Gazania Cz.2
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gazania
Moja gazania wysiana z nasionka:

- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
piękna gazania .. moje też już mają pąki ,niedługo zakwitną ...
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
A może zbierzesz chętnych na zbiorową paczkę- jakie tam są cyniemmgg pisze:Tak właśnie pomyślałem:) bo te cudeńka z amerykańskich czy holenderskich stron są niesamowite:) Ale zamierzam kupić na przyszły rok właśnie te amerykańskie, nie są takie drogie nawet i przesyłka tylko 3,50. Myślę, że jak ktoś ma tunel to warto zainwestować nawet tylko dla siebie w takie odmiany:)

Witam
Też hoduję co roku gazanię, dopiero w tym roku udało mi się wyhodować o kilku kolorach i postanowiłam zebrać nasiona kolorowe 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Elu a masz może jakieś zdjęcia swojego "dorobku" 

Witam, czy mógł by mi ktoś pomóc i powiedzieć jak zbierać nasiona gazanii? Kupiłam w tym roku 2 sztuki i chciałbym w przyszłym roku cieszyć się kwiatami z własnego siewu z własnych wyzbieranych nasion 

Jak kwiaty przekwitną i całkowicie wyschną to zrywam i to wszystko.Czy jest to właściwe to inni niech się wypowiedzą . An
An
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Moje gazanie rozsiały się i dzisiaj zobaczyłam w ogrodzie koło mateczników pełno siewek, niektóre mają już liście właściwe. Czy jest sens lekko je wyjąć z ziemi w ogrodzie, posadzić w doniczce i przechowywać przez zimę w pomieszczeniu?
Możesz spróbować. W cieplejszym klimacie gazania jest byliną. Powodzenia.
Pozdrawiam serdecznie,
Wysiałem tegoroczne nasiona i ładnie kilka wzeszło,spróbuję wyhodować w doniczkach . Co z tego będzie? Może ktoś tak próbował to proszę o wiadomośc.An
An
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dawidzie, widzę że kupiłam teraz tę samą mieszankę gazanii, co Ty w zeszłym roku.
Czy możesz mi powiedzieć, jak się sprawdziła?
Bo nie chwaliłeś się za bardzo osiągięciami, a mnie ciekawi, czy były różnorodne kolorki. 

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mi zakwitła tylko jedna:

A tylko jedna, bo jak pojechałem do ciotki, to nikt ich nie podlał i się zeschły
A miały tyle pączków...

A tylko jedna, bo jak pojechałem do ciotki, to nikt ich nie podlał i się zeschły