Moniko - dziękuję za miłą wizytę. Staram się aby mój ogród mimo małej powierzchni był ciekawy, dlatego sadzę wiele roślin - wczoraj M. trochę żartem trochę wyrzutem podliczył mi, że posadziłam ok. 130-140 roślin (liczył wszystko od bylin na drzewkach kończąc). Mam nadzieję, że jak to wszystko podrośnie, uda mi się uniknąć efektu zagracenia.
Nie pokazywałam zdjęć moich rh, bo jeszcze nie kwitły. A tu po wczorajszym deszczu ciemno różowa azalia japońska rozwinęła kwiaty (wygląda pięknie, postaram się jak najszybciej zrobić zdjęcia).
Mam jeszcze rh jakuszmańskiego "Grumpy" (pewnie o niego pytasz)- przezimował najgorzej, kilka gałązek przemarzło zupełnie, nie chcę ich wycinać, bo zafundowałabym mu centralną łysinkę - obok wypuścił kilkanaście pąków, niestety z liśćmi nie kwiatami. Pewnie się na mnie obraził, że go nie zabezpieczyłam porządnie na zimę. Po cichutku liczę, że kilka nie rozwiniętych jeszcze paków jednak okaże się pąkami kwiatowymi...
Mam jeszcze rh odmiany "Torero" kwitnący wspaniałymi czerwonymi kwiatami, 3 pąki już pękły czekam aż kwiaty się w pełni rozwiną czyli pewnie akurat na moje imieniny

Zresztą wszystkie rh były kupowane jako kwitnące właśnie na moje imieniny...