jej okryć to przez Trzech ogrodników jak są przymrozki to zmarznie- jest bardzo delikatna i czuła na temperaturę, to dziwne bo teraz jej chłodne noce nie przeszkadzają

A co do jaskrów to pani kwiaciarka powiedziała, ze to są rośliny raczej jednoroczne bo nie przezimują w naszym klimacie. A chciałam kupić- kurcze mogła powiedzieć, ze trzeba je okrywać na zimę, bo bardzo mi się podobają.
pozdrawiam i zapraszam
- hal1959
Hanuś spodobał mi się ten zgrabny krzaczek Serduszki,a że nigdy nie miałam jej
więc się skusiłam,zobaczymy jak sobie u mnie poradzi
.Raczej wygląda na różową ( ma pąki),
chociaż nie było etykietki przy niej
Izuniu sasanki kwitną,a hiacynty dopiero zaczynają,za kilka dni będzie kolorowo,z jaskrami jeszcze poczekam z posadzeniem,bo przymrozki zapowiadają,więc oszczędzę im szoków termicznych
,ale masz rację z jaskrami będzie kolorowo,mam zamiar posadzić w 1 kępie(chyba)
Ewuniu miło mi Ciebie gościć
.
U mnie jedne sasanki mają się super,ale mam takie ,którym coś nie pasuje,
przesadziłam i poczekam co będzie z nimi
.Dobrze wiedzieć,że serduszka jest wrażliwa na wiosenne przymrozki,
będę uważała na nią
Dzisiaj dokupowałam jaskry i pani powiedziała,że zimują w gruncie,tylko trzeba w duże mrozy dobrze okryć.
Przekonam się za rok czy przezimują,do tej pory traktowałam jak jednoroczne
więc się skusiłam,zobaczymy jak sobie u mnie poradzi

chociaż nie było etykietki przy niej

Izuniu sasanki kwitną,a hiacynty dopiero zaczynają,za kilka dni będzie kolorowo,z jaskrami jeszcze poczekam z posadzeniem,bo przymrozki zapowiadają,więc oszczędzę im szoków termicznych

Ewuniu miło mi Ciebie gościć

U mnie jedne sasanki mają się super,ale mam takie ,którym coś nie pasuje,
przesadziłam i poczekam co będzie z nimi

będę uważała na nią

Dzisiaj dokupowałam jaskry i pani powiedziała,że zimują w gruncie,tylko trzeba w duże mrozy dobrze okryć.
Przekonam się za rok czy przezimują,do tej pory traktowałam jak jednoroczne

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Halinko - serduszka wspaniała - ma liście jak natka marchewki ;) i drobnijsze kwiatki - a Ewcia (Ogis) opisała serduszkę okazałą (z większymi kwiatkami, ale chyba wrażliwszą... )
Ja swoją mam i na pełnym słońcu (wspaniałą ) i w półcieniu (okazałą). Obie są bezobsługowe
Liscie tej o drobniejszych kwiatkach nie zanikają do jesieni, a s. okazałej zanikają szybciej
Ja swoją mam i na pełnym słońcu (wspaniałą ) i w półcieniu (okazałą). Obie są bezobsługowe
Liscie tej o drobniejszych kwiatkach nie zanikają do jesieni, a s. okazałej zanikają szybciej