Moja Działeczka-sezon 2
- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja Działeczka-sezon 2
Wierze w to Zbyszku, już zauważyłem jakie postepy zrobiły dwulatki , jak pieknie się rozrosły tego roku, choc w zeszłym roku miały zaledwo po 2 góra 3 listki.
Pozdrawiam Marcin
Pozdrawiam Marcin
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Pogoda w tym roku sprzyja hostą
- martinez_82
- 500p
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
hosty i u mnie powiększyły objętość , piwonie przekwitły a różyczki zaczynają kwitnąc ...
dobrze że przynajmniej się ochłodziło bo nic nie mogłam robić w ogrodzie przez ten upał ...
dobrze że przynajmniej się ochłodziło bo nic nie mogłam robić w ogrodzie przez ten upał ...
Marcinie ! Czy znasz nazwę tej hosty o niebieskawych liściach? Mam wrażenie, że posiadam taką samą, a niestety nie znam jej nazwy.
Pozdrawiam
Alicja
Pozdrawiam
Alicja
- martinez_82
- 500p
Alicjo Jak się nie mylę to była kupowana jako Big daddy choc ostatnio znalazłem zdjęcie podobne a była pod nazwą BLUE ANGEL
Pozdrawiam MArcin
Pozdrawiam MArcin
- martinez_82
- 500p
Kilka dzisjeszych fotek :
Na początek wkońcu wykończona rabatka funkii (znalazły się na niej Liatra kłosowa, Begonia, Prymulki, Piuropusznik Strusi)

Kilka zdjęć ogródeczka(rośnie Cebulka . Pietruszka, Seler,Por, Sałata masłowa, Buraczki, Rukola, Szczaw,Marchewka, Fasolka Szparagowa, Malinki , znalazło się też miejsce na troszkę Ziół, bazylia ,oregano ,tymianek:

Skalniaczek i rabatka ( min. pęcherznica, Funkie, piuropusznik Strusi, rozchodniki, azalia japońska, rhodendrony, Modrzew szczepiony na pniu, berberysy, ognik, i inne gatunki których nazw jeszcze nie znam :P

Na początek wkońcu wykończona rabatka funkii (znalazły się na niej Liatra kłosowa, Begonia, Prymulki, Piuropusznik Strusi)

Kilka zdjęć ogródeczka(rośnie Cebulka . Pietruszka, Seler,Por, Sałata masłowa, Buraczki, Rukola, Szczaw,Marchewka, Fasolka Szparagowa, Malinki , znalazło się też miejsce na troszkę Ziół, bazylia ,oregano ,tymianek:

Skalniaczek i rabatka ( min. pęcherznica, Funkie, piuropusznik Strusi, rozchodniki, azalia japońska, rhodendrony, Modrzew szczepiony na pniu, berberysy, ognik, i inne gatunki których nazw jeszcze nie znam :P

- maniusika
ale wszystko czyściutkie opielone ,obdziabane żadnego zielska , ja ciągle muszę wyrywać i odziabywać a ono i tak rośnie ...rabatki z hostami już nabrały kształtów , u mnie dopiero wsadziłam tą kupioną a resztę na jesieni , teraz dosadzę żurawki ,które zamówiłam u Igi ..
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ło matko .. a gdzie chwasty ????
Jak Ty to robisz , że masz tak pieknie - zaczarowałeś ?????
Jak Ty to robisz , że masz tak pieknie - zaczarowałeś ?????
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No Marcinie, chylę czoła - warzywniak jak malowanie, a rabatki jak pięknie utrzymane
Bardzo ładne zestawienia, i ten oszałamiający rząd lilii - nie mogę się doczekać, jak pokażesz je kwitnące.
Jedyne co, to uważaj na pióropusznika - lubi się zapędzać. U teścia w jedną stronę 4 metry polazł, w drugą, pod płotem aż 7.

Jedyne co, to uważaj na pióropusznika - lubi się zapędzać. U teścia w jedną stronę 4 metry polazł, w drugą, pod płotem aż 7.

- martinez_82
- 500p
- maniusika
piękny zakątek na odpoczynek , ciekawa jestem co posadziłeś w ten biały rządek przy ścieżce z płytkami , i mnie by się przydał taki jasny akcent ....
- martinez_82
- 500p
Janko jeśli chodzi o ten zakątek przy kranie to rosną tam lilie narcyzy i róże, znalazła się tam również piwonia.
Pozdrawiam Marcin
Pozdrawiam Marcin
- maniusika
nie ,mnie chodzi o zakątek wyżej za warzywami przy ścieżce koło muru i drzewa ...są tam posadzone rządkiem jednolite białe krzaczki ...
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj MARCINIE pospacerowałem po pięknym , dopieszczonym w każdym calu ogrodzie, pełnym ciekawych roślin ozdobnych oraz warzywniaka.