Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
Dziékuje za odwiedziny i mile slowa... chyba każdy tak ma czy to tylko ja ,ze jak tylko dostaje jakás wiadomosc to ciesze sie jak dziecko. Dziékuje wam za wsparcie dla poczátkujácych:) piékny ogrod, powojnik pelny- przepiékny.
Basia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=20974 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 985#850985 Zaczynam zbierac domowe
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cała przyjemność po mojej stronie :)Ja uwielbiam spacery po waszych ogrodach . Wiele się uczę i wiele inspiracji znajduję dzięki temubasik81 pisze:Dziékuje za odwiedziny i mile slowa... chyba każdy tak ma czy to tylko ja ,ze jak tylko dostaje jakás wiadomosc to ciesze się jak dziecko. Dziékuje wam za wsparcie dla poczátkujácych:) piékny ogrod, powojnik pelny- przepiékny.

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
szkoda, bo ja też z tobą Iwonko czekam, wiśnie to chyba niedługo jak tylko ziemia rozmarznie, gorzej z ta magnolią, ona chyba tego nie lubi 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- iwonaxp
- 1000p
Grażynko czyli co ? sugerujesz że mogę magnoli zrobić krzywdę ? Hmmm nie wiem co robić bo teraz widzę ze to miejsce w którym jest w przyszłości będzie nieodpowiednie nie będzie miała miejsca
nie jest duża ok 150 cm i u mnie ma w tym miejscu jest ok 3 lata .Czy naprawdę nie powinnam jej ruszać ?
A ja dzisiaj słyszałam w radio że zimowa aura potrwa do 15 kwietnia - tak mówią górale
Więc prace jeszcze mi się przedłużą:(Dzisiaj u nas halny wieje i jest bardzo zimno i pochmurno.
Wiosna bardzo się ociąga by do mnie zawitać

A ja dzisiaj słyszałam w radio że zimowa aura potrwa do 15 kwietnia - tak mówią górale

Więc prace jeszcze mi się przedłużą:(Dzisiaj u nas halny wieje i jest bardzo zimno i pochmurno.
Wiosna bardzo się ociąga by do mnie zawitać

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko, nie wiem, tak mi gdzieś dzwoni, chętnie bym posłuchała mądrzejszych 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- iwonaxp
- 1000p

U mnie zima pada śnieg i jest bardzo zimno
Tylna część ogrodu

Tylną część ogrodu chcę ogrodzić i osłonić od wiatru. Było wiele koncepcji ale każda droga , dlatego zdecydowałam się na siatkę i osłonięcie siatki matami wiklinowymi. Potem posadzę wzdłuż maleńkie tuje a kiedy one urosną wiklina pewnie będzie już zniszczona więc ją usunę. Póki co tylko taki pomysł chodzi mi po głowie. te cyprysy które ją otaczają są do wykarczowania.
Wiele zmian tam czeka i mam nadzieję ze większą część uda mi się w tym roku zrealizować.Choć na dzień dzisiejszy mało optymistycznie na to patrzę

Przednia część ogrodu

- iwonaxp
- 1000p
Okropności u mnie dzisiaj można jeździć na nartach :(i cały czas pada śnieg.Wczoraj zamówiłam kostkę granitową na obrzeża tylnej części ogrodu.Wybrałam tańszą wersję czyli kostka z odrzutu ale obawiam się czy podołam jej układaniu
Oglądałam ją wczoraj jest to mieszana 10 i 5 ale dosyć niesymetryczna. Jeszcze muszę pojechać obejrzeć drobny kamień do wysypki pod krzewy i rośliny. Coraz bardziej mnie to przeraża bo chyba rzuciłam się z motyką na słońce i przeceniam swoje możliwości, ale raz kozie.... jak to mówią .

- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- iwonaxp
- 1000p
Witaj Aniu
i wpadaj częściej na tę kawusię 
Nie wierzę !!! Jakaś duszyczka do mnie zaglądnęła a już zastanawiałam się jak długo będę rozmawiać sama ze sobą
Aniu ja mam tyle cebulek i roślin do siania że będę miała trudności z pomysłem na nasadzenie ich:)
Jutro postaram się porobić fotki tego co mam część wsadziłam do doniczek bo zaczęły kiełkować .Na domiar złego ciągle pada u mnie śnieg i wiosny nie widać.Czas ucieka a mnie czeka masa pracy .Nie wiem jak wszystkiemu podołam

Nie wierzę !!! Jakaś duszyczka do mnie zaglądnęła a już zastanawiałam się jak długo będę rozmawiać sama ze sobą

Aniu ja mam tyle cebulek i roślin do siania że będę miała trudności z pomysłem na nasadzenie ich:)
Jutro postaram się porobić fotki tego co mam część wsadziłam do doniczek bo zaczęły kiełkować .Na domiar złego ciągle pada u mnie śnieg i wiosny nie widać.Czas ucieka a mnie czeka masa pracy .Nie wiem jak wszystkiemu podołam