Leśny ogród Moni68 cz.4
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Moniko,
sprawdziłam Twoją raulię - to świetna roślinka, ma śliczny srebrny kolor i tworzy fajne poduchy, kwitnie w lipcu-sierpniu na żółto.
A z liliami to jakoś tak się dzieje, że jak nie rosną, to nie rosną, ale jak już zaskoczą to czasami mogą wybujać na 2 metry. Ja mam kilka takich gigantów, pokażę jak będą kwitły.
Pozdrawiam
sprawdziłam Twoją raulię - to świetna roślinka, ma śliczny srebrny kolor i tworzy fajne poduchy, kwitnie w lipcu-sierpniu na żółto.
A z liliami to jakoś tak się dzieje, że jak nie rosną, to nie rosną, ale jak już zaskoczą to czasami mogą wybujać na 2 metry. Ja mam kilka takich gigantów, pokażę jak będą kwitły.
Pozdrawiam

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalo, dziękuję za informację
Dowiedziałam się też, że pochodzi z Nowej Zelandii i uwielbia suszę. Jestem ciekawa, czy mimo właściwego posadzenia przetrzyma wilgoć zimą?
Igo, należy dolny pęd przygiąć do ziemi i zasypać kwaśnym torfem. Na sadzonki czeka się co najmniej dwa lata.
Jestem wściekła... Pawełek z przedszkola wrócił z gorączką
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo mamy piknik w przedszkolu, a ja po południu spotkanie u Fridy, na które bardzo chciałabym pójść... Liczę, że będzie dobrze!!
Miłego wieczoru Wszystkim życzę

Igo, należy dolny pęd przygiąć do ziemi i zasypać kwaśnym torfem. Na sadzonki czeka się co najmniej dwa lata.
Jestem wściekła... Pawełek z przedszkola wrócił z gorączką

Miłego wieczoru Wszystkim życzę

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniś a Ciebie znowu choróbsko
...popatrz jak to jest....mój Oskar odkąd do żłobka nie chodzi nawet kataru nie ma
A na działce ,nawet jak jest zimno ,wisi na kranie, skarpetki mokre,mineralną zimną doi, lody wcina i wszystko o.k.
Jednak cała choroba się bierze ze żłobka i przedszkola...łapie jedno od drugiego i tyle
Życzę zdrówka i miejmy nadzieję ,że jutro będzie lepiej

A na działce ,nawet jak jest zimno ,wisi na kranie, skarpetki mokre,mineralną zimną doi, lody wcina i wszystko o.k.

Jednak cała choroba się bierze ze żłobka i przedszkola...łapie jedno od drugiego i tyle

Życzę zdrówka i miejmy nadzieję ,że jutro będzie lepiej

Pozdrawiam słonecznie - Baśka