Aguniu mam pytanie odnośnie szczawika. Jak go pielęgnujesz? Bardzo mi się podoba ta roślina i posadziłam kilka cebulek, wyrosły ale są takie wybujałe, rzadkie:-(
Ja nic szczególnego ze szczawikiem nie robię, ale czytałam właśnie na naszym forum że powinno się go zimować. W każdym razie u mnie rośnie cały rok , dość oszczędnie podlewam bo się boję przelać i co ci mogę doradzić wydaje się gesty jak rośnie w takiej doniczce która podtrzymuje łodyżki najlepiej włożyć mniejszą w drugą o dużo wyższych brzegach. mam nadzieję że ci pięknie się zagęści, i wtedy dasz mi szczepeczkę.
Agunia brawo za szefkę....a hibek....trza było ciachać....on tam jeszcze tyle ma .....ale wiesz,na dobry początek....jak Teściowa zobaczy efekt,sama wiosną będzie Cię błagać....
Pozdrawiam,Kinga. Na skraju lasu jest mały domek...
No to i ja się dołącze do tych hibiskusowych-jak ci wystarczy.....i może jakiś fiołeczek????? ale żeby ci ni było żal-bo mam jednego tylko coś skubany obraził się na mnie.
Grażynko :Mam mam trochę tych sadzonek (z 12 szt haha) wiec się chętnie podzielę . żal mi było żeby teściowa wyrzuciła wiec wszystkie zabrałam napisz na pw adresik a na pewno ci wyśle. a co powiesz na pomysł wymiany na twoją śliczną pisankę ? Bez względu co odpowiesz hibcia i tak ci wyśle