Ogród Soczewki
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Soczewki
Wpadłam z rewizytą . Bardzo ładna czysta i zadbana działka . Aż miło pooglądać. Zazdroszczę tak dużych iglaków. Moje dopiero raczkują.
Gratuluję wnusi . Z tej malej kruszynki wyrośnie fajna zdrowa dziewczyna. Wiem co piszę bo też urodziłam się w 7 miesiącu i wazyłam 2100g. Mam się bardzo dobrze. Życzę zdrówka dla maleństwa.
Gratuluję wnusi . Z tej malej kruszynki wyrośnie fajna zdrowa dziewczyna. Wiem co piszę bo też urodziłam się w 7 miesiącu i wazyłam 2100g. Mam się bardzo dobrze. Życzę zdrówka dla maleństwa.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
-
Soczewka
- 1000p

Zeniu dziękuję za wizytę. Też mam zamiar posadzić canny i dalie do doniczek. Czekam tylko jak to całe zamieszanie świąteczne się zakończy.
Pozdrawiam Monika
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Posadź koniecznie, będą ci wcześnie kwitnąćSoczewka pisze: Też mam zamiar posadzić canny i dalie do doniczek.
-
Soczewka
- 1000p

Pozdrawiam Monika
-
Soczewka
- 1000p

Basiu w takiej jednej mądrej książce jest napisane, że to Argenteovariegata, Zdjęcie z książki jest identyczne z moim. Założę się, że nazwy i tak jutro nie będę pamiętała

Pozdrawiam Monika
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ja też pewnie nie będę pamiętała
ale w razie potrzeby tu wrócę. Ostatnio interesują mnie zadarniacze. Kupiłam już żagwiny o pełnych kwiatach i taki o podobnym ulistnieniu do Twojego, z różowymi kwiatkami.
Co to za mądra książka?

Co to za mądra książka?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
Soczewka
- 1000p

To Katalog roślin II drzew, krzewy byliny polecane przez Związek Szkółkarzy Polskich, Pożyczyłam od swojej siostry zanim pojawiły sie plany o budowie domu i ogrodzie i tak u mnie została . To mój pierwszy podręcznik do nauki roślin.
Pozdrawiam Monika
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko pisałaś, że boisz się zagęszczać ogród. Nie bój się. My tutaj bez przerwy coś przesadzamy i próbujemy jak sobie u nas dane roślinki poradzą. Metodą prób i błędów dochodzimy do pewnych efektów. Może trochę kasy się w ten sposób zmarnuje, ale trudno. Gdybyśmy nie próbowali nie mielibyśmy tylu wspaniałych roślin w ogrodach. Przed sadzeniem ważne przede wszystkim jest znaleźć informacje jakie miejsca lubi dana roślina, jaką glebę i jak duża rośnie. To dużo daje
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
U mnie to już nałóg z przesadzaniem, ale ja tak lubię zmiany.Margo2 pisze: Nie bój się. My tutaj bez przerwy coś przesadzamy
-
Soczewka
- 1000p

A ja to bym chciała posadzić raz a porządnie i tylko patrzeć jak wszystko pięknie mi rośnie, ale widać że tak się nie da 
Pozdrawiam Monika
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj Moniko- ja bym Cię jednak chciała przestrzec przed zbyt gęstym sadzeniem, chyba że lubisz przesadzać.
My, gdy 10 lat temu zakładaliśmy ogród, wydawało się, że taka malutka roślinka, to trzeba ją bliżej posadzić,a efekt jest taki, że co wiosnę musimy wycinać gałęzie, które wchodzą w inne krzewy, albo dolne gałezie u drzew.
My, gdy 10 lat temu zakładaliśmy ogród, wydawało się, że taka malutka roślinka, to trzeba ją bliżej posadzić,a efekt jest taki, że co wiosnę musimy wycinać gałęzie, które wchodzą w inne krzewy, albo dolne gałezie u drzew.
-
Soczewka
- 1000p

Tajko właśnie o to mi chodzi. Teraz wydaje mi się że jest pusto bo krzewy są maleńkie ale za 2-3 lata wszystko się rozrośnie i problem murowany.
Pozdrawiam Monika
- ifanka
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 3 kwie 2008, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniko - wpadłam w rewizytą do Twojego ogródka - bardzo ładnie u Ciebie - czyściutko, wszystko zadbane. Wiosna zagościła już u Ciebie na całego - teraz będzie tylko lepiej i miejmy nadzieje, że roślinki odżyją.
Na razie na rabatach więcej kory niż roślinek. 
Ja mam to samo - pusto u mnie - bo wszystko małe, mąż każe sadzić gęściej a ja czekam aż wszystko urośnie i samo się zagęściSoczewka pisze:Tajko właśnie o to mi chodzi. Teraz wydaje mi się że jest pusto bo krzewy są maleńkie ale za 2-3 lata wszystko się rozrośnie i problem murowany.
Pozdrawiam bardzo serdecznie ;) ANKA
Ogród Ifanki
Ogród Ifanki
-
Soczewka
- 1000p

Witaj Aniu, miło że mnie odwiedziłaś. Przez tą chłódną pogodę mam wrażenie że wszystko stoi w miejscu. Wczoraj mąż zrobił naszemu trawnikowi wertykulację ( chyba dobrze to napisałam). 10 pełniutkich taczek wywiózł do kompostownika, mam nadzieję że to pomoże.
Pozdrawiam Monika