Moje skarby AXELA

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
axela
100p
100p
Od: 20 mar 2009, o 17:42

Post »

witam :)
jestem tak szczęśliwa że muszę się tym moim szczęściem z kimś podzielić :)
dziś po 4 godzinnej kąpieli( a kąpie co 1-2dni) ascocentrum prawdopodobnie miniatum -okaże się nie długo :) znalazłam dwa pędy kwiatowe pomiędzy listkami :) czyli będzie kwitł :shock: zaglądałam tam regularnie a tu dziś :shock: nie uwierzyłam :0 od razu przeszukałam wszystkie i tak na 5 sztuk 2 postanowiły kwitnąć..reszta inwestuje w listki i korzonki :)okaże się w końcu co to za roślinka :) jedna to w ogóle szaleje keiki które rosną w oczach, dwa korzenie, liść i pęd kwiatowy :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

tutaj moje 4 mokary i arachnis który jako jedyny z 3 miał wolę walki i wypuścił korzonki. drugi w tych samych warunkach marnieje z dnia na dzień... :(
Obrazek
Obrazek

no i wieści szklarniowego przedszkola ..po tygodniu małe ascocentrum które nie dawało oznak przez 2 miesiące wypuściło korzonek, a vandopsis listka :D A stroczyk którego kupiłam za 6zl który przedłuża pęd i już ma 6 pączków wypuszcza jeszcze pęd dodatkowo :)
ciepło w domach to i kwiaty ruszyły z kopyta :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne Vandy reszta też :)
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witam Axelo,wiele się dzieje u Ciebie,tzn.same pozytywy.Czekam z niecierpliwością na fotki.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
axela
100p
100p

Post »

dziękuję, bardzo się cieszę z kwitnień. tym bardziej że spodziewałam się ich kwitnień dopiero na jesień..:) na razie ciężko ująć zdjęcie aby było coś widać bo ciężko tam aparat wcisnąć :) ale myślę że za tydzień-dwa będzie je widać :) a pod koniec wakacji jak się wszystko rozkwitnie :) będę przeszczęśliwa :)
pozdrawiam serdecznie i też życzę kolorowych parapetów ;:114
Awatar użytkownika
Enida
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 7 maja 2009, o 11:55
Kontakt:

Post »

Tak się wciągnęłam w czytanie i oglądanie, ze naprawdę szkoda, ze tu tylko 9 stron :wink: Bardzo podoba mi się ta uprawa "na wisząco" :D W ogóle masz fantastyczna kolekcje, czekam na więcej fotek, pozdrawiam
Pozdrowienia od Izabeli.
Storczyki Enidy...
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak.Kolekcję masz fantastyczną.A pędziki u wandowatych jak już się pokazały będą rosły w oczach,bo sprzyja im temperatura.Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie było dzisiaj 34 stopnie w cieniu.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie, dobrze że pogoda chociaż naszym kwiatom służy, bo mnie wykańcza, siedzę teraz i ledwo dycham tak jest parno
Awatar użytkownika
axela
100p
100p

Post »

no ja już drugi dzień z rzędu jeżdzę nad Miedwie i deszcz pada, a parno tak że się wytrzymać nie da ...
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Piękne vandowate ;:31 Niecierpliwie czekam na rozwój pędów i kwitnienie :wink:
Awatar użytkownika
axela
100p
100p

Post »

mała aktualizacja :)
wczoraj rozwinął się pierwszy pąk niespodzianki kupionej z przeceny. okazał się duży i biały z żółtą warżką. Piękny! W tle widać również białego który w ciągu miesiąca jak jest u mnie, wytworzył w i tak potężnym systemie korzeniowym około 42 przedłużeń korzonków :shock: ciężko było policzyć :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
a to mój bulbophyllum który zaraz będzie tworzył nowy przyrost. Już widać zgrubienie gdzie będzie tworzyła się bulwa. ciekawa jestem jak to będzie wyglądało krok po kroku :)
Obrazek
a tutaj pędy ascocentrum miniatum łącznie jest ich już cztery, tylko jeden się zbuntował i postanowił nie kwitnąć :)
jestem ciekawa jak to jest że cztery inne rośliny postanawiają wypuścić pęd w przeciągu tygodnia..umawiają się jakoś czy co? ;:88
Obrazek
Obrazek
a na koniec acocentrum na tle balkonu mamy i jej nowa hortensja... równie piękna co storczyki..
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Biały storczyk cudny ma takie duże kwiaty...! Hortensja cudna :D
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Biały rzeczywiście piękny, ma duże kwiaty :wink: A ja na początku myślałam, że to jeden storczyk,
a tu się okazuje, że z tyłu stoi jeszcze kolejny biały, o mniejszych kwiatach :lol:
Bulbophyllum ciekawie sie zapowiada i również czekam na rozwój bulwy :roll:
Z Ascocentrum to rzeczywiście śmieszne, że w tym samym czasie postanowiły zakwitnąć wszystkie cztery :lol:
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Bardzo okazałe kwiaty ma twój biały Phalaenopsis.Coraz bardziej interesująco dzieje się u twoich storczyków.Ascocentrum tylko patrzeć jak zakwitnie.Jestem bardzo ciekawa jakie będą miały kolor kwiatów.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
axela
100p
100p

Post »

dziękuje wszystkim za miłe komentarze :)
danutastachurska1 powinny być drobniutkie i pomarańczowe. choć ciekawi mnie ich odcień i długość pędu i pączków :) to moje pierwsze poważne kwitnienie tym większe jest moje zaciekawienie i ogromna radość w serduchu :)

na razie nic nowego nie kupuję, chciałabym żeby zakwitła reszta phal, oncidium, vanda i bulbo. jak tego dokonam zacznę kupować następne.. :) zresztą trochę szmal ograniczony ,bom' bezrobotna :roll:
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Balkonik też suuuuuuuuuuuper !!!!!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”